home MASS MEDIA, REVISTA PRESEI Revista presei remanierii

Revista presei remanierii

Share

Romania libera: Pe muchie. Pentru moment, Emil Boc îşi păstrează mandatul de premier, însă poziţia sa este mai fragilă ca niciodată. Remaniere cu forcepsul. “Tensiunile interne acumulate în ultima vreme în PDL au răbufnit ieri într‑un conflict deschis. Dacă iniţial Emil Boc era decis să schimbe doar doi-trei miniştri fără susţinere puternică în partid, în final el s-a văzut nevoit să accepte o remaniere mai amplă”

Evenimentul zilei: Berceanu şi Videanu, preţul armistiţiului dintre Băsescu şi Boc. “Mutare strategică ieri, în Colegiul Director, în frontul deschis de Emil Boc în PDL. Cu tabăra “reformistă” condusă de Elena Udrea în blockstarturi, premierul a cerut el primul reluarea discuţiei despre depunerea mandatului sau remanierea guvernului în condiţiile sale.”

Adevarul: Boc a remaniat miniştrii „slabi“. Greii PDL, pe picior de plecare. “Premierul a remaniat ieri şase miniştri: Sebastian Vlădescu, Mihai Şeitan, Mihail Dumitru, Gabriel Sandu, Radu Berceanu şi Adriean Videanu. Unii lideri PDL au cerut din nou demiterea întregului guvern.”

Bursa: RĂMÂNEREA lui Boc. “Jucătorul (care ne este preşedinte) l-a anunţat pe premierul (care nu ne este nimic), că se retrage la vestiare, în discuţia pe care au avut-o acasă, ieri dimineaţă, pe tema remanierii guvernamentale: “Faceţi ce vreţi, eu nu mă mai implic”, se zice că ar fi spus Traian Băsescu, cînd Emil Boc ar fi dat semne de împotrivire la ideea schimbării radicale a miniştrilor”

Curierul national: Guvernul Boc: 6 au căzut în meciul cu 49. “Membrii Colegiului Director al PDL au ales remanierea guvernamentală, cu 40 de voturi “pentru”, 9 dintre liderii democrat-liberali optând pentru depunerea mandatului”

Gandul: Cine sunt noii miniştri – Ministrul Muncii creşte pensiile, cel al Economiei are un NUP. “Prim-ministrul Emil Boc a anunţat, la sfârşitul şedinţei Colegiului Director al PD-L, lista celor şase miniştri care au fost remaniaţi, precum şi numele celor care îi vor înlocui. Astfel, la Ministerul Finanţelor va veni Gheorghe Ialomiţianu, la Ministerul Agriculturii Valeriu Tabără, la Ministerul Muncii – Ioan Botiş, la Ministerul Transporturilor – Anca Boagiu, la Ministerul Comunicaţiilor – Valerian Vreme, iar la Ministerul Economiei – Ion Ariton.”

Puterea: Cum au jucat baronii PDL ping-pong cu Emil Boc. Premierul între ciocanul de la Cotroceni şi nicovala din partid. “Emil Boc pare că şi-a luat lumea în cap şi nu mai ascultă nici de stăpân, dar nici de partid, care ameninţă să-l lase fără susţinere parlamentară. Micuţa lui remaniere care constă în trimiterea acasă a miniştrilor independenţi l-ar fi enervat foarte tare pe Băsescu şi era să-l lase fără funcţie. În final, premierul Boc a cedat acceptând să sacrifice şi dintre greii partidului.”

Curentul: Premierul Boc renunţă la şase miniştri importanţi. “Deşi iniţial se vorbea de o remaniere „scurtă“, care să-i vizeze doar pe miniştrii mai puţin coloraţi politic din guvern, şedinţa Colegiului Director a lărgit remanierea.”

Ziarul financiar: Premierul Boc sacrifică şase miniştri pentru a rămane la guvernare. “PDL a decis ieri să schimbe şase miniştri, dintre care trei independenţi, cu oameni din partid, proveniţi din structurile teritoriale. Nu este clar ce i s-a reproşat fiecărui ministru, nefiind discutată atingerea sau nu a unor ţinte din programul de guvernare. Remanierea răspunde nemulţumirii acumulate în opinia publică în urma deciziilor dure de restructurare.”

Citeşte şi
Federaţia FAIR-MediaSind, singura organizaţie reprezentativă la nivel de sector cultură şi mass-media, conform sentinţei TMB
Deputatul PNL Ben-Oni Ardelean i-a făcut nesimțiți si tupeiști pe jurnaliștii care au vrut să
După trei ani de scădere, numărul violenţelor împotriva jurnaliştilor a crescut din nou în 2018.
Primăria liberalului Nicolae Robu a blocat toate conturile jurnalistului civic Mălin Bot şi ale membrilor
Patronul postului Realitatea TV, Cozmin Gușă, a declarat că Rareș Bogdan, realizatorul emisiunii ”Jocuri de
Corina Crețu și-a acuzat pe Facebook propriul partid, PSD, că direcționează către presă ”sume incredibile”
FIJ (Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor) a reacţionat dur la agresarea şi baterea jurnaliştilor în timpul
Apare în arenă politicianul frenetic Şerban Mihăilescu a.k.a. Micky Şpagă. Aceasta este o nouă stenogramă
În prima stenogramă, protagonist este Adrian Năstase. Aici se vede una dintre bolile pe care
Grupul elveţian Ringier şi compania Sport Media Group din Bulgaria au cumpărat de la Intact
Share