home MASS MEDIA, REVISTA PRESEI Revista presei. Criza. Un joc pe calculator

Revista presei. Criza. Un joc pe calculator

Share

Pieţele financiare au devenit un joc pe calculator, arata jurnalistul Adrian Panaite de la Curierul National. Intr-adevar, asa este si aceasta este una dintre marile noastre probleme.

Este foarte trist ca unul dintre cei mai buni jurnalisti de finante-banci pe care ii avem poate sa scrie asta si scrie aceasta de-abia acum, la vreo 15 ani dupa ce brokerul clasic de bursa, cu topul tipic de foite albe in mana si cu foarte mult fler a fost inlocuit de masini.

Acesta este unul dintre motivele pentru care actuala criza pare a fi un fenomen dincolo de puterea umana, un mecanism artificial care ne toaca pe toti. Si cand se va duce-n jos si va intra in crah aceasta piata, tot un joc pe calculator va fi.

Daniel Dăianu spune, citat de Curentul, ca, prin tăierea costurilor, Romania evită intrarea în incapacitate de plată. Ar fi bine sa mai inteleaga si incompetentii din politica romana acest lucru. Pentru ca deocamdata inca imi mai permit sa cred ca este vorba despre incompetenta.

Ce măsuri de austeritate au adoptat alte state europene – aflam din Adevarul. Problema este ca cheia in care este scrisa aceasta analiza e un fel de “uite, copii oamenilor sunt cuminti, merg la scoala, tu te duci cu baietii la baute, cum vrei sa ajungi om intreg? golanule!”, chiar daca in articol se scrie clar despre miscarile de protest care s-au raspandit in Europa.

Agentiile guvernamentale au fost restructurate doar la nivel declarativ, arata Financiarul, explicand ca “la bugetul public ar fi intrat peste 150 de milioane de euro daca structurile subordonate Executivului ar fi fost eficientizate”.

De mai multa vreme am constatat tendinta celor de la Evenimentul Zilei de a face un ziar alternativ, in care sa propuna ca stire de deschidere ce nu propune nimeni. A face insa aceasta presupune si unele riscuri. Sa vedem ce avem azi – Henri Paul: “Trebuie sa discutam despre homosexualitate“.

Hai nu zau? Si daca eu nu rezist sa discut pe acest subiect mai mult de cinci minute? Mi se pare nepotrivit sa impui artificial pe agenda publica, hodoronc-tronc, un subiect care tine de “revolutia” homosexuala, cand noua ni se intampla lucruri mult mai grave, importante si presante.

De ce pierde statul zeci de milioane de euro din vânătoare? Intrebarea si-o pune Romania Libera. Cred ca stiu un posibil raspuns: pentru ca in tara aceasta au aparut niste indivizi destul de puternici financiar ca sa inchirieze terenurile de vanatoare cu 0,03 euro pe hectar, precum Tiriac. Apoi sa ia la tocat fondul cinegetic existent.

Unul din cinci bugetari lucreaza in Siguranta Publica si in Aparare. Sunt 260.000. Ei consuma anual patru miliarde de euro, arata Ziarul Financiar. Acum, eu nu am nici o problema cu acesti oameni.

Statul Roman trebuie sa aiba si “paznici”, cum ii numeste ZF. Problema este cu ce se ocupa acesti oameni, in loc sa starpeasca (de exemplu, cei de la Ministerul de Interne) infractionalitatea.

Spun aceasta pentru ca vad in fiecare seara, dupa ora 11 noaptea, Loganurile albe ale Politiei lasand guma pe carosabilul Capitalei. Nu ar fi rau, dar vreau sa vad daca aceasta a dus la scaderea infractionalitatii, ori oamenii chiar freaca manganul.

La bugetul public ar fi intrat peste 150 de milioane de euro daca structurile subordonate Executivului ar fi fost eficientizate
Citeşte şi
Piaţa de media valorează aproape 514 milioane de euro

Piaţa de media din România va creşte, în acest an, cu 5,5%, comparativ cu anul

Ameninţări asupra presei. Poliţia Constanţa cere dezvăluirea sursei!

Poliţia Constanța a solicitat unei publicații locale să dezvăluie identitatea unei surse, care le-a trimis

MediaSind atrage atenția Guvernului că angajaţii din cultură şi mass-media nu sunt salariați de mâna a doua

Federaţia FAIR-MediaSind, singura organizaţie reprezentativă la nivel de sector cultură şi mass-media, conform sentinţei TMB

Ben Oni Ardelean, din aripa PNL/USL, a sărit la gâtul jurnaliştilor

Deputatul PNL Ben-Oni Ardelean i-a făcut nesimțiți si tupeiști pe jurnaliștii care au vrut să

Jurnalişti ucişi anul acesta, mai mulţi decât în anul 2017

După trei ani de scădere, numărul violenţelor împotriva jurnaliştilor a crescut din nou în 2018.

Mălin Bot, ca şi toată familia acestuia, are toate conturile blocate

Primăria liberalului Nicolae Robu a blocat toate conturile jurnalistului civic Mălin Bot şi ale membrilor

Cozmin Guşă îi cere lui Rareş Bogdan să-şi ceară scuze ca să intre pe post

Patronul postului Realitatea TV, Cozmin Gușă, a declarat că Rareș Bogdan, realizatorul emisiunii ”Jocuri de

PSD mituieşte iar presa cu bani de la ministere, ca acum 15 ani

Corina Crețu și-a acuzat pe Facebook propriul partid, PSD, că direcționează către presă ”sume incredibile”

FIJ (Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor) îşi informează afiliaţii despre ce s-a întâmplat în România

FIJ (Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor) a reacţionat dur la agresarea şi baterea jurnaliştilor în timpul

Micky Şpagă iese la rampă împotriva televiziunilor (Stenograme PSD)

Apare în arenă politicianul frenetic Şerban Mihăilescu a.k.a. Micky Şpagă. Aceasta este o nouă stenogramă

Share