home MASS MEDIA, REVISTA PRESEI Revista presei. Delir sau vis?

Revista presei. Delir sau vis?

Share

Bursa: Delir sau vis? “Imaginea publică dezastruoasă a lui Vîntu îi face neverosimile declaraţiile (într-un fel, imginea lui este întratât de neagră, încât şi-o strică dacă dezvăluie că ar avea şi bune intenţii).”

FOTO: Lueken’s Liquor

Adevarul: Băsescu despre cazul SOV: Nu încercaţi să umiliţi preşedintele care vă reprezintă. “Prezent pe aeroportul Otopeni, după venirea de la summitul european de la Bruxelles, preşedintele Traian Băsescu a vorbit despre cazul Sorin Ovidiu Vântu.”

Curentul: „Statul român a fost neputincios în faţa lui Vîntu“. “Ieri, Vîntu a fost eliberat din arest, judecătorii i-au spulberat pe procurori, anulånd practic munca acestora. Printre judecătorii care au considerat că Vîntu nu este un pericol public „ca din întåmplare“ s-a aflat şi soţia lui Costiniu, judecătorul corupt de la Înalta Curte, aflat în relaţii de subordonare faţă de Cătălin Voicu, la råndul său sluga lui Mitică Iliescu, „spatele“ lui Ion Iliescu.”

Evenimentul zilei: Modernizarea statului în viziunea lui Sorin Ovidiu Vîntu. “Sorin Ovidu Vîntu spune că a fost arestat din cauza divergenţelor cu Traian Băsescu în privinţa a nouă principii de modernizare a statului. EVZ a identificat “principiile” pentru care a militat prin vorbă şi faptă mogulul SOV după ce a lăsat în urmă episodul FNI.”

Gandul: Băsescu – lovit la organe (editorial de CT Popescu) “liberarea lui Vântu după arestarea de joi până joi e finalul unui skanderbeg între doi tartori ai întunericului şi subteranului în politica românească, Băsescu şi Vântu, amândoi născuţi din vechile organe.”

Curierul national: Concurenţa intră puternic în bănci. “Chiriţoiu: Populaţia plătea la creditele netransparente cât credea banca de cuviinţă, iar acest gen de contracte nu au fost corecte. Consiliul Concurenţei: Instituţiile financiare preferă să se judece decât să dea dobânzi la creditele vechi ca la cele noi. Oficialul CC a precizat că instituţia va monitoriza în perioada următoare toate practicile bancare”

Ziarul financiar: Băncile a trebuit să facă faţă pentru prima oară unor proteste în masă. “Duminică 19 septembrie este termenul-limită până la care trebuie modificate contractele de credite în derulare. Rămâne de stabilit cine a avut dreptate în disputa bănci-clienţi. Persistă întrebarea: de ce a fost nevoie ca statul să intervină pe piaţa bancară.”

Financiarul: Banca Nationala s-a transformat in ,,broker de credite” pentru guvern. “In sapte licitatii depo, institutiile bancare s-au inghesuit cu 26 mld. lei, cat au strans Finantele in 50 de emisiuni”

Romania libera: Rezistă România la trei ani de strâns cureaua? “Chiar şi pentru un program ambiţios de austeritate, Guvernul va găsi greu bani. Guvernul va reduce anul viitor alocaţiile bugetare pentru Apărare, Agricultură şi Educaţie, iar deficitul bugetar se va încadra la 2,5% din PIB în 2013, potrivit Strategiei fiscale pentru perioada 2011-2013. Documentul privind Strategia fiscală aprobat de Guvern urmează să fie transmis Parlamentului în procedură de urgenţă”

Citeşte şi
Piaţa de media valorează aproape 514 milioane de euro

Piaţa de media din România va creşte, în acest an, cu 5,5%, comparativ cu anul Read more

Ameninţări asupra presei. Poliţia Constanţa cere dezvăluirea sursei!

Poliţia Constanța a solicitat unei publicații locale să dezvăluie identitatea unei surse, care le-a trimis Read more

MediaSind atrage atenția Guvernului că angajaţii din cultură şi mass-media nu sunt salariați de mâna a doua

Federaţia FAIR-MediaSind, singura organizaţie reprezentativă la nivel de sector cultură şi mass-media, conform sentinţei TMB Read more

Ben Oni Ardelean, din aripa PNL/USL, a sărit la gâtul jurnaliştilor

Deputatul PNL Ben-Oni Ardelean i-a făcut nesimțiți si tupeiști pe jurnaliștii care au vrut să Read more

Jurnalişti ucişi anul acesta, mai mulţi decât în anul 2017

După trei ani de scădere, numărul violenţelor împotriva jurnaliştilor a crescut din nou în 2018. Read more

Mălin Bot, ca şi toată familia acestuia, are toate conturile blocate

Primăria liberalului Nicolae Robu a blocat toate conturile jurnalistului civic Mălin Bot şi ale membrilor Read more

Cozmin Guşă îi cere lui Rareş Bogdan să-şi ceară scuze ca să intre pe post

Patronul postului Realitatea TV, Cozmin Gușă, a declarat că Rareș Bogdan, realizatorul emisiunii ”Jocuri de Read more

PSD mituieşte iar presa cu bani de la ministere, ca acum 15 ani

Corina Crețu și-a acuzat pe Facebook propriul partid, PSD, că direcționează către presă ”sume incredibile” Read more

FIJ (Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor) îşi informează afiliaţii despre ce s-a întâmplat în România

FIJ (Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor) a reacţionat dur la agresarea şi baterea jurnaliştilor în timpul Read more

Micky Şpagă iese la rampă împotriva televiziunilor (Stenograme PSD)

Apare în arenă politicianul frenetic Şerban Mihăilescu a.k.a. Micky Şpagă. Aceasta este o nouă stenogramă Read more

Share