home MASS MEDIA, REVISTA PRESEI Revista presei. Un semn de la Basescu

Revista presei. Un semn de la Basescu

Share

Evenimentul zilei: PDL-iştii aşteaptă un semn de la Băsescu. “Cu o zi înainte de expirarea termenului de graţie dat de preşedintele Traian Băsescu guvernului Boc, PDL-iştii flutură steagul remanierii. Unii fac deja lista trasferurilor, alţii, mai rezervaţi, îl aşteaptă pe Emil Boc să vină cu analiza miniştrilor.”

FOTO: Adevarul

Adevarul: Cristian Preda, europarlamentar PDL: “„Boc a ajuns la fel de arogant ca Năstase“. Cristian Preda, unul dintre criticii din interiorul PDL despre care Traian Băsescu a spus că l-ar fi dat afară pentru indisciplină, nu renunţă la acuzaţiile aduse conducerii partidului.”

Ziarul financiar: Cum arată bilanţul miniştrilor care ar fi trebuit să scoată România din criză. “Guvernul a trecut la restructurare, dar din păcate doar în ultimul moment, iar măsurile de relansare economică şi eficientizare a actului administrativ lipsesc.”

Bursa: Visul american al redresarii a luat sfarsit. Un comunicat de presă al Casei Albe, din 17 iunie 2010, anunţa lansarea programului “Vara Redresării”, al cărui principal obiectiv era prezentarea proiectelor de infrastructură demarate prin American Recovery and Reinvestment Act, precum şi numărul locurilor de muncă generat de acestea.

Curierul national: Piaza rea Hindenburg, din nou deasupra Manhattan-ului. “Indicatorul Hindenburg semnalează un posibil crash pe Wall Street. Ultima dată când a apărut, în vara anului 2008, a fost urmat de un picaj de 47,3% al pieţei americane.”

Financiarul: Terorismul fiscal, noua strategie de guvernare a Romaniei (editorial de Ioana Speteanu). I-as acorda bucuroasa premierului prezumtia de buna-credinta fata de toti cei care savarsesc acte de cultura in tara asta – respectiv ca impozitarea suplimentara a drepturilor de autor este gandita ca o plasa de siguranta sociala, si nu ca o razbunare a Puterii impotriva celor neinrolati in detasamentul sicofantilor portocalii – si, poate nu la fel de bucuroasa, dar cu siguranta mult mai intelegatoare, as indura impozite suplimentare pe venituri deja taxate de stat.

Puterea: Pâinea şi produsele de panificaţie s-au scumpit cu 25%. Hambarele cu grâu pentru panificaţie se golesc până la iarnă. “Inundaţiile din luna iunie au compromis recolta de grâu pentru panificaţie şi au majorat preţul făinii. Unii producători au crescut preţul făinii şi al pâinii cu 25%. Franzela de 80 de bani se vinde de câteva zile cu un leu.”

Curentul: Baza materială a Tineretului şi Sportului, pe mâna lui SOV. Tatăl FNI loveşte prin Corvin Nedelcu, secretar general al ANST. “Ministrul Daniel Funeriu este pe punctul de a-i face cadou lui Sorin Ovidiu Våntu întreaga bază materială a Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS), un patrimoniu imens constituit din terenuri şi clădiri răspåndite în toată ţara.”

Gandul: Cum va arăta Terra, locul de la mare unde vom merge şi când plouă. Ultima soluţie pentru atragerea străinilor pe litoral: staţiunea pe care o fac ei. “Cinci complexuri de tip “resort” vor fi construite pe malul Mării Negre, în viitoarea staţiune Terra, din dreptul comunei 23 August. Apariţia noii staţiuni este menită să atragă zeci de mii de turişti străini anual, în special nemţi şi austrieci: regimul va fi all-inclusive iar investitorii vor fi străini”

NOTA: Realizatorul rubricii Revista presei nu isi asuma raspunderea pentru greselile gramaticale , de topica sau de alte tipuri, pe care le fac autorii articolelor preluate si da citatele asa cum sunt ele pe website-urile publicatiilor.
Citeşte şi
Piaţa de media valorează aproape 514 milioane de euro

Piaţa de media din România va creşte, în acest an, cu 5,5%, comparativ cu anul Read more

Ameninţări asupra presei. Poliţia Constanţa cere dezvăluirea sursei!

Poliţia Constanța a solicitat unei publicații locale să dezvăluie identitatea unei surse, care le-a trimis Read more

MediaSind atrage atenția Guvernului că angajaţii din cultură şi mass-media nu sunt salariați de mâna a doua

Federaţia FAIR-MediaSind, singura organizaţie reprezentativă la nivel de sector cultură şi mass-media, conform sentinţei TMB Read more

Ben Oni Ardelean, din aripa PNL/USL, a sărit la gâtul jurnaliştilor

Deputatul PNL Ben-Oni Ardelean i-a făcut nesimțiți si tupeiști pe jurnaliștii care au vrut să Read more

Jurnalişti ucişi anul acesta, mai mulţi decât în anul 2017

După trei ani de scădere, numărul violenţelor împotriva jurnaliştilor a crescut din nou în 2018. Read more

Mălin Bot, ca şi toată familia acestuia, are toate conturile blocate

Primăria liberalului Nicolae Robu a blocat toate conturile jurnalistului civic Mălin Bot şi ale membrilor Read more

Cozmin Guşă îi cere lui Rareş Bogdan să-şi ceară scuze ca să intre pe post

Patronul postului Realitatea TV, Cozmin Gușă, a declarat că Rareș Bogdan, realizatorul emisiunii ”Jocuri de Read more

PSD mituieşte iar presa cu bani de la ministere, ca acum 15 ani

Corina Crețu și-a acuzat pe Facebook propriul partid, PSD, că direcționează către presă ”sume incredibile” Read more

FIJ (Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor) îşi informează afiliaţii despre ce s-a întâmplat în România

FIJ (Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor) a reacţionat dur la agresarea şi baterea jurnaliştilor în timpul Read more

Micky Şpagă iese la rampă împotriva televiziunilor (Stenograme PSD)

Apare în arenă politicianul frenetic Şerban Mihăilescu a.k.a. Micky Şpagă. Aceasta este o nouă stenogramă Read more

Share