home MASS MEDIA, REVISTA PRESEI Revista presei. Basescu sesizeaza CC asupra Legii ANI

Revista presei. Basescu sesizeaza CC asupra Legii ANI

Share

Adevarul anunta ca Traian Băsescu a sesizat Curtea Constituţională (CC), în legătură cu Legea ANI. Seful statului arata ca dispoziţiile referitoare la comisiile de cercetare a averilor sunt de competenţa Senatului, în calitate de prima cameră sesizată, precum şi a Camerei Deputaţilor, în calitatea de cameră decizională.

FOTO: Gandul

Ultima şansă pentru Legea ANI e la CC, sustine Monica Macovei, citata de Evenimentul zilei. Eurodeputatul Monica Macovei acuză guvernul de manevra secretizării averilor şi aşteaptă ca judecătorii să reintroducă declaraţiile publice.

Varianta renunţării la cota unică bulversează din nou mediul politic şi pe cel de afaceri, sustine Ziarul financiar. Cred ca se dezbate si se combate prea mult pe acest subiect. Ministrul Finantelor, Seba Vladescu, a scapat o pasarea printre buzisoare pe acest subiect, apoi imediat Boc i-a dat peste prognatism, sa nu mai spuna din casa ce e doar in stadiul de furtuna de creiere.

Curierul national crede ca a descoperit criza soluţiilor de criză exact in aceasta chestiune – a modului de impozitare. România trebuie să treacă la cote progresive de impozitare a tuturor veniturilor de la 1 ianuarie 2011, inclusiv a pensiilor, iar bugetul pe 2011 va trebui construit pe un asemenea sistem, a declarat ministrul Finanţelor Sebastian Vlădescu.

El susţine că actuala cotă unică de 16% nu mai poate susţine bugetul, în condiţiile în care recesiunea va fi în acest an mai mare de 1,5% din PIB, iar perspectivele pentru 2011 sunt incerte.

Romania, conform Bursa, este pe locul 31 in lume la rezerve de aur. În fruntea topului se află Statele Unite ale Americii, cu 8.133,5 tone. Urmează Germania cu 3.406,8 tone, Fondul Monetar Internaţional cu 2.996,8 tone, Italia cu 2.451,8 tone şi Franţa cu 2.435,4 tone.

Totusi se mai fac investitii in Romania. Oleg Cojocaru scrie pentru Financiarul ca IKEA ar putea deschide un nou magazin pe platforma Timpuri Noi. Conducerea companiei Timpuri Noi SA va propune in AGA societatii, programata pentru 16 august a.c., aprobarea contractului de vanzare-cumparare a unui activ, reprezentand un teren de 5,1 ha, catre fondul de investitii Interprime Properties.

Pretul oferit de fond pentru activul Timpuri Noi este de 35 mil. euro. Interprime Properties este o divizie a Inter IKEA, companie detinuta de familia care controleaza lantul de magazine IKEA (Kamprad).

Nu peste tot aceste investitii sunt insa facute cu respectarea Legii Romane. Primul bloc de lux demolat – conform Gandul. Arhitectul Capitalei: ”Zeci ar trebui demolate”. Judecătoria Sectorului 2 a dat o decizie istorică. Prima construcţie din Bucureşti ridicată pe un teren privat va fi demolată.

Este vorba de un bloc cu opt etaje, situat pe strada Aurel Vlaicu, nr. 120-122. Imobilul rezidenţial a fost ridicat cu o amprentă la sol mult mai mare decât prevedea autorizaţia de construcţie.

Puterea informeaza ca Consilierul prezidenţial pe probleme de securitate, Iulian Fota, ar fi aruncat bomba: “Strategia de Apărare a Ţării trebuie revizuită anual”. Oficialul de la Cotroceni susţine că dinamica relaţiilor internaţionale poate conduce la situaţia ca Strategia să fie revizuită anual.

Ilie Serbanescu scrie in Romania libera despre sărăcirea prin credite a populaţiei. Iata concluzia analizei: “Nici o urmă pentru dezvoltare! N-a fost împins decât consumul, şi acela acoperit din import, toate ducându-se pe apa sâmbetei, după ce s-a dus creditarea! A rămas doar îndatorarea, spre sărăcirea populaţiei şi mersul înapoi al economiei”.

Citeşte şi
Piaţa de media valorează aproape 514 milioane de euro

Piaţa de media din România va creşte, în acest an, cu 5,5%, comparativ cu anul Read more

Ameninţări asupra presei. Poliţia Constanţa cere dezvăluirea sursei!

Poliţia Constanța a solicitat unei publicații locale să dezvăluie identitatea unei surse, care le-a trimis Read more

MediaSind atrage atenția Guvernului că angajaţii din cultură şi mass-media nu sunt salariați de mâna a doua

Federaţia FAIR-MediaSind, singura organizaţie reprezentativă la nivel de sector cultură şi mass-media, conform sentinţei TMB Read more

Ben Oni Ardelean, din aripa PNL/USL, a sărit la gâtul jurnaliştilor

Deputatul PNL Ben-Oni Ardelean i-a făcut nesimțiți si tupeiști pe jurnaliștii care au vrut să Read more

Jurnalişti ucişi anul acesta, mai mulţi decât în anul 2017

După trei ani de scădere, numărul violenţelor împotriva jurnaliştilor a crescut din nou în 2018. Read more

Mălin Bot, ca şi toată familia acestuia, are toate conturile blocate

Primăria liberalului Nicolae Robu a blocat toate conturile jurnalistului civic Mălin Bot şi ale membrilor Read more

Cozmin Guşă îi cere lui Rareş Bogdan să-şi ceară scuze ca să intre pe post

Patronul postului Realitatea TV, Cozmin Gușă, a declarat că Rareș Bogdan, realizatorul emisiunii ”Jocuri de Read more

PSD mituieşte iar presa cu bani de la ministere, ca acum 15 ani

Corina Crețu și-a acuzat pe Facebook propriul partid, PSD, că direcționează către presă ”sume incredibile” Read more

FIJ (Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor) îşi informează afiliaţii despre ce s-a întâmplat în România

FIJ (Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor) a reacţionat dur la agresarea şi baterea jurnaliştilor în timpul Read more

Micky Şpagă iese la rampă împotriva televiziunilor (Stenograme PSD)

Apare în arenă politicianul frenetic Şerban Mihăilescu a.k.a. Micky Şpagă. Aceasta este o nouă stenogramă Read more

Share