home MASS MEDIA, REVISTA PRESEI Revista presei. Schimbarea schimbarii schimbarii

Revista presei. Schimbarea schimbarii schimbarii

Share

Gandul: Guvernul schimbă schimbarea: autorii nu vor mai fi taxaţi suplimentar. Noul şef al Muncii îşi cere scuze pentru coada pe care n-a văzut-o Boc. “Guvernul a revenit asupra deciziei de dublare a contribuţiilor sociale datorate de liber-profesionişti (fără a include PFA) şi va obliga patronii să depună declaraţiile de venit şi să vireze banii în conturile statului, conform unui proiect de modificare a legii 58/2010″

FOTO: Realitatea.net

Puterea: Elena Udrea, înfrântă de Silviu Prigoană. PDL a dat mână liberă la afaceri cu statul. “PDL a renunţat pentru moment la rezoluţia care le interzicea demnitarilor partidului să facă afaceri cu statul. De dragul lui Silviu Prigoană, democrat-liberalii vor modifica documentul şi îi vor exclude din preverile ei pe cei care aveau deja afaceri de amploare cu statul înainte să devină membri de partid.”

Curierul national: Avem nevoie de cotă unică de 10%. “ACPR vine cu un set de măsuri anticriză, printre acestea şi reducerea cotei unice la 10%, ca măsură de atragere a investitorilor. Alte propuneri vizează impozitarea jocurilor de noroc online, precum şi majorarea impozitului pentru terenurile proprietăţi de lux. Programul va fi înaintat Guvernului, căruia îi va propune o întâlnire tripartită în perioada următoare”

Financiarul: Bugetele nationale, verificate la nivel european. “Ministrii de Finante din Uniunea Europeana (UE) si-au dat acordul ca proiectele de buget nationale sa fie examinate la nivel european in primavara fiecarui an, incepand cu 2011, inainte de a fi adoptate de parlamente. Initiativa, denumita „semestrul european”, va permite ca politicile economice si bugetare ale statelor UE sa fie supravegheate timp de sase luni in fiecare an, ince pand cu 2011, pentru a fi detectate toate incompatibi­litatile si dezechilibrele.”

Bursa: Mii de reclamatii impotriva bancilor. “Băncile mai au la dispoziţie două săptămâni până când să se alinieze prevederilor Ordonanţei 50/2010, prin care sunt obligate să raporteze dobânzile creditelor într-un mod transparent şi să elimine anumite comisioane.”

Adevarul: Cuviosul Teodosie hapsânul şi-a cam încălcat jurământul de sărăcie. A pus stăpânire peste proprietăţile mănăstirii. “Înalt Preasfinţitul Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, s-a făcut proprietar peste cele mai profitabile surse de venit ale mănăstirii pe care a ctitorit-o în localitatea sa natală, Dorna Arini, din judeţul Suceava. Mănăstirea din Arini i-a cedat lui ÎPS Teodosie un hotel, două case şi 19 hectare de teren. Măicuţele au rămas cu biserica, chiliile, clopotniţa şi jumătate de hectar de fâneaţă.”

Curentul: Bolnav de cancer în fază avansată, tatăl vitreg al lui SOV aşteaptă sprijin de la Nuşulică. “Primul tată vitreg al lui Vîntu, Vasile Ghervas, continuă dezvăluirile privind secretele copilăriei celui pe care îl numea Nuşulică. Prin 1961, spune el, din cauza problemelor pe care le avea Cuţa, mama lui Sorin Ovidiu Vîntu, s-au despărţit şi ea a plecat la Roman. I-a spus să n-o mai caute.”

Evenimentul zilei: Bordelurile lui Prigoană au trecut doar de votul nevestei. “Are un proiect de legalizare a prostituţiei şi spune că nu are nevoie de sprijin politic pentru el. Nici nu-l are. Silviu Prigoană a rămas doar cu un singur aliat, soţia sa, Adriana Bahmuţeanu: “De-abia aştept să fie dată legea. Eu i-am zis de mult lui Prigoană că trebuie să iniţieze astfel de lege”.”

Citeşte şi
Piaţa de media valorează aproape 514 milioane de euro

Piaţa de media din România va creşte, în acest an, cu 5,5%, comparativ cu anul Read more

Ameninţări asupra presei. Poliţia Constanţa cere dezvăluirea sursei!

Poliţia Constanța a solicitat unei publicații locale să dezvăluie identitatea unei surse, care le-a trimis Read more

MediaSind atrage atenția Guvernului că angajaţii din cultură şi mass-media nu sunt salariați de mâna a doua

Federaţia FAIR-MediaSind, singura organizaţie reprezentativă la nivel de sector cultură şi mass-media, conform sentinţei TMB Read more

Ben Oni Ardelean, din aripa PNL/USL, a sărit la gâtul jurnaliştilor

Deputatul PNL Ben-Oni Ardelean i-a făcut nesimțiți si tupeiști pe jurnaliștii care au vrut să Read more

Jurnalişti ucişi anul acesta, mai mulţi decât în anul 2017

După trei ani de scădere, numărul violenţelor împotriva jurnaliştilor a crescut din nou în 2018. Read more

Mălin Bot, ca şi toată familia acestuia, are toate conturile blocate

Primăria liberalului Nicolae Robu a blocat toate conturile jurnalistului civic Mălin Bot şi ale membrilor Read more

Cozmin Guşă îi cere lui Rareş Bogdan să-şi ceară scuze ca să intre pe post

Patronul postului Realitatea TV, Cozmin Gușă, a declarat că Rareș Bogdan, realizatorul emisiunii ”Jocuri de Read more

PSD mituieşte iar presa cu bani de la ministere, ca acum 15 ani

Corina Crețu și-a acuzat pe Facebook propriul partid, PSD, că direcționează către presă ”sume incredibile” Read more

FIJ (Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor) îşi informează afiliaţii despre ce s-a întâmplat în România

FIJ (Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor) a reacţionat dur la agresarea şi baterea jurnaliştilor în timpul Read more

Micky Şpagă iese la rampă împotriva televiziunilor (Stenograme PSD)

Apare în arenă politicianul frenetic Şerban Mihăilescu a.k.a. Micky Şpagă. Aceasta este o nouă stenogramă Read more

Share