home MASS MEDIA, REVISTA PRESEI Revista presei. Ce-are Francia cu tiganii?

Revista presei. Ce-are Francia cu tiganii?

Share

Ce-are, mai fratele meu, astia de la Francia cu tiganii? Oare ce-are? De unde poti sa afli mai bine decat de la prietenii traditionali ai frantujilor, britanicii, care spun de secole, cu cruzime, tot adevarul si mai mult decat atat despre apucaturile galilor.

FOTO: MedIndia

Iaca, conform Romaniei libere, ce s-ar ascunde in spatele expulzarii romilor: “Repatrierea romilor din Franţa nu este o măsură străină de calculul politic al preşedintelui francez Nicolas Sarkozy. Acesta încearcă să distragă atenţia publicului de la acuzaţiile de corupţie care vizează propria administraţie”.

Interesant este sa aflam si despre ce “presa britanica” este vorba, pentru ca exista destui cocalari, ca si la noi. Ia, despre ce publicatie va fi fiind vorba? The Independent. Este bine, inca mai este un cotidian serios, chiar daca pe 25 martie anul acesta a fost vandut detinatorului Evening Standard, Alexander Lebedev.

Curentul citeaza oficina americana de analiza in chestiuni de securitate Stratfor, afirmand ca România face politică externă cu ajutorul spionilor: “Agenţia americană de analiză geopolitică şi intelligence Stratfor a scris ieri că episodul reţinerii diplomatului român arată rolul jucat de serviciile de informaţii din statele est-europene în urmărirea intereselor lor de politică externă în condiţiile competiţiei dintre Vest şi Est. Analiza Stratfor publicată ieri conţinea doar varianta rusă conform căreia România ar fi căutat să obţină informaţii militare vizavi de aşa-numitele zone de interes geopolitic ale acesteia”.

Ce bine se inteleg uneori rusii cu americanii.

Curierul national: Salariile în companiile de stat nu s-au tăiat. Bugetele companiilor de stat au fost revizuite prin reducerea cheltuielilor cu bunuri şi servicii, dar nu şi a fondului de salarii. De exemplu, salariul mediu la compania Romatsa este de 13.000 lei, identice fiind şi contractele directorilor.

Din categoria “dictatura bancilor”, Capital scrie despre faptul ca Comisioanele ilegale se dau scoase cu greu din contractele de credit. Băncile mai au doar o lună pentru a modifica aproape toate contractele de credit încheiate cu populaţia. Dacă pentru împrumuturile noi toate aplică fără probleme noile reguli, renunţând la unele comisioane, la creditele vechi deciziile sunt încă în dispută.

Totusi, BNR deplânge „excesul de zel“ al Guvernului, care determină băncile să scadă dobânzile, conform Ziarului financiar. Forma actuală a Ordonanţei de Urgenţă nr. 50 din 11 iunie, care reglementează creditele pentru consumatori, obligă băncile să micşoreze costul creditelor în derulare cu dobândă variabilă, prin aplicarea marjei stabilite în contract la indicii independenţi – Robor pentru lei sau Euribor pentru euro – în locul indicatorilor interni stabiliţi iniţial, ceea ce le va submina veniturile, spune Nicolae Cinteză, directorul Direcţiei Supraveghere din BNR.

Financiarul vine cu vesti rele. Dar bune. Dar totusi rele: Cererea de credite pentru companii a crescut. Pentru populatie, tendinta este de scadere. In cel de-al doilea trimestru al anului, cererea de credite a companiilor a inregistrat o evolutia pozitiva, in timp ce la populatie tendinta a fost contrara, se arata intr-un sondaj BNR publicat astazi.

Romania libera este preocupata, in week-end, de factorii anume care ne-au stricat vara si au transformat-o intr-o jivina enervanta si fierbinte: canicula din România, arşita din Rusia, dar şi devastatoarele inundaţii din Pakistan au aceeaşi cauză – încetinirea curenţilor jet.

Citeşte şi
Revista presei. Următorii miniştri ce vor fi daţi pe mâna Justiţiei

Naţional: Care sunt următorii miniștri dați pe mâna Justiției Ion Ariton, fost ministru PDL al Economiei; Valerian Read more

Revista presei. Vantu baga in puscarie rudele lui Popa

~Boureanu vs. Macovei-Preda-Voinescu~USL, joc dublu pe Codul Muncii~pensiile ca joc piramidal~Concurenta va analiza preluarea UPC Read more

Revista presei. Mesajul de Craciun al Majestatii Sale Regele Mihai I

"Valorile şi competenţa ar trebui să fie criteriile noastre. Aveţi încredere în democraţie, în rostul Read more

METEO: Se apropie ceva foarte mare si rau?

Iar s-a infuriat vremea, iar a facut bum-burum prin Bucuresti. Dragut a fost ca singurul Read more

Cum văd ruşii România? Ţigani, sărăcie, o ţară dezbinată şi expansionistă în acelaşi timp (Vitalie Cojocari)

E încă prea devreme ca România să intre în Shengen. Aşa începe reportajul despre România Read more

B. Chirieac si Racoviceanu considera CRP hartie igienica (Anchete Online)

Alecu Racoviceanu îl sună pe Bogdan Chirieac, căruia i se plânge că este urmărit de Read more

Basescu la TVR: Crizele nu se trec cu tehnocrati

"Crizele nu se trec cu tehnocrati, ci cu politicieni care isi pot asuma reformele. Nu-mi Read more

CT Popescu – un reflex al gandirii romulane

Si dupa 20 de ani, reprezentantii partii reactionare din societatea romaneasca incearca sa rescrie istoria Read more

Cateva explicatii

Din 10 noiembrie 2009, am mutat Blogul lui Budescu pe StareaPresei.ro. De atunci, site-ul nu Read more

Armagedon 1. Armata Romana

Incepand de astazi, incep publicarea tuturor documentelor de tip armaghedon ce au aparut pana acum, Read more

Share