home MASS MEDIA, REVISTA PRESEI Revoluţie în 1989 – nici un vinovat pentru crime (revista presei)

Revoluţie în 1989 – nici un vinovat pentru crime (revista presei)

Share

Revoluţie

Revoluţie am avut în 1989, şi totuşi nu ştim nici acum cine sunt cei vinovaţi de crimele comise atunci. Se împlinesc astăzi 25 de ani de la Revoluţie şi ceaţa pe acest front rămâne la fel de mare ca oricând de acum 25 de ani de la Revoluţie şi până în prezent, explică ziarul Curentul.

De exemplu, aproape 85% dintre cititorii Gândul consideră că nu a fost revoluţie, ci lovitură de stat în 1989. Noi credem că a fost o revoluţie în curs, confiscată cu victime de către cei care au dat, în timpul mişcărilor de stradă, o lovitură de stat.

Astfel: a fost o revoluţie, ce avea loc în timpul loviturii de stat dată de conspiratorii FSN contra lui Ceauşescu, apoi o nouă lovitură de stat contra revoluţiei care mişca ţara cu prea mare viteză spre o democraţie veritabilă.

Apoi, 25 de ani, inclusiv anul acesta, încercările de diferite tipuri de a deturna revoluţia (care a continuat, neterminându-se) s-au perpetuat. Lupta dintre cele două sisteme continuă şi în prezent.

Dar roata istoriei se învârte înainte, fără milă. Marele câştig al celor 10 ani cu Traian Băsescu este independenţa Justiţiei. Procurorii DNA, carevasăzică, încep audierile în Dosarul Diaspora, conform Comisarul.

De ieri, noul preşedinte al României este Klaus Iohannis, un sas din Sibiu, fost primar al urbei ardelene. Îi urăm mult, mult succes. Ieri, consemnează Curierul naţional, acesta a depus jurământul. Românii dau un exemplu formidabil de deschidere şi europenism, alegând un minoritar, în pofida tuturor prostiilor care s-au spus despre acest om.

Dar, aşa cum am arătat deja, încă dinainte de depunerea Jurământului, de când şi-a ales consilierii, pe care îi numeşte şi le face scurte CV-uri Adevărul, Klaus Iohannis a ales trei oameni cu probleme în biografie, dintre care unul cu mari probleme: pe Dan Mihalache, un adept fervent al puciului cu jurişti din iulie 2012.

Misiunea lui Klaus Iohannis este cu atât mai complicată, cu cât acesta va fi comparat mereu cu ilustrul său predecesor. EvZ arată că Traian Băsescu, înainte să plece ieri de la Cotroceni, a sărutat steagul tricolor. Pare un gest formal, ori poate exagerat. Este mai mult decât atât. Respect, domnule preşedinte!

Despre misiunea lui Iohannis, după cei 10 ani câştigaţi de România lui Băsescu, scrie România liberă. Noul preşedinte se întâlneşte cu Victor Ponta, pentru a discuta direcţiile guvernării acestuia. Lucru foarte dificil. Cine poate garanta cuiva că Ponta, care una i-a spus lui Băsescu (“Sigur, domnule preşedinte! Întrutotul de acord, domnule preşedinte!”) şi alta a făcut la Palatul Victoria, va respecta acum ceva din ce discută cu Iohannis?

Şi în fine: Ştiri pe surse anunţă că Traian Băsescu consideră PMP un proiect politic mort. Citat de sursă cu această afirmaţie este fostul consilier prezidenţial Valeriu Turcan.

Citeşte şi
Piaţa de media valorează aproape 514 milioane de euro

Piaţa de media din România va creşte, în acest an, cu 5,5%, comparativ cu anul Read more

Ameninţări asupra presei. Poliţia Constanţa cere dezvăluirea sursei!

Poliţia Constanța a solicitat unei publicații locale să dezvăluie identitatea unei surse, care le-a trimis Read more

MediaSind atrage atenția Guvernului că angajaţii din cultură şi mass-media nu sunt salariați de mâna a doua

Federaţia FAIR-MediaSind, singura organizaţie reprezentativă la nivel de sector cultură şi mass-media, conform sentinţei TMB Read more

Ben Oni Ardelean, din aripa PNL/USL, a sărit la gâtul jurnaliştilor

Deputatul PNL Ben-Oni Ardelean i-a făcut nesimțiți si tupeiști pe jurnaliștii care au vrut să Read more

Jurnalişti ucişi anul acesta, mai mulţi decât în anul 2017

După trei ani de scădere, numărul violenţelor împotriva jurnaliştilor a crescut din nou în 2018. Read more

Mălin Bot, ca şi toată familia acestuia, are toate conturile blocate

Primăria liberalului Nicolae Robu a blocat toate conturile jurnalistului civic Mălin Bot şi ale membrilor Read more

Cozmin Guşă îi cere lui Rareş Bogdan să-şi ceară scuze ca să intre pe post

Patronul postului Realitatea TV, Cozmin Gușă, a declarat că Rareș Bogdan, realizatorul emisiunii ”Jocuri de Read more

PSD mituieşte iar presa cu bani de la ministere, ca acum 15 ani

Corina Crețu și-a acuzat pe Facebook propriul partid, PSD, că direcționează către presă ”sume incredibile” Read more

FIJ (Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor) îşi informează afiliaţii despre ce s-a întâmplat în România

FIJ (Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor) a reacţionat dur la agresarea şi baterea jurnaliştilor în timpul Read more

Micky Şpagă iese la rampă împotriva televiziunilor (Stenograme PSD)

Apare în arenă politicianul frenetic Şerban Mihăilescu a.k.a. Micky Şpagă. Aceasta este o nouă stenogramă Read more

Share