home MASS MEDIA, REVISTA PRESEI Revista presei. Piperea – Dati statul in judecata

Revista presei. Piperea – Dati statul in judecata

Share

Romania libera: Piperea: Codul Fiscal nu poate fi aplicat. “Daţi statul în judecată! Gheorghe Piperea, conferenţiar universitar la Facultatea de Drept şi unul dintre cei mai cunoscuţi avocaţi din zona financiară, explică pentru RL de ce modificările aduse Codului Fiscal încalcă nu doar Constituţia, ci şi unul dintre principiile fundamentale ale dreptului european.”

FOTO: Romania libera

Gandul: Sustinatorii presedintelui, loviti direct de premierul presedintelui. “Intelectualii lui Băsescu se revoltă după ce Boc le-a plătit-o pe drepturi de autor: „E o bătaie de joc”. Ce spun Patapievici, Cărtărescu, Voinescu şi Preda.”

Puterea: Mihai Şeitan – stăpânul haosului. “Ministrul muncii, Mihai Şeitan, a fost deja remaniat, simbolic, de artişti, scriitori, jurnalişti şi ceilalţi români care lucrează pe drepturi de autor şi contracte de persoană fizică autorizată. Bâlbâileile ordonanţei care reglementează acest domeniu şi atitudinea sa arogantă de a nu vedea de la înălţimea scaunului de ministru cozile de la ghişee l-au transformat pe Şeitan în cel mai înjurat român din ultimele trei zile.”

Adevarul: Haosul drepturilor de autor costă 3,97 milioane €. “Cei 500.000 de români cu drepturi de autor cheltuiesc pe transport, formulare şi timpul petrecut la ghişee mai mult decât estimează Guvernul să încaseze din colectarea contribuţiilor sociale. Estimările „Adevărul“ arată că, până a ajunge să-şi plătească noile taxe, un român mai cheltuieşte lunar 33,4 lei pentru transport, formulare şi timpul pierdut la cozi.”

Ziarul financiar: Vlădescu le spune străinilor că România a ieşit din recesiune. “România a ieşit deja din recesiune şi este pe calea cea bună, i-a anunţat ieri dimineaţă pe investitorii străini Sebastian Vlădescu, ministrul finanţelor, într-o intervenţie televizată în direct la canalul internaţional de business Bloomberg.”

Financiarul: Remaniere guvernamentala: sunt patru ministri pe lista neagra. Emil Boc – nu. “La 1 septembrie ar trebui sa aiba loc evaluarea prezidentiala. Pana atunci, prim-ministrul da un singur raspuns: „Aceste lucruri se fac si nu se discuta”.”

Curierul national: Depozitarea, problema agriculturii. “@ Dumitru: Preţul mare al grâului a făcut ca “Primul siloz” să nu mai fie atractiv în acest an pentru producători. @ Frumosu: Programul este obligatoriu indiferent de preţul grâului, pentru că firmele nu pot să cumpere grâu cât să le ajungă de la o campanie la alta.”

Bursa: Afacerea Unirea: un jucător face cât 533 de vile. Omul de afaceri Dumitru Bucşaru este foarte aproape să-şi lichideze definitiv datoriile pe care le are către Gigi Becali. Ultimele 3 milioane de euro din împrumutul de aproape 9,3 milioane pe care patronul Stelei i l-a acordat în februarie 2008, au fost achitate prin transferul a trei fotbalişti de la Unirea Urziceni: Marius Bilaşco, Pablo Brandan şi George Galamaz.

Curentul (interviu): Radu Golban: România trebuie să înceapă tratativele cu Germania pentru recuperarea datoriei de 18 miliarde de euro. “România ar putea solicita punerea în funcţie a sistemului de rezolvare a disputelor prevăzut la Conferinţa de la Londra pentru cazuri similare sau ar putea iniţia un proces la Haga. Dar mai întâi de toate ar fi bine să ducă tratative directe cu Germania”

Evenimentul zilei: Spovedania bestiei Enoiu a ajuns pe masa procurorilor. “Dosarul de cadre al colonelului de Securitate Gheorghe Enoiu, supranumit “măcelarul de la Interne”, a fost identificat în arhive de cercetătorii Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc şi va fi studiat de procurorii care anchetează activitatea represivă a torţionarului.”

Citeşte şi
Piaţa de media valorează aproape 514 milioane de euro

Piaţa de media din România va creşte, în acest an, cu 5,5%, comparativ cu anul Read more

Ameninţări asupra presei. Poliţia Constanţa cere dezvăluirea sursei!

Poliţia Constanța a solicitat unei publicații locale să dezvăluie identitatea unei surse, care le-a trimis Read more

MediaSind atrage atenția Guvernului că angajaţii din cultură şi mass-media nu sunt salariați de mâna a doua

Federaţia FAIR-MediaSind, singura organizaţie reprezentativă la nivel de sector cultură şi mass-media, conform sentinţei TMB Read more

Ben Oni Ardelean, din aripa PNL/USL, a sărit la gâtul jurnaliştilor

Deputatul PNL Ben-Oni Ardelean i-a făcut nesimțiți si tupeiști pe jurnaliștii care au vrut să Read more

Jurnalişti ucişi anul acesta, mai mulţi decât în anul 2017

După trei ani de scădere, numărul violenţelor împotriva jurnaliştilor a crescut din nou în 2018. Read more

Mălin Bot, ca şi toată familia acestuia, are toate conturile blocate

Primăria liberalului Nicolae Robu a blocat toate conturile jurnalistului civic Mălin Bot şi ale membrilor Read more

Cozmin Guşă îi cere lui Rareş Bogdan să-şi ceară scuze ca să intre pe post

Patronul postului Realitatea TV, Cozmin Gușă, a declarat că Rareș Bogdan, realizatorul emisiunii ”Jocuri de Read more

PSD mituieşte iar presa cu bani de la ministere, ca acum 15 ani

Corina Crețu și-a acuzat pe Facebook propriul partid, PSD, că direcționează către presă ”sume incredibile” Read more

FIJ (Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor) îşi informează afiliaţii despre ce s-a întâmplat în România

FIJ (Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor) a reacţionat dur la agresarea şi baterea jurnaliştilor în timpul Read more

Micky Şpagă iese la rampă împotriva televiziunilor (Stenograme PSD)

Apare în arenă politicianul frenetic Şerban Mihăilescu a.k.a. Micky Şpagă. Aceasta este o nouă stenogramă Read more

Share