RISE Project: Cine este Liviu Dragnea. Conexiunea cu TelDrum

Share

Publicaţia de invetigaţii RISE Project a publicat ancheta anunţat asupra lui Liviu Dragnea. Conform acesteia, “PSD a deturnat legea de organizare a celei mai controversate structuri de informații din România”.

Poliţie politică pentru Dragnea contra RISE Project: ANAF

Este vorba despre DGPI, fosta unitatea militară 0215, ultima rămăşiţă activă a poliţiei politice comuniste. Azi, DGPI e sub autoritatea exclusivă a ministrului de Interne. Acesta este Carmen Dan, omul de casă al lui Liviu Dragnea.

Recent, Mihai Tudose l-a numit în fruntea DGPI pe generalul Mărculescu, fost secretar de stat MI în Cabinetul Cioloş. În mod normal, orice serviciu secret trebuie să se afle în subordinea preşedintelui statului. Nu mai există astfel avizul CSAT şi ierarhizarea militară.

RISE Project. Monitorizarea “organizaţiei Dragnea” în 2011

În anul 2011, DGPI a monitorizat aşa-numita “organizaţie Dragnea”. Raportul secret despre oamenii și banii șefului PSD se află acum în arhiva DGPI. “Operațiunea a vizat afacerile cu bani publici ale grupării, zeci de licitații, controlul real al firmei Tel Drum”, arată raportul DGPI.

De asemenea, “lucrări fictive, donații suspecte la partid, cercuri relaționale și de influență”. Documentul îl identifică încă din primele rânduri pe Dragnea ca fiind „deținătorul majoritar al acțiunilor la purtător de la SC Tel Drum SA”.

„Acțiunile la purtător” sunt certificate anonime. Oricine deține această hârtie, care specifică un anumit procent din acțiuni, are drept de proprietate asupra unei firme. Când se mișcă hârtia, se schimbă patronul. Nu există birocrație, totul rămâne secret.

RISE Project dezvăluie acţionariatul TelDrum

Raportul prezintă și organigrama grupării. Marian Fișcuci, primul patron Tel Drum, e prieten cu Liviu Dragnea din școala generală. Au rămas parteneri în poltică, afaceri și dosare.

Sunt trecuți în revistă oamenii de bază ai șefului PSD. Afaceristul Marian Fișcuci, fostul deputat Adrian Simionescu, cumnatul lui Dragnea – Florinel Marinaș. Acesta e fostul președinte al Companiei Naționale de Drumuri. De asemenea, Cristian Duică, directorul general Tel Drum. Apoi Petre Pitiș, funcționari de la Fisc, jurnaliști locali.

Finanţări ilegale ale campanilor electorale PSD

DGPI a mai fost preocupat de banii care ajung la PSD. Tel Drum ar fi finanțat ilegal campaniile electorale în care s-a implicat Liviu Dragnea. E vizată perioada 2008 – 2009, când au avut loc toate tipurile de alegeri: locale, legislative, prezidențiale.

Au fost monitorizate și alte afaceri ale familiei. De exemplu, o tranzacție subevaluată între soții Bombonica și Liviu cu hotelul Turris din Turnu Măgurele. Odată cu aceasta, ofițerii de informații au aflat un modus operandi.

Fostele active de stat, înstrăinate pe nimic în cercul Dragnea, generau evaziune fiscală. Valori reduse, deci taxe mici.

Zorii prieteniei Liviu Dragnea – Tăriceanu. Nişte inundaţii

Raportul dezgroapă și zorii prieteniei dintre președinții de azi ai Parlamentului, Liviu Dragnea și Călin Popescu-Tăriceanu, adică tandemul politic care guvernează țara.. A început în 2005 cu 257 de miliarde de lei vechi pe care Tăriceanu i le-a dat lui Dragnea pe mână.

Primul era premier, celălalt conducea Consiliul Județean, iar în Teleoman erau inundații grave în acel an. Apa spulberase un pod pe care tocmai îl reparase firma Tel Drum. A fost o lucrare fictivă, scriu ofițerii DGPI, dar pe fondul calamităților naturale, Tăriceanu i-a alocat banii lui Dragnea cu titlu de forță majoră.

Asta a permis negocieri cu o singură sursă, evitarea lictațiilor publice, până când fondurile au ajuns la Tel Drum – constatau ofițerii DGPI.

Share