home MASS MEDIA, REVISTA PRESEI Revista presei. CNA, Realitatea si licenta sa

Revista presei. CNA, Realitatea si licenta sa

Share

Curentul: Stelică Tănase şi „m..a cu hidrantul“ după „normele BBC“. “Cota de nesimţire a slujbaşilor lui Vîntu de la Realitatea TV a atins cote homerice. Ieri, în numele Realitatea TV Stelian Tănase a venit în faţa CNA solicitånd reînnoirea licenţei postului – ciomag media al lui SOV, pe temeiul că va aplica „normele BBC“ în funcţionarea operativă a televiziunii unde suptul prin batistă a devenit normă.”

Curierul national: Lungul drum înapoi către cititor. “Presa românească a fost zguduită în ultimii doi ani. Scăderile de venituri s-au răsfrânt în ajustări de costuri, contracţie a tirajelor, reduceri ale numărului de pagini, restrângeri de grile, micşorări de salarii şi concedieri.”

Evenimentul zilei: William Brânză: “Dacă Băsescu ar fi suspendat, diaspora ar vota tot împotrivă”. “Liderul PDL diaspora, William Brânză, spune că preşedintele este singura personalitate de încredere pentru românii din străinătate şi transmite PSD că diaspora nu poate fi minţită.”

Gandul: Stenogramele “marelui miting de 80.000 de oameni”. Reporterul Gândul s-a „angajat” o zi în staff-ul organizatorilor. “PSD s-a mobilizat exemplar pentru răsturnarea Guvernului Boc: mii, posibil zeci de mii de membri sau simpatizanţi ai partidului de Opoziţie vor ajunge, miercuri, în Bucureşti, pentru a protesta alături de sindicalişti.”

Puterea: Analiştii politici pun toţi banii pe Emil Boc. Dinspre birourile specialiştilor în politică, soarta moţiunii Opoziţiei nu se vede prea bine. “Nici unul dintre analiştii politici nu crede că moţiunea de cenzură de azi va avea succes. Altfel spus, în opinia lor, Guvernul Boc nu va fi demis. Indiferent că sunt apolitici, apropiaţi de PSD, de PNL, sau – din contră – de PDL, politologii, strategii politici sau sociologii dau un singur verdict: Emil Boc scapă şi de această dată de emoţiile demiterii de către Parlament.”

Financiarul: Consiliul Concurentei i-a sanctionat dur pe contabilii de la CECCAR: amenda de 1 mil. €. “Expertii contabili si contabilii autorizati au fost sanctionati cu 4 milioane de lei pentru ca au stabilit tarife minime pentru serviciile prestate. Pana in prezent, amenzile date companiilor care au incalcat regulile com­petitiei prin asocierea in carteluri se ridica la 280 de milioane de lei.”

Ziarul financiar: 1 la 0 pentru Templeton în prima confruntare directă cu statul: Romgaz scapă de donaţia de 400 mil. lei la buget. “Într-un comunicat emis ieri, oficialii Franklin Templeton au confirmat faptul că donaţia în valoare de 400 mil. lei a fost retrasă de pe ordinea de zi a Adunării Generale a Acţionarilor Romgaz care a avut loc pe 18 octombrie. Ministerul Economiei este principalul acţionar al producătorului de gaze, cu o participaţie de 85% din capital, în timp ce Fondul Proprietatea, recent intrat în administrarea companiei americane Franklin Templeton, deţine restul de 15% din capital.”

Citeşte şi
Federaţia FAIR-MediaSind, singura organizaţie reprezentativă la nivel de sector cultură şi mass-media, conform sentinţei TMB
Deputatul PNL Ben-Oni Ardelean i-a făcut nesimțiți si tupeiști pe jurnaliștii care au vrut să
După trei ani de scădere, numărul violenţelor împotriva jurnaliştilor a crescut din nou în 2018.
Primăria liberalului Nicolae Robu a blocat toate conturile jurnalistului civic Mălin Bot şi ale membrilor
Patronul postului Realitatea TV, Cozmin Gușă, a declarat că Rareș Bogdan, realizatorul emisiunii ”Jocuri de
Corina Crețu și-a acuzat pe Facebook propriul partid, PSD, că direcționează către presă ”sume incredibile”
FIJ (Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor) a reacţionat dur la agresarea şi baterea jurnaliştilor în timpul
Apare în arenă politicianul frenetic Şerban Mihăilescu a.k.a. Micky Şpagă. Aceasta este o nouă stenogramă
În prima stenogramă, protagonist este Adrian Năstase. Aici se vede una dintre bolile pe care
Grupul elveţian Ringier şi compania Sport Media Group din Bulgaria au cumpărat de la Intact
Share