home MASS MEDIA, REVISTA PRESEI Revista presei. Ungaria: cizma pe gatul presei

Revista presei. Ungaria: cizma pe gatul presei

Share

Romania libera: Derivă autoritară. Ungaria se pregăteşte pentru preşedinţia UE. Guvernul ungar pune cizma pe gâtul presei

FOTO: Blog eAposztrof

“Noua autoritate are dreptul să inspecteze toate instrumentele şi documentele unui organ de presă chiar înaintea identificării unui delict, iar ziariştii vor fi obligaţi să îşi divulge sursele în problemele legate de securitatea naţională.”

Financiarul: Peste 60 de ziare locale au fost inchise in doi ani de criza. “Aproape o treime dintre jurnalisti au fost concediati din 2008 pana in prezent”

Curentul: Ce i-a spus Nina lui Iliescu atunci când a plecat la lovitura de stat. “Desemnat de activul de partid de la Kremlin să-l înlocuiască pe Nicolae Ceauşescu în fruntea PCR, Ion Ilici Iliescu a aşteptat cu emoţie, în dimineaţa lui 22 decembrie 1989, îndepărtarea din funcţie a dictatorului, a celui care „întinase“ numele partidului comunist şi al socialismului.”

EvZ: Revoluţionarul şi securistul. Ce au făcut în 1989 şi ce fac acum. “Reporterii “Evenimentului zilei” au stat de vorbă cu doi dintre parti cipanţii la mişcările din Cluj-Napoca, din decembrie 1989. Unul dintre ei a luptat pe baricade şi s-a ales cu un glonţ în picior, în timp ce celălalt a participat la Revoluţie ca ofiţer de securitate.

Adevarul: Traian Băsescu despre opoziţia Franţei şi Germaniei: “Este un act de discriminare la adresa României” “Preşedintele Traian Băsescu este de părere că scrisoarea miniştrilor de interne francez şi german prin care se cere Comisiei Europene amânarea intrării României în Schengen este “o discriminare” la adresa românilor. Urmăriţi pe adevărul.ro principalele afirmaţii ale preşedintelui.”

Gandul: De ce nu ne vor Franţa şi Germania în Schengen. “Miniştrii de Interne din cele două ţări au cerut amânarea într-o scrisoare către Comisia Europeană şi către viitoarea preşedinţie ungară a UE, în ciuda declaraţiei preşedintelui Traian Băsescu că nu acceptăm “întârzierea pe motive netemeinice””

Bursa: Brokeri gramada la Depozitarul Central pentru actiunile Fondul Proprietatea. Speculând naivitatea bătrânilor.”Claudiu Simulescu, de la “Fairwind Securities”, Sorin Apostol de la “KBC Securities” şi Ciprian Zah, de la”Broker” Cluj sunt doar câţiva dintre brokerii prezenţi, ieri, la Depozitarul Central”

ZF: Blejnar, ANAF: Dispar peste 30% din administraţiile fiscale. “Restructurarea la nivelul sec­torului fiscal va duce la dispariţia a peste 30% dintre cele 424 de administraţii finan­ciare existente în teritoriu, urmând să existe şi disonibilizări la Garda Finaciară, Vamă şi Trezorerie, potrivit preşe­dintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Sorin Blejnar.”

Curierul national: Câţi bani vom mai împrumuta de la FMI? “Suma luată în calcul de autorităţile române pentru noul acord cu FMI este de 5-6 mld. euro, dar poate creşte la 8 mld. euro. Pîrvu: Avem nevoie de  cel puţin 8 mld. euro însă am putea ajunge să împrumutăm şi 15 mld. euro. „Nu avem  capacitatea de a ne  relansa singuri şi nici nu deţinem  încă resursa adiţională  care să aducă bani la buget“”

Citeşte şi
Federaţia FAIR-MediaSind, singura organizaţie reprezentativă la nivel de sector cultură şi mass-media, conform sentinţei TMB
Deputatul PNL Ben-Oni Ardelean i-a făcut nesimțiți si tupeiști pe jurnaliștii care au vrut să
După trei ani de scădere, numărul violenţelor împotriva jurnaliştilor a crescut din nou în 2018.
Primăria liberalului Nicolae Robu a blocat toate conturile jurnalistului civic Mălin Bot şi ale membrilor
Patronul postului Realitatea TV, Cozmin Gușă, a declarat că Rareș Bogdan, realizatorul emisiunii ”Jocuri de
Corina Crețu și-a acuzat pe Facebook propriul partid, PSD, că direcționează către presă ”sume incredibile”
FIJ (Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor) a reacţionat dur la agresarea şi baterea jurnaliştilor în timpul
Apare în arenă politicianul frenetic Şerban Mihăilescu a.k.a. Micky Şpagă. Aceasta este o nouă stenogramă
În prima stenogramă, protagonist este Adrian Năstase. Aici se vede una dintre bolile pe care
Grupul elveţian Ringier şi compania Sport Media Group din Bulgaria au cumpărat de la Intact
Share