home MASS MEDIA, REVISTA PRESEI Revista presei. Alerta nucleara la Fukushima

Revista presei. Alerta nucleara la Fukushima

Share

Romania libera: Japonia cere ajutor internaţional. Reactorul 2 de la Fukushima expus total pentru a doua oară în 12 ore “Tehnicienii japonezi au reluat marţi dimineaţă procedura de pompare a apei în reactorul  centralei nucleare Fukushima 1 în încercarea de a preveni supraîncălzirea combustibilului, potrivit operatorul centralei, TEPCO”

foto: GreenPacks, 18 martie 2009 – Japanese Town Ignores NIMBY Pledge on Nuclear Waste

fotoinfo: “When the norm is NIMBY – Not In My Back Yard, there’s a town in Japan’s Fukushima, Prefecture, Naraha, that is willing to be the final disposal site for high-level radioactive waste”

ZF: Japonia se luptă cu urmările celui mai costisitor dezastru natural “Primele estimări privind valoarea pagubelor produse de dezastrul de vineri în Japonia încep să apară şi indică pierderi economice de 183 mld. dolari, în timp ce autorităţile duc o luptă contra cronometru pe trei planuri: stabilizarea reactoarelor nucleare de la centrala Fukushima, salvarea sinistraţilor şi calmarea pieţelor financiare”

Adevarul: Peste 5.000 de morţi şi dispăruţi, bilanţul victimelor creşte în Japonia “Zeci de seisme de mică intensitate, de circa 5 grade, continuă să zguduie Japonia, în timp ce numărul morţilor şi dispăruţilor creşte.”

Bursa: Economia Japoniei ar putea pierde 183 miliarde dolari în urma cutremurului “Pierderile pe care la va înregistra economia Japoniei în urma cutremurului puternic de vineri vor fi de cel mult 183 miliarde dolari (15.000 miliarde yeni), dar nu mai puţin de 171 miliarde, conform estimărilor băncii elveţiene “Credit Suisse””

EvZ: De ce Fukushima nu poate fi Cernobâl 2 “Exploziile de la centrala japoneză nu pot degenera într-un al doilea Cernobâl. Motivele: reactoarele nipone sunt mai sigure, iar “Japonia nu e URSS””

Financiarul: Cum se mobilizeaza Japonia in fata unor pierderi estimate la peste 180 mld. $ “A fost elaborat un program de restrictionare a furnizarilor de energie electrica  Banca Japoniei a inundat piata de capital cu aproape 183 mld. $ pentru a asigura lichiditatea necesara  Bancile au promis sa elibereze credite pe „cuvant de onoare”  S-a limitat vanzarea de carburanti in marile aglomeratii urbane”

Curierul national: Energia nucleară, o problemă prea sensibilă “Costul competitiv al energiei a dus la construcţia a 145 de reactoare în 14 state membre UE. 60.000 de oameni au protestat sâmbătă, în Germania. 4 dintre cele 17 unităţi ale acestui stat ar putea fi închise. Experţii UE discută despre impunerea unor “teste de stres””

Curentul: Investiţiile străine au crescut de opt ori în ianuarie “Investiţiile străine directe au crescut în ianuarie la 240 milioane de euro, de aproape opt ori mai mult decåt în perioada corespunzătoare din 2010, cånd s-a înregistrat un volum de investiţii de 31 milioane euro”

Gandul: O nouă staţiune balneară de lux în Turda. Investiţia este estimată la 50 milioane euro “Românii s-ar putea bucura în cinci ani de o nouă staţiune balneară de lux în apropierea oraşului Turda, investiţia fiind estimată la 47,5 milioane euro. Pe lângă hoteluri de trei, patru şi cinci stele, staţiunea va dispune şi de patinoar, hipodrom, teren de golf, în zonă urmând să fie reabilitate şi renovate în total patru foste mine de sare”

Puterea: Directorul CNADNR, Liviu Costache, a fost demis de Anca Boagiu “Motivele oficiale ale demiterii sunt blocarea nejustificată a unor proiecte şi management defectuos. Până la numirea unui alt director general, interimatul va fi asigurat de actualul director general adjunct al CNADNR, Daniela Drăghia”

Citeşte şi
Piaţa de media valorează aproape 514 milioane de euro

Piaţa de media din România va creşte, în acest an, cu 5,5%, comparativ cu anul Read more

Ameninţări asupra presei. Poliţia Constanţa cere dezvăluirea sursei!

Poliţia Constanța a solicitat unei publicații locale să dezvăluie identitatea unei surse, care le-a trimis Read more

MediaSind atrage atenția Guvernului că angajaţii din cultură şi mass-media nu sunt salariați de mâna a doua

Federaţia FAIR-MediaSind, singura organizaţie reprezentativă la nivel de sector cultură şi mass-media, conform sentinţei TMB Read more

Ben Oni Ardelean, din aripa PNL/USL, a sărit la gâtul jurnaliştilor

Deputatul PNL Ben-Oni Ardelean i-a făcut nesimțiți si tupeiști pe jurnaliștii care au vrut să Read more

Jurnalişti ucişi anul acesta, mai mulţi decât în anul 2017

După trei ani de scădere, numărul violenţelor împotriva jurnaliştilor a crescut din nou în 2018. Read more

Mălin Bot, ca şi toată familia acestuia, are toate conturile blocate

Primăria liberalului Nicolae Robu a blocat toate conturile jurnalistului civic Mălin Bot şi ale membrilor Read more

Cozmin Guşă îi cere lui Rareş Bogdan să-şi ceară scuze ca să intre pe post

Patronul postului Realitatea TV, Cozmin Gușă, a declarat că Rareș Bogdan, realizatorul emisiunii ”Jocuri de Read more

PSD mituieşte iar presa cu bani de la ministere, ca acum 15 ani

Corina Crețu și-a acuzat pe Facebook propriul partid, PSD, că direcționează către presă ”sume incredibile” Read more

FIJ (Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor) îşi informează afiliaţii despre ce s-a întâmplat în România

FIJ (Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor) a reacţionat dur la agresarea şi baterea jurnaliştilor în timpul Read more

Micky Şpagă iese la rampă împotriva televiziunilor (Stenograme PSD)

Apare în arenă politicianul frenetic Şerban Mihăilescu a.k.a. Micky Şpagă. Aceasta este o nouă stenogramă Read more

Share