home MASS MEDIA, REVISTA PRESEI Revista presei. FMI amana urmatoarea transa

Revista presei. FMI amana urmatoarea transa

Share

Ziarul financiar: FMI pleacă fără bugetul pe 2011 aprobat, tranşa se amână pentru ianuarie. “Guvernul nu a convins FMI să accepte reduceri de impozite la anul, nici să relaxeze deficitul bugetar, dar şi-a luat noi angajamente de reformă. Totuşi, FMI nu a fost critic în mesajul de ieri, ci a enumerat condiţii.”

~courtesy AP Photo/Vadim Ghirda~

Gandul: Ce a negociat Basescu cu FMI. Unde vor merge cei mai multi bani de la buget in 2011. “Preşedintele Traian Băsescu a avut un rol foarte important în negocierile cu FMI, afirmă premierul Emil Boc. Într-un interviu la postul public de radio, prim-ministrul l-a lăudat pe Băsescu pentru prestaţia sa la întâlnirile cu experţii Fondului”

Adevarul: Băsescu nu va promulga reducerea TVA la alimente şi neimpozitarea pensiilor mici. “Preşedintele Traian Băsescu va retrimite în Parlament cele două legi, votate “din greşeală” care prevăd reducerea TVA la alimente şi neimpozitarea pensiilor mici.”

Curentul: OUG 50 – între protecţia consumatorului şi siguranţa sistemului bancar. “FMI dă înapoi în ceea ce priveşte ordonanţa referitoare la creditele populaţiei. Dacă la sfårşitul săptămånii trecute şeful misiunii FMI de evaluare, Jeffrey Franks, declara că modificarea OUG 50/2010 este o condiţie pentru acordarea următoarei tranşe, ieri, reprezentantul Fondului spunea că ştie de existenţa unor „practici bancare neclare sau abuzive“.”

Financiarul: Comisia Europeana: OUG 50 trebuie sa protejeze stabilitatea financiara. “Echipa Comisiei Europene aflata la Bucuresti impreuna cu delegatii ale Fondului Monetar International si Bancii Mondiale solicita guvernului, prin intermediul unui comunicat, sa garanteze ca “OUG 50 amelioreaza transparenta si protejeaza drepturile consumatorilor, dar in acelasi timp protejeaza stabilitatea sistemului financiar si este in deplina concordanta cu Directiva UE 2008/48/EC”.”

Romania libera: Reţeaua CSM s-a fisurat: în Consiliu au intrat patru noi judecători. “Patru judecători reformişti au reuşit să pătrundă în componenţa CSM, fapt care creează perspectivele unei mişcări de înoire a sistemului de justiţie. La secţia de procurori, însă, vechea gardă şi-a conservat puterea. Raportul de forţe în favoarea reformiştilor ar putea fi întărit doar dacă Senatul va invalida şi mandatele pentru cele şase locuri ce ar urma să fie ocupate ilegal de actuali membri CSM.”

Evenimentul zilei: Piloţi de elită, omorâţi de o rablă. “Doi militari cu sute de ore de zbor la activ şi căliţi în misiuni internaţionale au murit ieri, după ce MiG-ul pe care îl pilotau s-a prăbuşit “din senin” lângă baza de la Câmpia Turzii.”

Bursa: Creativul Boc si-a amintit de companiile de stat. Mintea premierului ‘a de pe pe urma. “Exaltarea preşedintelui Traian Băsescu în faţa delegaţiei FMI, aflată, duminică, în vizită la Cotroceni, s-a bazat pe un misterios set de măsuri imaginate de Guvernul Boc, în ultimul moment, care, în viziunea Preşedinţiei, ar justifica o înţelegere în condiţii mai puţin aspre, cu organismele financiare internaţionale.”

Citeşte şi
Piaţa de media valorează aproape 514 milioane de euro

Piaţa de media din România va creşte, în acest an, cu 5,5%, comparativ cu anul Read more

Ameninţări asupra presei. Poliţia Constanţa cere dezvăluirea sursei!

Poliţia Constanța a solicitat unei publicații locale să dezvăluie identitatea unei surse, care le-a trimis Read more

MediaSind atrage atenția Guvernului că angajaţii din cultură şi mass-media nu sunt salariați de mâna a doua

Federaţia FAIR-MediaSind, singura organizaţie reprezentativă la nivel de sector cultură şi mass-media, conform sentinţei TMB Read more

Ben Oni Ardelean, din aripa PNL/USL, a sărit la gâtul jurnaliştilor

Deputatul PNL Ben-Oni Ardelean i-a făcut nesimțiți si tupeiști pe jurnaliștii care au vrut să Read more

Jurnalişti ucişi anul acesta, mai mulţi decât în anul 2017

După trei ani de scădere, numărul violenţelor împotriva jurnaliştilor a crescut din nou în 2018. Read more

Mălin Bot, ca şi toată familia acestuia, are toate conturile blocate

Primăria liberalului Nicolae Robu a blocat toate conturile jurnalistului civic Mălin Bot şi ale membrilor Read more

Cozmin Guşă îi cere lui Rareş Bogdan să-şi ceară scuze ca să intre pe post

Patronul postului Realitatea TV, Cozmin Gușă, a declarat că Rareș Bogdan, realizatorul emisiunii ”Jocuri de Read more

PSD mituieşte iar presa cu bani de la ministere, ca acum 15 ani

Corina Crețu și-a acuzat pe Facebook propriul partid, PSD, că direcționează către presă ”sume incredibile” Read more

FIJ (Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor) îşi informează afiliaţii despre ce s-a întâmplat în România

FIJ (Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor) a reacţionat dur la agresarea şi baterea jurnaliştilor în timpul Read more

Micky Şpagă iese la rampă împotriva televiziunilor (Stenograme PSD)

Apare în arenă politicianul frenetic Şerban Mihăilescu a.k.a. Micky Şpagă. Aceasta este o nouă stenogramă Read more

Share