home MASS MEDIA, REVISTA PRESEI Revista presei. Bancile, o prima batalie castigata

Revista presei. Bancile, o prima batalie castigata

Share

Adevarul: Băncile au câştigat o primă bătălie cu clienţii. “Comisia pentru politică economică, reformă şi privatizare din Camera Deputaţilor a avizat favorabil, ieri, cu mai multe amendamente, proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei 50/2010 privind constratele de credit pentru consumatori. Astfel, deputaţii au ţinut cont de cinci dintre amendamentele aduse de Asociaţia Română a Băncilor”

FOTO: Novinite – 7 European Banks Fail Stress Test

Evenimentul zilei: Ordonanţa creditelor a fost modificată în favoarea băncilor. “Conform noilor modificări, clienţii pot să-şi ia adio de la marjele de 1% pe care visau să le obţină în negocierile cu băncile. Creditorii vor putea aplica în continuare marjele de dobândă pe care le-au propus clienţiilor, în luna septembrie, prin actele adiţionale la creditele vechi, conform OUG 50/2010.”

Curentul: Creditul ipotecar în euro – o bombă cu efect întârziat. “Creditul ipotecar acordat în euro reprezintă pentru România o bombă cu efect întârziat, pentru că „euroizarea“ creează condiţiile unui consiliu monetar şi pune banca centrală în imposibilitatea de a-şi aplica politica monetară, consideră directorul general al ING Bank România, Mişu Negriţoiu.”

Curierul national: Începe vânătoarea de clienţi. “Gheţea: Băncile vor începe în perioada următoare goana pentru atragerea clienţilor de la concurenţă. Potrivit unui studiu BNR, aplicarea OUG 50 în forma actuală va avea un impact negativ asupra sistemului bancar de 600 mil. euro. ARB: Pentru a-şi diminua pierderile, instituţiile financiare vor creşte costurile creditelor, lovind astfel în populaţie şi economie”

Bursa: Senatorii aprobă un vis: reducerea cotei unice la 10%. “Comisia pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital din Senat a aprobat, ieri, scăderea cotei unice de la 16% la 10%, ne-a declarat senatorul PDL Iulian Urban, iniţiatorul acestei propuneri legislative pentru modificarea Legii 571/2010 privind codul Fiscal.”

Ziarul financiar: Pauză la falimente. Numărul insolvenţelor a început să scadă. “În ultimele luni nu a mai ieşit la suprafaţă niciun caz important al unei mari firme intrate în insolvenţă. La polul opus, şansele ca un jucător mare să se reorganizeze au crescut după ce Asesoft a preluat pachetul majoritar la Flanco.”

Gandul: Noul ministru de Interne le-a dat ordin poliţiştilor: Arestati dobanzile! “Traian Igaş, şeful Internelor, a dispus ca şefii inspectoratelor judeţene de poliţie să negocieze cu băncile condiţii mai faborabile pentru poliţiştii care au contractat credite. Ministrul şi-a însuşit propunerea şefului Poliţiei Române, Petre Tobă ”

Puterea: Plângere PSD împotriva Robertei Anastase. “Plângerea penală împotriva preşedintelui Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, şi a secretarului Camerei, Sever Voinescu, a fost înregistrată de procurorii instanţei supreme, cauza deschisă pe baza acesteia fiind în faza actelor premergătoare la Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică”

Citeşte şi
Piaţa de media valorează aproape 514 milioane de euro

Piaţa de media din România va creşte, în acest an, cu 5,5%, comparativ cu anul Read more

Ameninţări asupra presei. Poliţia Constanţa cere dezvăluirea sursei!

Poliţia Constanța a solicitat unei publicații locale să dezvăluie identitatea unei surse, care le-a trimis Read more

MediaSind atrage atenția Guvernului că angajaţii din cultură şi mass-media nu sunt salariați de mâna a doua

Federaţia FAIR-MediaSind, singura organizaţie reprezentativă la nivel de sector cultură şi mass-media, conform sentinţei TMB Read more

Ben Oni Ardelean, din aripa PNL/USL, a sărit la gâtul jurnaliştilor

Deputatul PNL Ben-Oni Ardelean i-a făcut nesimțiți si tupeiști pe jurnaliștii care au vrut să Read more

Jurnalişti ucişi anul acesta, mai mulţi decât în anul 2017

După trei ani de scădere, numărul violenţelor împotriva jurnaliştilor a crescut din nou în 2018. Read more

Mălin Bot, ca şi toată familia acestuia, are toate conturile blocate

Primăria liberalului Nicolae Robu a blocat toate conturile jurnalistului civic Mălin Bot şi ale membrilor Read more

Cozmin Guşă îi cere lui Rareş Bogdan să-şi ceară scuze ca să intre pe post

Patronul postului Realitatea TV, Cozmin Gușă, a declarat că Rareș Bogdan, realizatorul emisiunii ”Jocuri de Read more

PSD mituieşte iar presa cu bani de la ministere, ca acum 15 ani

Corina Crețu și-a acuzat pe Facebook propriul partid, PSD, că direcționează către presă ”sume incredibile” Read more

FIJ (Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor) îşi informează afiliaţii despre ce s-a întâmplat în România

FIJ (Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor) a reacţionat dur la agresarea şi baterea jurnaliştilor în timpul Read more

Micky Şpagă iese la rampă împotriva televiziunilor (Stenograme PSD)

Apare în arenă politicianul frenetic Şerban Mihăilescu a.k.a. Micky Şpagă. Aceasta este o nouă stenogramă Read more

Share