home MASS MEDIA, REVISTA PRESEI Revista presei. Moldova: alegeri cruciale

Revista presei. Moldova: alegeri cruciale

Share

Adevarul: Republica Moldova, alegeri cruciale. “Basarabenii vor trebui să decidă, duminică, dacă merg pe mâna partidelor proeuropene sau se întorc la politica izolaţionistă a comuniştilor. Duminică, moldovenii sunt chemaţi din nou la urne în cadrul unui scrutin ce ar trebui să pună capăt impasului politic de la Chişinău.”

FOTO: Romania Vorbeste via Ciobanita

Curentul: Preşedintele R. Moldova, Mihai Ghimpu: „Miza acestor alegeri este Europa sau… în afara ei“. “Deşi este foarte prins în cursa electorală, care are ca deznodământ politic alegerile parlamentare programate duminică (28 noiembrie), preşedintele interimar al Republicii Moldova şi totodată liderul Partidului Liberal de peste Prut, Mihai Ghimpu, a găsit puţin timp pentru a acorda ziarului „Curentul“ un interviu referitor la viitorul Republicii Moldova.”

Romania libera: Poliţia Neamţ, condusă de interlopi. “Poliţia din Neamţ nu s-a ocupat de protejarea cetăţenilor, ci de protejarea afacerilor clanurilor interlope. Această imagine rezultă din raportul corpului de control al ministrului Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş.”

EvZ: Aurelian Şoric le-a ţinut de cald interlopilor timp de patru ani. “Peste 2.200 de dosare penale, unele dintre ele vizând infracţiuni grave, au fost clasate cu “autor necunoscut” sau “dosite” prin sertarele poliţiştilor, în mandatul lui Aurelian Şoric.”

Financiarul: Retailul in revenire catre nivelul anterior crizei. “Cu toate acestea, pentru 2011 nu se asteapta o revenire a investitiilor importante in dezvoltarile de retail”

Bursa: Bancile centrale au intrat singure intr-o fundatura a istoriei, prin ignorarea legilor economice. Toamna guvernatorilor. “Băncile centrale au intrat singure într-o fundătură a istoriei prin ignorarea legilor economice, iar mandatul lor, de asigurare a stabilităţii preţurilor, a devenit irelevant pe fondul tipăririi masive de bani.”

Curierul national: Bancherii de pe Wall Street s-au reîntors la vechile obiceiuri. “Aceştia au reînceput să cheltuie în exces, la fel ca înainte de criză. În acelaşi timp, 10% dintre americani nu au un loc de muncă”

Gandul: Coreea de Nord ameninta cu noi atacuri. Cat de aproape suntem de un nou razboi. “Coreea de Sud îşi va consolida forţele armate în cinci insule din Marea Galbenă, situate în apropiere de Coreea de Nord, după ce această regiune a fost bombardată marţi de regimul de la Phenian, care s-a declarat pregătit să lovească din nou.”

Citeşte şi
Poliţia Constanța a solicitat unei publicații locale să dezvăluie identitatea unei surse, care le-a trimis
Federaţia FAIR-MediaSind, singura organizaţie reprezentativă la nivel de sector cultură şi mass-media, conform sentinţei TMB
Deputatul PNL Ben-Oni Ardelean i-a făcut nesimțiți si tupeiști pe jurnaliștii care au vrut să
După trei ani de scădere, numărul violenţelor împotriva jurnaliştilor a crescut din nou în 2018.
Primăria liberalului Nicolae Robu a blocat toate conturile jurnalistului civic Mălin Bot şi ale membrilor
Patronul postului Realitatea TV, Cozmin Gușă, a declarat că Rareș Bogdan, realizatorul emisiunii ”Jocuri de
Corina Crețu și-a acuzat pe Facebook propriul partid, PSD, că direcționează către presă ”sume incredibile”
FIJ (Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor) a reacţionat dur la agresarea şi baterea jurnaliştilor în timpul
Apare în arenă politicianul frenetic Şerban Mihăilescu a.k.a. Micky Şpagă. Aceasta este o nouă stenogramă
În prima stenogramă, protagonist este Adrian Năstase. Aici se vede una dintre bolile pe care
Share