home MASS MEDIA, REVISTA PRESEI Revista presei. Suntem nepregatiti pentru accident nuclear

Revista presei. Suntem nepregatiti pentru accident nuclear

Share

EvZ: Suntem nepregătiţi în caz de accident nuclear la Cernavodă “Primarul oraşului Cernavodă, dar şi directorul spitalului local spun că suntem departe de a putea gestiona situaţia în caz de urgenţă, neavând nici procedura, nici echipamentele necesare”

foto: Nuclearelectrica

ZF: Planurile nucleare ale României rămân în picioare chiar şi după dezastrul din Japonia “Criza nucleară din Japonia nu va influenţa construcţia re­ac­toarelor 3 şi 4 de la Cer­navodă şi a celei de a do­ua centrale nucleare a Ro­mâniei, dar este posibil să fie înăsprite nor­mele de siguranţă, aşa cum se va în­tâm­pla în întreaga lume, spun specialiştii ro­mâni în domeniu”

Gandul: Un reactor al centralei de la Fukushima a explodat. Radioactivitate înregistrată în atmosferă. Accidentul de la Fukushima are nivelul 6 pe scara internaţională “Un incendiu s-a produs marţi dimineaţă la reactorul 4 de la Fukushima, după ce reactorul 2 a explodat luni seară. Nivelul radiaţiilor a crescut de opt ori”

Romania libera: Fantoma Cernobîlului bântuie Japonia “Noile explozii de la Fukushima și un nou cutremur în sudul țării crește teama unei contaminări radioactive în arhipelag, dar și în țări vecine între care Rusia și China. Autoritățile neagă că radioactivitatea atinge nivele periculoase pentru sănătate”

Financiarul: Japonia a dat tonul la caderea burselor, Germania a urmat trendul “Unda de soc a lovit Germania, frica de un dezastru nuclear determinand o scadere de peste 4% a indicelui DAX”

Adevarul: Tokyo: „Staţi în casă, cu geamurile închise“ “Benzină raţionalizată, câte o pungă de orez de familie ca să ajungă la toată lumea, baridacadaţi în case la lumina lumânărilor. Aşa arată viaţa locuitorilor capitalei nipone. Locuitorii din Tokyo sunt tot mai loviţi şi ei de efectele cutremurului devastator de vinerea trecută. Tragedia cutremurului urmat de tsunumi şi pericolul nuclear i-au lăsat pe mulţi din cei 13 milioane de locuitori ai ariei metropolitane fără combustibil şi hrană”

Bursa: Criza din Japonia menţine în declin pieţele materiilor prime “Preţurile materiilor prime au scăzut ieri, pentru a patra zi la rând, pe pieţele externe, în condiţiile în care cutremurul şi criza nucleară din Japonia au alimentat temerile legate de un viitor declin al cererii de pe pieţele de profil”

Curierul national: Dezastrul nuclear din Japonia pune Europa pe jar “Germania va închide, temporar, cele mai vechi şapte reactoare din ţară, ca urmare a exploziilor din Japonia. Premierul rus, Vladimir Putin, a ordonat verificarea tuturor centralelor nucleare. Problemele din Japonia s-au agravat după ce, ieri, a avut loc o nouă explozie la centrala Fukushima”

Curentul: SOV încearcă să tergiverseze dosarul de favorizare a infractorului “Mai exact, având în vedere faptul că SOV a spus de mai multe ori că instanţa Tribunalului pe mâna căreia a ajuns dosarul său îl nedreptăţeşte, acesta a cerut ÎCCJ strămutarea cauzei. Numai că strămutarea a primit termen pe 19 aprilie, motiv pentru care SOV a considerat că este necesară suspendarea dosarului până la judecarea strămutării”

Citeşte şi
Piaţa de media valorează aproape 514 milioane de euro

Piaţa de media din România va creşte, în acest an, cu 5,5%, comparativ cu anul

Ameninţări asupra presei. Poliţia Constanţa cere dezvăluirea sursei!

Poliţia Constanța a solicitat unei publicații locale să dezvăluie identitatea unei surse, care le-a trimis

MediaSind atrage atenția Guvernului că angajaţii din cultură şi mass-media nu sunt salariați de mâna a doua

Federaţia FAIR-MediaSind, singura organizaţie reprezentativă la nivel de sector cultură şi mass-media, conform sentinţei TMB

Ben Oni Ardelean, din aripa PNL/USL, a sărit la gâtul jurnaliştilor

Deputatul PNL Ben-Oni Ardelean i-a făcut nesimțiți si tupeiști pe jurnaliștii care au vrut să

Jurnalişti ucişi anul acesta, mai mulţi decât în anul 2017

După trei ani de scădere, numărul violenţelor împotriva jurnaliştilor a crescut din nou în 2018.

Mălin Bot, ca şi toată familia acestuia, are toate conturile blocate

Primăria liberalului Nicolae Robu a blocat toate conturile jurnalistului civic Mălin Bot şi ale membrilor

Cozmin Guşă îi cere lui Rareş Bogdan să-şi ceară scuze ca să intre pe post

Patronul postului Realitatea TV, Cozmin Gușă, a declarat că Rareș Bogdan, realizatorul emisiunii ”Jocuri de

PSD mituieşte iar presa cu bani de la ministere, ca acum 15 ani

Corina Crețu și-a acuzat pe Facebook propriul partid, PSD, că direcționează către presă ”sume incredibile”

FIJ (Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor) îşi informează afiliaţii despre ce s-a întâmplat în România

FIJ (Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor) a reacţionat dur la agresarea şi baterea jurnaliştilor în timpul

Micky Şpagă iese la rampă împotriva televiziunilor (Stenograme PSD)

Apare în arenă politicianul frenetic Şerban Mihăilescu a.k.a. Micky Şpagă. Aceasta este o nouă stenogramă

Share