Revista presei. Legea ANI returnata. Madalina bate Diaconescul?

Share

O-nfiorare a batut Internetul ieri. Fara sa postez nimic pe website de cinci zile, am avut un boost pana la peste 1.000 de vizitatori unici! Foarte multi dintre ei facuti, dupa ce cazul potentialului infractor printre jurnalisti Dan Diaconescu a inceput sa fie puternic dezbatut din nou pe cele tembelviziuni.

FOTO: Associated Press via Romania libera

Dar si plecarea Madalinei Manole mi-ar fi adus zilele trecute multe vizite, daca as fi tratat subiectul, foarte cautat pe Google. Nu am facut-o, pentru ca pana acum nu am avut timp sa scriu. O fac acum. Nu am avut niciodata traire pentru muzica acestei cantarete, dar subiectul este foarte interesant.

Parca seamana pe undeva cu felul cainesc in care a parasit aceasta lume marele Luciano Pavarotti, lasand in urma o acerba lupta pe mostenirea fizica si a drepturilor sale de autor.

Vom vedea in continuare ce fel au tratat putinele publicatii cotidiane care ne-au mai ramas aceste subiecte, in lupta lor acerba pentru vizitatori, adica pentru bani, iar acolo unde nu avem o Madalina sau un Diaconesc un alt subiect.

Cred ca stirea cea mai importanta a zilei de ieri este declararea neconstitutionalitatii Legii ANI de catre Curtea Constitutionala, in urma sesizarii facute de Traian Basescu. Printre primii care au anuntat aceasta a fost Evenimentul zilei, iar acum actul normativ se va întoarce pentru modificări la Camera Deputaţilor.

Soţul Mădălinei Manole, în exclusivitate pentru Puterea: Nu simt decât nevoia să-mi plâng soţia. Iar Lidia Mitchievici crede ca iubirea pentru Mădălina schimbă sinuciderea în crimă.

Si totusi, cel putin in aparenta paradoxal, conform Jurnalului national, a izbucnit razboiul pe averea Madalinei Manole.

Gandul a descoperit ca sinuciderile au devenit un fenomen. Oamenii obisnuiti, cu tendinte suicidare, se inspira din metodele folosite de persoanele publice, ale caror tragedii sunt intens mediatizate de spaghetele mediatice. Faptul a fost experimentat pe rand de toate societatile occidentale, incepand cu SUA, de prin anii ’30.

Dan Diaconescu, citat de Adevarul, pare gata sa imparta aceeasi pereche de catuse cu Emil Boc. Si eu cu Klim Samghin.

Traian Basescu, in tomberonul OTV – se numeste editorialul lui Ion Cristoiu din Ring. Din care citam: “Cultivat în chip iresponsabil de televiziunile mogulilor, Dan Diaconescu a declarat că a vorbit la telefon cu preşedintele Traian Băsescu despre arestarea sa. Potrivit patronului OTV, preşedintele s-ar fi jurat că n-are nici o legătură cu această arestare. Ce urmăreşte Dan Diaconescu? Şantajarea Justiţiei, prin invocarea înaltelor sale relaţii”.

Deşi clamează că trebuie relansată economia, bancherii dau înapoi când e să ieftinească banii. Ziarul financiar arata ca dobânzile la creditele în lei încep să crească, în loc să scadă pentru încurajarea economiei.

Si, conform FMI, boomul creditarii a lasat tarile din Est mai sarace decat daca acesta nu ar fi avut loc, informeaza Financiarul.

Ce pateste o tara abandonata de FMI – aflam din Romania libera. Retragerea Fondului i-ar costa pe unguri o jumatate de miliard de euro pe an. Aceasta asa, spre stiinta unui domn, pre numele sau Dinu Patriciu, care vrea sa ii dea afara din tara pe cei de la institutia Bretton-Woods.

Adrian Panaite se intreaba, in Curierul national: Urmează un nou naufragiu mondial? Iata ce explica jurnalistul: “Indicele Baltic Dry, care măsoară transportul materiilor prime pe rutele maritime, a scăzut 35 de zile consecutiv, picajul fiind de aproape 60%. Colapsul comerţului internaţional anticipează o nouă recesiune globală”.

Si Theodor Stolojan isi publica in Bursa a doua parte a excelentei sale analize, Guvernanţa macroeconomică deficitară a lăsat România dezarmată în faţa crizei.

Share