home MASS MEDIA, REVISTA PRESEI Revista presei Ceausescu

Revista presei Ceausescu

Share

Evenimentul zilei considera ca Ceausescu e din nou stăpân peste televizoarele românilor. Eu cred ca este un simplu puseu de ceausescita comerciala, care va trece rapid.

FOTO: Wikipedia

Puterea anunta ca tovarăşul Ceauşescu, Secretar General al PCR, a acaparat media romanească. Iar testul ADN, conform jurnalistilor de la acest cotidian, ar fi un procedeu complex cu exactitate redusă.

Intr-adevar, Curentul explica faptul ca, după expertize, se va stabili dacă fiul cel mare, Valentin, e sau nu copilul cuplului. După 1990, mai multe publicaţii au susţinut, conform spuselor unor apropiaţi ai cuplului, că Elena Petrescu ar fi fost însărcinată cånd s-a căsătorit cu Nicolae Ceausescu. Dar acestea sunt aspecte marginale.

Jurnalul national titreaza: Ceauşescu a ieşit din mormânt. După mai bine de 20 de ani de la executare, rămăşiţele pământeşti ale cuplului Ceauşescu au fost deshumate ieri în Cimitirul Ghencea, pentru recoltarea de probe ADN.

Deshumarea a fost făcută la cererea familiei, pentru a se stabili dacă rămăşiţele îngropate acolo aparţin soţilor Ceauşescu. Soţul lui Zoe Ceauşescu, Mircea Oprean, înclină să creadă că în acele sicrie erau socrii săi, el precizând că a văzut paltonul şi pantalonii lui Nicolae Ceauşescu găurite de gloanţe.

Probele-martor vor fi prelevate de la Valentin şi de la fratele dictatorului, Ioan, explica Adevarul. De la cei doi vor fi recoltate mostre de salivă, din care se va extrage ADN-ul, care ulterior va fi comparat cu cel al soţilor Ceauşescu.

Ziarul Ring dezvaluie ca Ceausescu avea un picior fracturat cand a fost inmormantat, citandu-l pe unul dintre groparii care a participat la deshumare: “Pot să vă spun că aveau corpurile intacte. Asta nu înseamnă că nu putreziseră, dar nu păreau că au stat 20 de ani în mormânt. Din ce am văzut, Ceauşescu avea un picior fracturat”.

Gandul scrie ca Mircea Oprean, ginerele lui Ceauşescu, i-a văzut printre morminte pe criminalii socrului său. Cine a dat decizia finală de execuţie? Iata ce crede Mircea Oprean, sotul lui Zoe Ceausescu: “Toată şleahta, de la Iliescu şi Roman, la Voican şi ceilalţi”.

Si cu aceasta, gata cu ceausescita comerciala. Ceausescu a murit cu piciorul rupt? Acum stim? Este el tatal natural al lui Valentin. Vom afla poate in urmatoarele sase luni. Este el inmormantat in Ghencea-civil? Si aceasta vom sti.

Pentru mine, cea mai importanta stire este ca am fost dezinformati 20 de ani de catre conspiratori ca peste cei doi, in Ghencea, a fost turnat beton. Oprean si cu Valentin Ceausescu au venit degeaba cu pikamerele. Betonul era in creierele noastre, sadit de catre ucigasi.

Curierul national vede România sub teroarea fiscală. Există o discrepanţă mare în legislaţia fiscală între gravitatea faptelor şi nivelul penalizărilor, explica jurnalistul Cristina Chicos.

Simona Haiduc da pentru Financiarul o stire cu adevarat importanta: graul s-a scumpit cu 40% in ultimele 40 de zile. In ultimele 40 de zile, scumpirea a fost de peste 40%. La Bursa din Chicago, pretul graului a urcat, saptamana trecuta, la 5,985 $/busel, cel mai ridicat nivel din ultimele 13 luni.

Iar Isarescu este citat de Ziarul financiar spunand ca firmele nu se plâng degeaba de fiscalitate, aceasta este enormă. Majorarea impozitelor şi a contribuţiilor sociale va adânci deficitele, nu le va rezolva, prevesteste seful Bancii Centrale.

Citeşte şi
Ameninţări asupra presei. Poliţia Constanţa cere dezvăluirea sursei!

Poliţia Constanța a solicitat unei publicații locale să dezvăluie identitatea unei surse, care le-a trimis Read more

MediaSind atrage atenția Guvernului că angajaţii din cultură şi mass-media nu sunt salariați de mâna a doua

Federaţia FAIR-MediaSind, singura organizaţie reprezentativă la nivel de sector cultură şi mass-media, conform sentinţei TMB Read more

Ben Oni Ardelean, din aripa PNL/USL, a sărit la gâtul jurnaliştilor

Deputatul PNL Ben-Oni Ardelean i-a făcut nesimțiți si tupeiști pe jurnaliștii care au vrut să Read more

Jurnalişti ucişi anul acesta, mai mulţi decât în anul 2017

După trei ani de scădere, numărul violenţelor împotriva jurnaliştilor a crescut din nou în 2018. Read more

Mălin Bot, ca şi toată familia acestuia, are toate conturile blocate

Primăria liberalului Nicolae Robu a blocat toate conturile jurnalistului civic Mălin Bot şi ale membrilor Read more

Cozmin Guşă îi cere lui Rareş Bogdan să-şi ceară scuze ca să intre pe post

Patronul postului Realitatea TV, Cozmin Gușă, a declarat că Rareș Bogdan, realizatorul emisiunii ”Jocuri de Read more

PSD mituieşte iar presa cu bani de la ministere, ca acum 15 ani

Corina Crețu și-a acuzat pe Facebook propriul partid, PSD, că direcționează către presă ”sume incredibile” Read more

FIJ (Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor) îşi informează afiliaţii despre ce s-a întâmplat în România

FIJ (Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor) a reacţionat dur la agresarea şi baterea jurnaliştilor în timpul Read more

Micky Şpagă iese la rampă împotriva televiziunilor (Stenograme PSD)

Apare în arenă politicianul frenetic Şerban Mihăilescu a.k.a. Micky Şpagă. Aceasta este o nouă stenogramă Read more

Adrian Năstase, PSD şi obsesia sa majoră cu controlul presei (Stenograme PSD)

În prima stenogramă, protagonist este Adrian Năstase. Aici se vede una dintre bolile pe care Read more

Share