home MASS MEDIA, REVISTA PRESEI Revista presei. Averile si afacerile noilor ministri

Revista presei. Averile si afacerile noilor ministri

Share

Gandul: Averile şi afacerile noilor miniştri. Cum face mobilă firma ministrului Muncii cu un singur angajat. “Noii membri ai cabinetului Boc pot să facă faţă crizei şi cu salariul de ministru amputat cu 25%. Majoritatea vin la Palatul Victoria cu averi şi afaceri care îi ajută să treacă peste această perioadă de austeritate financiară.”

FOTO: Echipa de Imagine

Romania libera: The Economist: Remanierea Guvernului României a fost ca o gală Oscar. “Este puţin probabil ca remanierea guvernamentală să rezolve lupta internă din interiorul PDL, scriu jurnaliştii britanici citati de Realitatea.net. Remanierea Guvernului este comparată cu o gală a premiilor Oscar pe blogul săptămânalului britanic The Economist, care comentează că principalul motiv al acestei schimbări este moţiunea de cenzură cu care Guvernul este ameninţat de opoziţie.”

Adevarul: Boc a discutat cu noii miniştri ai Finanţelor şi Muncii despre variantele legii salarizării în sistemul bugetar. “Cei şase noi miniştri, Valeriu Tabără (Ministerul Agriculturii), Gheorghe Ialomiţeanu (Finanţe), Ion Ariton (Ministerul Economiei), Anca Boagiu (Ministerul Transporturilor), Ioan Botiş (Ministerul Muncii) şi Valerian Vreme (Ministerul Comunicaţiilor), au depus vineri jurământul la Palatul Cotroceni. Cu acest prilej, preşedintele Traian Băsescu a cerut noului Guvern să aplice şi în 2011 măsurile de austeritate.”

Bursa: Guvernul are tot mai mari şanse să cadă până la finele anului, avertizează analiştii ING. “Şansele ca Guvernul să cadă până la finele anului cresc treptat, mai ales că situaţia politic s-ar putea deteriora semnificativ în perioada octombrie – noiembrie, se arată într-un raport realizat de economiştii ING Bank România.”

Financiarul: Contributiile totale ale celor platiti pe drepturi de autor ar putea ajunge la 35,5% din 2011. “Cei care obtin venituri din drepturi de autor si profesii liberale ar putea fi nevoiti sa achite, din 2011, contributii totale de aproximativ 35,5%, fata de 16,5% in prezent. Un proiect de modificare a Codului Fiscal prevede cresterea contributiilor sociale pentru activitati independente la aproape 35%.”

Capital: Cum păcălesc bulgarii Fiscul: Pun şefi oameni săraci! “Ultima modă din Bulgaria pentru eludarea fiscului constă în plasarea la conducerea unor companii cu datorii a unor persoane sărace sau grav bolnave, incapabile să ramburseze creanţele, a anunţat, vineri, administraţia fiscală, relatează AFP.”

Ziarul financiar: Bancherii nu se dezmint şi scumpesc creditele pentru a doua lună la rând. “Creditele noi s-au scumpit în iulie, atât în lei, cât şi în euro pentru a doua lună consecutiv, deşi bancherii se plâng de lipsa clienţilor cărora să le vândă credite.”

Citeşte şi
Piaţa de media valorează aproape 514 milioane de euro

Piaţa de media din România va creşte, în acest an, cu 5,5%, comparativ cu anul Read more

Ameninţări asupra presei. Poliţia Constanţa cere dezvăluirea sursei!

Poliţia Constanța a solicitat unei publicații locale să dezvăluie identitatea unei surse, care le-a trimis Read more

MediaSind atrage atenția Guvernului că angajaţii din cultură şi mass-media nu sunt salariați de mâna a doua

Federaţia FAIR-MediaSind, singura organizaţie reprezentativă la nivel de sector cultură şi mass-media, conform sentinţei TMB Read more

Ben Oni Ardelean, din aripa PNL/USL, a sărit la gâtul jurnaliştilor

Deputatul PNL Ben-Oni Ardelean i-a făcut nesimțiți si tupeiști pe jurnaliștii care au vrut să Read more

Jurnalişti ucişi anul acesta, mai mulţi decât în anul 2017

După trei ani de scădere, numărul violenţelor împotriva jurnaliştilor a crescut din nou în 2018. Read more

Mălin Bot, ca şi toată familia acestuia, are toate conturile blocate

Primăria liberalului Nicolae Robu a blocat toate conturile jurnalistului civic Mălin Bot şi ale membrilor Read more

Cozmin Guşă îi cere lui Rareş Bogdan să-şi ceară scuze ca să intre pe post

Patronul postului Realitatea TV, Cozmin Gușă, a declarat că Rareș Bogdan, realizatorul emisiunii ”Jocuri de Read more

PSD mituieşte iar presa cu bani de la ministere, ca acum 15 ani

Corina Crețu și-a acuzat pe Facebook propriul partid, PSD, că direcționează către presă ”sume incredibile” Read more

FIJ (Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor) îşi informează afiliaţii despre ce s-a întâmplat în România

FIJ (Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor) a reacţionat dur la agresarea şi baterea jurnaliştilor în timpul Read more

Micky Şpagă iese la rampă împotriva televiziunilor (Stenograme PSD)

Apare în arenă politicianul frenetic Şerban Mihăilescu a.k.a. Micky Şpagă. Aceasta este o nouă stenogramă Read more

Share