home MASS MEDIA, REVISTA PRESEI Revista presei. Vantu, liber pentru ca n-a fost arestat

Revista presei. Vantu, liber pentru ca n-a fost arestat

Share

Adevarul: Vîntu, liber pe motiv că nu a fost arestat mai devreme. “Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu şi presupuşii săi complici nu mai sunt consideraţi pericol public de către judecătorii Curţii de Apel Bucureşti, care au decis cercetarea lor în libertate. Magistraţii au decis să-l elibereze pe SOV motivând că procurorii trebuiau să propună arestarea lui în momentul descoperirii faptelor, şi nu după şase luni, când au venit probele.”

Curentul: Mihai Sorin, fostul director general de la Petromservice a fost reţinut de procurorii DIICOT. “Mihai Sorin, unul dintre finii lui Liviu Luca şi fost director general al Petromservice până în 2008, a fost reţinut ieri dimineaţă de procurorii DIICOT. Alături de alte nouă persoane, el este cercetat într-un dosar şi acuzat de spălare de bani, evaziune fiscală şi constituirea unui grup infracţional organizat, după ce ar fi retras nejustificat aproape 5 milioane de euro din PSV Company SA.

Curierul national: Fosta conducere a Petromservice, acuzată de spălare de bani. “Prejudiciul adus societăţii prin înfiinţarea a zeci de firme-fantomă se ridică la peste 20 mil. lei. În urma celor 18 percheziţii au fost aduse la audieri 12 persoane. Mihai Sorin, Zizi Anagnastopol, Gheorghe Şupeală, Ioan Petran, Ioan Călinescu şi Mariana Nacu au fost reţinuţi”

Romania libera: ANCHETĂ. Sorin Mihai, finul lui Liviu Luca, a fost ridicat ieri de DIICOT pentru audieri şi este acuzat de spălare de bani. Pionii lui Vîntu se clatină. “Procurorii de la Crimă Organizată cercetează modul în care o reţea condusă de apropiaţi ai lui Sorin Ovidiu Vîntu a delapidat Petromservice cu aproape 5 milioane euro.”

Gandul: Cristian Tudor Popescu despre decizia preşedintelui de a retrimite Legea Pensiilor în Parlament. “În primul rând nu s-a schimbat dl. Băsescu, care e egal cu sine. e ace-laşi din decembrie anul trecut, care a fost votat de cetăţenii acestei ţări preşedinte şi este acelaşi cu cel care acum are 10-15% în sondaje. Dânsul nu se schimbă, iar motivul acestei noi contradicţii pe care o vedem în-tre declaraţia lui din 21 septembrie în legătură cu vârsta de pensionare şi ceea ce a spus astăzi reprezintă carac-teristica fundamentală, umană, a dom-nului preşedinte, care m-a făcut să nu am încredere în persoana domniei sale de 6 ani încoace şi anume că nu are nicio convingere interioară fermă, nu are nimic sfânt, nu crede în nimic.”

Puterea: DNA cere arestarea deputatului PDL Dan Păsat pentru şantaj şi corupţie. “Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a înaintat ministrului justiţiei solicitarea de a sesiza Parlamentul României – Camera Deputaţilor pentru a cere, în conformitate cu prevederile art. 72 alin. 2 din Constituţia României, art. 193 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, încuviinţarea reţinerii şi arestării deputatului Dan Păsat, învinuit în dosarul nr. 283/P/2009, în sarcina căruia au fost reţinute trei infracţiuni de şantaj, asimilate infracţiunilor de corupţie.”

Citeşte şi
Revista presei. Caracatiţa Petromservice

~Basescu: Romania devine tinta prioritara de atac; Solutie Rosia Montana - referendum local~numire politica la Read more

MediaSind atrage atenția Guvernului că angajaţii din cultură şi mass-media nu sunt salariați de mâna a doua

Federaţia FAIR-MediaSind, singura organizaţie reprezentativă la nivel de sector cultură şi mass-media, conform sentinţei TMB Read more

Ben Oni Ardelean, din aripa PNL/USL, a sărit la gâtul jurnaliştilor

Deputatul PNL Ben-Oni Ardelean i-a făcut nesimțiți si tupeiști pe jurnaliștii care au vrut să Read more

Jurnalişti ucişi anul acesta, mai mulţi decât în anul 2017

După trei ani de scădere, numărul violenţelor împotriva jurnaliştilor a crescut din nou în 2018. Read more

Mălin Bot, ca şi toată familia acestuia, are toate conturile blocate

Primăria liberalului Nicolae Robu a blocat toate conturile jurnalistului civic Mălin Bot şi ale membrilor Read more

Cozmin Guşă îi cere lui Rareş Bogdan să-şi ceară scuze ca să intre pe post

Patronul postului Realitatea TV, Cozmin Gușă, a declarat că Rareș Bogdan, realizatorul emisiunii ”Jocuri de Read more

PSD mituieşte iar presa cu bani de la ministere, ca acum 15 ani

Corina Crețu și-a acuzat pe Facebook propriul partid, PSD, că direcționează către presă ”sume incredibile” Read more

FIJ (Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor) îşi informează afiliaţii despre ce s-a întâmplat în România

FIJ (Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor) a reacţionat dur la agresarea şi baterea jurnaliştilor în timpul Read more

Micky Şpagă iese la rampă împotriva televiziunilor (Stenograme PSD)

Apare în arenă politicianul frenetic Şerban Mihăilescu a.k.a. Micky Şpagă. Aceasta este o nouă stenogramă Read more

Adrian Năstase, PSD şi obsesia sa majoră cu controlul presei (Stenograme PSD)

În prima stenogramă, protagonist este Adrian Năstase. Aici se vede una dintre bolile pe care Read more

Share