home MASS MEDIA, REVISTA PRESEI Revista presei. Raportul MCV, coşmarul lui Ponta

Revista presei. Raportul MCV, coşmarul lui Ponta

Share

GândulCe conţine raportul pe Justiţie prezentat de Comisia Europeană. Câte din cele 11 “porunci” de la Bruxelles a respectat Guvernul Ponta “Unul din punctele convenit de Ponta la Bruxelles a fost ca politicienii să respecte independenţa sistemului judiciar. Atacurile politicienilor la adresa judecătorilor şi procurorilor nu s-au diminuat în nici un fel în ultimele luni. O altă “poruncă” a fost şi aceea că politicienii nu vor critica public deciziile instanţelor, regulă pe care însuşi premierul a încălcat-o. Un alt angajament neonorat pe deplin a fost alegerea în mod transparent a unui procuror general şi a unui şef DNA care să aibe rezultate notabile”

AdevărulCe a făcut Ponta cu „Lista lui Barroso“ “Comisia Europeană publică azi raportul privind justiţia din România, în care un loc central îl ocupă cele 11 obiective ce trebuiau îndeplinite ca urmare a crizei politice de astă-vară. Patru au fost îndeplinite total, două parţial şi cinci nu au fost îndeplinite”

Curierul naţionalFMI a plecat doar cu promisiunile Guvernului “De Vrijer: Dacă România nu îndeplineşte precondiţiile asumate până în iunie, atunci acordul va expira şi nu va mai exista nici un fel de înţelegere între FMI şi România”

România liberăFMI: Uitaţi de TVA redusă la alimente, nu supăraţi băncile! “Instituţia financiară a trasat ieri sarcinile Guvernului pentru următoarele două luni, neîndeplinirea acestora retezând şansele pentru un nou acord. FMI crede că în 2012 creşterea economică a fost sublimă, dar a lipsit cu desăvârşire, iar în acest an putem spera, cel mult, la un avans al PIB de 1,5%”

PutereaDan Radu Ruşanu: Vom crea o instituţie antievaziune “Pentru perioada 2013-2016 încercăm să îmbunătăţim aceste rezultate, printr-o eficientă reorganizare a instituţiilor de control. Amintesc aici, în primul rând, crearea unei instituţii antievaziune care va îngloba Garda Financiară, Autoritatea de Supraveghere Vamală şi Direcţia Antifraudă din cadrul ANAF, pentru o mai bună coordonare a instituţiilor de control”

CurentulGeorge Copos, condamnat la patru ani de închisoare cu executare în dosarul Loteria I “Omul de afaceri George Copos a fost condamnat, marţi, de Judecătoria Sectorului 2 la patru ani de închisoare cu executare în dosarul Loteria I, în care este acuzat de evaziune fiscală de peste un milion de euro”

EvZOmul care l-a falimentat pe Dinu Patriciu “O mână de oameni controlează vânzări de milioane de euro din cele mai titrate supermarketuri din România. Şefi aflaţi în conducerea unor lanţuri de magazine concurente sunt fie parteneri de afaceri, fie foşti colegi la firmele care au falimentat magazinele lui Dinu Patriciu”

BursaVolintiru: “Noul plan de reorganizare poate salva Fortus Iaşi” Adrian Volintiru: “Procesul trebuie câştigat în recurs. Fortus trebuie să meargă înainte şi să se dezvolte, să se reorganizeze”

Citeşte şi
Cine se înscrie patriotic în UNPR? Actriţa Cezara Dafinescu, renumită acum 20 de ani pentru
E penetrat de FSB? Iohannis e client la BMW-urile lui Michael Schmidt, iar Veronica Schmidt,
În urma morţii lui Bogdan Gigină, Klaus Iohannis profită şi încearcă să îl înlocuiască pe
Alexandru Căutiş a fost scos de pe sticlă de la Realitatea TV de către Cozmin
Din dosarul nou al Elenei Udrea, rezultă felul în care aceasta controlează din umbră cotidianul
Sistemul Ticăloşit aşteaptă cu nerăbdare era post-Kovesi, explică Naţional. Planul ar fi ca în locul
Klaus Iohannis ar fi ţinut în lesă cu un "Dosar Mihăileanu", susţine Naţional. Care nu
Preşedintele CJ Vrancea nu a fost invitat la inaugurarea noului sediul al Parchetului Judeţean Vrancea,
Gabriel Oprea ar fi vrut să se întâlnească cu Victoria Nuland, ca orice om simplu,
Despre Alexandru Parşivel Arşinel ştim de puţin timp cum a jonglat financiar din funcţia de
Share