home MASS MEDIA, REVISTA PRESEI Revista presei. Mana Guvernului

Revista presei. Mana Guvernului

Share

Bursa: Mâna Guvernului ne gâdilă în buzunare. Zeci de mii de venituri reduse în sectorul privat şi companii în stare de şoc. Acesta este rezultatul deciziei Guvernului să modifice Codul Fiscal la jumătatea anului în curs.

Si, as adauga, mana Executivului nu ne gadila numai prin cele buzunare.

Curierul national: Pensiile trag banii din toată economia. Rectificarea taie bugetele Educaţiei, Apărării, Agriculturii pentru plata pensiilor, indemnizaţiilor de şomaj şi a altor alocaţii. Guvernul majorează masiv şi cheltuielile bugetului de şomaj, anticipând reducerea numărului de salariaţi în perioada următoare.

Adica, sintetic: decizia Curtii Constitutionale, sesizata de Opozitie asupra constitutionalitatii scaderii pensiilor, submineaza economia.

Curentul: România se poziţionează lângă NATO şi Israel în dosarul iranian. Deşi poziţia României în cazul unui conflict deschis cu Iranul era deja cunoscută după ce ţara noastră a decis demararea procedurilor de instalare a unor importante elemente al scutului antirachetă american în Europa şi a permis forţelor israeliene să folosească spaţiul său pentru a efectua antrenamente ale forţelor speciale, preşedintele Traian Băsescu a reiterat, ieri, politica regională pe care România o duce de mai mulţi ani în această privinţă.

Morala? Trei cuvinte: drum fara intoarcere.

EvZ: Geoană: “Scopul lui Ponta este înlăturarea mea de la Senat”. Mircea Geoană îi dă replica lui Victor Ponta, afirmând că şeful PSD şi-a construit notorietatea “prin atitudini de puşti obraznic”. El susţine că influenţa mogulilor în partid era “zero barat”.

In razbelul surd pesedisto – pesedist, asistam la un episod public. Cu zambetele pe fata, shpitzurile pe sub masa vor continua.

Financiarul: Virusurile – teama şi afacerea deceniului. În vara anului 2009, virusul A H1N1, “botezat” în presă virusul gripei porcine, a început unul dintre cele mai mediatizate subiecte medicale din ultimii cinci ani.

Panica a cuprins populaţia odată cu declanşarea stării de pandemie, iar milioane de persoane au căzut victime ipohondriei. Subiectul a fost senzaţional, întrucât a fost prima epidemie globală urmărită în timp real, guvernele statelor actualizând săptămânal bilanţul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Ceea ce deja am scris.

Gandul: Românii se pot face proprietari pe terenul de sub bloc, cu o investiţie de 200 de lei. Cererea se adresează primăriei, în baza Legii fondului funciar (L18/1991). La încheierea contractelor de vânzare-cumpărare, unii notari solicită vânzătorului şi titlu de proprietate asupra terenului “cotă indiviză” – pentru ca viitorul proprietar de apartament să nu se trezească chiriaş pe teren.

ZF: ING are cea mai sumbră prognoză pentru 2011: -2%. Într-o întâlnire care a avut loc ieri în redacţia ZF, patru dintre cei mai cunoscuţi analişti economici au avut păreri divergente despre economia anului viitor. Odată ce toată lumea a căzut de acord că recesiunea continuă în 2010, “pariurile” se mută pe perspectivele economiei în 2011: dacă FMI, Guvernul şi o parte din analişti văd revenirea pe creştere, aşa cum estimau iniţial şi pentru 2010, ING Bank rămâne pe poziţia pesimistă şi susţine că economia va scădea şi anul.

Cum spune americanul: face sens.

Citeşte şi
Piaţa de media valorează aproape 514 milioane de euro

Piaţa de media din România va creşte, în acest an, cu 5,5%, comparativ cu anul Read more

Ameninţări asupra presei. Poliţia Constanţa cere dezvăluirea sursei!

Poliţia Constanța a solicitat unei publicații locale să dezvăluie identitatea unei surse, care le-a trimis Read more

MediaSind atrage atenția Guvernului că angajaţii din cultură şi mass-media nu sunt salariați de mâna a doua

Federaţia FAIR-MediaSind, singura organizaţie reprezentativă la nivel de sector cultură şi mass-media, conform sentinţei TMB Read more

Ben Oni Ardelean, din aripa PNL/USL, a sărit la gâtul jurnaliştilor

Deputatul PNL Ben-Oni Ardelean i-a făcut nesimțiți si tupeiști pe jurnaliștii care au vrut să Read more

Jurnalişti ucişi anul acesta, mai mulţi decât în anul 2017

După trei ani de scădere, numărul violenţelor împotriva jurnaliştilor a crescut din nou în 2018. Read more

Mălin Bot, ca şi toată familia acestuia, are toate conturile blocate

Primăria liberalului Nicolae Robu a blocat toate conturile jurnalistului civic Mălin Bot şi ale membrilor Read more

Cozmin Guşă îi cere lui Rareş Bogdan să-şi ceară scuze ca să intre pe post

Patronul postului Realitatea TV, Cozmin Gușă, a declarat că Rareș Bogdan, realizatorul emisiunii ”Jocuri de Read more

PSD mituieşte iar presa cu bani de la ministere, ca acum 15 ani

Corina Crețu și-a acuzat pe Facebook propriul partid, PSD, că direcționează către presă ”sume incredibile” Read more

FIJ (Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor) îşi informează afiliaţii despre ce s-a întâmplat în România

FIJ (Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor) a reacţionat dur la agresarea şi baterea jurnaliştilor în timpul Read more

Micky Şpagă iese la rampă împotriva televiziunilor (Stenograme PSD)

Apare în arenă politicianul frenetic Şerban Mihăilescu a.k.a. Micky Şpagă. Aceasta este o nouă stenogramă Read more

Share