home MASS MEDIA, REVISTA PRESEI Revista presei. Traim in viitor la trecut

Revista presei. Traim in viitor la trecut

Share

Uneori, facand revista presei, am impresia ca mereu trecutul se repeta, la infinit. Adica facem mereu aceleasi greseli si redescoperim cu uimire lucruri noi, care defapt s-au mai petrecut si in trecut.

FOTO: Undreamsite

Iata, de exemplu, din Puterea poti afla ca, pentru legea lustratiei, se reface Alianta D.A.. Liberalii şi democrat-liberalii susţin că “legea nu este înmormântată” şi promit că va intra în discuţie în sesiunea din toamnă.

Senzatia de deja-vu continua, daca citesti in Adevarul ca Gigi il vrea pe Hagi antrenor in locul lui Piturca la Steaua. Tratativele cu “Regele” sunt deja în derulare, fiind intermediate de vărul patronului roş-albaştrilor, Giovanni. Sunt curios daca “Regele” va fi atat de fraier incat va spune da, iar atunci ma astept la orice.

Iata, Evenimentul zilei a dat intitial titlul: “Victor Piturca a dezertat. Ce sluga va veni la Steaua?“, apoi a schimbat-o in “Gigi Becali n-a putut fi potolit nici de Victor Piturca”, dar vechiul titlu este vizibil inca in link. Maine-poimaine, vom vedea titluri de genul: “Hagi a dezertat umilit. Cine o fi urmatorul pacalit de Gigi? Oare nu cumva Lacatus?”.

Sa trecem dara la chestii grele. Curierul national anunta ca Isărescu prevede noi scumpiri. Iar am impresia ca sunt in filmul acela, “Inapoi in viitor”. Guvernatorul BNR a declarat că majorarea TVA va duce în prima rundă la o creştere a preţurilor cu 3%, iar în a doua cu 1%. Acesta a mai spus că preţul ţigărilor va creşte cu mai mult de 5%, pentru că acciza se va aplica la un nivel de bază mai înalt.

Avem grâu şi de export. Pâinea nu se scumpeşte – este titlul pe care l-am ales din Romania libera. Ok, avem grau si de export. Problema este ca e lipsa de lichiditate, ca nu-l vinde nimeni si ne pregatim sa importam in draci grau, si de panificatie, si furajer, in cantitati foarte mari. Dar, iar aceasta este cel mai important, presa ne linisteste: avem grau.

Ziarul financiar uimeste: Cum au crescut 12 oameni un business de la unu la 100 de milioane de euro în plină criză. Problema e ca aceasta este o falsa poveste de succes in vremuri de criza.

PRIMO: Am scris despre certificatele de dioxid de carbon inca din anul 2005, cand inca nu era criza. SECUNDO: Daca eu am scris atunci, afacerea aceasta era pregatita inca dinainte. TERZO: Afacerea a pornit de la un milion de euro, deci este vorba de o investitie de pornire inaccesibila pentru un om obisnuit.

Adica: “cei 12 oameni” erau: foarte bine informati mult dinainte sa inceapa sa functioneze noua piata; au avut bani carca. Nu este deci vorba deloc despre oameni simpli, care pornesc de la zero, in tara tuturor posibilitatilor.

In acest timp, zeci de mii de bucureşteni au devenit turişti navetişti pe Litoral, asa cum crede Gandul. Carevasazica, e ca si cum pana am intrat in criza lucrurile nu ar fi stat astfel, pentru ca supratitlul este: EFECT CRIZA AGLOMEREAZA SI SAMBATA AUTOSTRADA SOARELUI.

Realitatea este ca dintotdeauna a existat un turism estival de week-end, care s-a suprapus peste turismul saptamanal, ori bisaptamanal, al celor care-si iau concediu, de regula, vara. Si nu au nesansa sa stea in Bucuresti si sa ii ia cu dureri de cap citind presa.

Citeşte şi
Piaţa de media valorează aproape 514 milioane de euro

Piaţa de media din România va creşte, în acest an, cu 5,5%, comparativ cu anul Read more

Ameninţări asupra presei. Poliţia Constanţa cere dezvăluirea sursei!

Poliţia Constanța a solicitat unei publicații locale să dezvăluie identitatea unei surse, care le-a trimis Read more

MediaSind atrage atenția Guvernului că angajaţii din cultură şi mass-media nu sunt salariați de mâna a doua

Federaţia FAIR-MediaSind, singura organizaţie reprezentativă la nivel de sector cultură şi mass-media, conform sentinţei TMB Read more

Ben Oni Ardelean, din aripa PNL/USL, a sărit la gâtul jurnaliştilor

Deputatul PNL Ben-Oni Ardelean i-a făcut nesimțiți si tupeiști pe jurnaliștii care au vrut să Read more

Jurnalişti ucişi anul acesta, mai mulţi decât în anul 2017

După trei ani de scădere, numărul violenţelor împotriva jurnaliştilor a crescut din nou în 2018. Read more

Mălin Bot, ca şi toată familia acestuia, are toate conturile blocate

Primăria liberalului Nicolae Robu a blocat toate conturile jurnalistului civic Mălin Bot şi ale membrilor Read more

Cozmin Guşă îi cere lui Rareş Bogdan să-şi ceară scuze ca să intre pe post

Patronul postului Realitatea TV, Cozmin Gușă, a declarat că Rareș Bogdan, realizatorul emisiunii ”Jocuri de Read more

PSD mituieşte iar presa cu bani de la ministere, ca acum 15 ani

Corina Crețu și-a acuzat pe Facebook propriul partid, PSD, că direcționează către presă ”sume incredibile” Read more

FIJ (Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor) îşi informează afiliaţii despre ce s-a întâmplat în România

FIJ (Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor) a reacţionat dur la agresarea şi baterea jurnaliştilor în timpul Read more

Micky Şpagă iese la rampă împotriva televiziunilor (Stenograme PSD)

Apare în arenă politicianul frenetic Şerban Mihăilescu a.k.a. Micky Şpagă. Aceasta este o nouă stenogramă Read more

Share