home MASS MEDIA, STIRI DESPRE JURNALISTI Revista presa(rilor). SRS vine? Tranteste Adevarul?

Revista presa(rilor). SRS vine? Tranteste Adevarul?

Share

Cel putin asa da pe surse Tibi Lovin. Sincer? Cred ca ar fi horror. Oricum, acolo e astfel, adica film de groaza, din principiu:

Din data de 1 mai, Adevarul va avea un nou director editorial in locul lui Laurentiu Ciocazanu: Sorin Rosca Stanescu, fostul fondator si sef al ziarului Ziua, dar si finul lui Dinu Patriciu, patronul holdingului.

SRS isi va lua cu el o parte din oamenii de la fostul ziar, care a fost inchis cu scandal, asa cum ati citit pe Reporter Virtual.  La aceasta ora, viitorul sef editorial este plecat din tara, dar mi-a spus razand doar atat: “nu comentez”.

Aceeasi replica pe care am primit-o si de la Peter Imre cu doua saptamani inainte de a fi numit in locul lui Razvan Corneteanu.

Partea buna e ca Răzvan Corneţeanu zboară şi din Patronatul Presei. Partea proasta e ca Patriciu va planta in locul lui pe altcineva, care sa-i continue laborioasa si nepretuita munca de misionariat. Si inca una: stiati ca Imre a primit ausvaisul pentru cumul de functii la Adevarul? Va spune Pagina de Media.

Membrii PDL nu mai au voie sa participe la dezbaterile posturilor tv Realitatea si Antena 3, anunta HotNews. Ideea este buna, cu conditia ca tot ceea ce e membru PD-L sa boicoteze serviciile de marketing pesedisto-pedelisto-peremisto-ecologiste al trusturilor eolian si felinian.

Daca insa va aparea o singura spargere a acestui embargo, masura, cred eu, se va intoarce contra celor ce au luat-o. Masura este condamnata de catre Conventia Organizatiilor de Media, cum explica Mediafax.

Ok, acum eu pot sa inteleg ce ne mana in lupta sa criticam si ca avem foarte multe motive de bun simt sa facem acest lucru. Eu cred insa ca problema este alta, una deontologica.

Este deontologic sa chemi invariabil membrii unei grupari politice la televiziunea ta, timp de ani de zile, ca sa (ce mai incoace-ncolo) le-o dai la boticul umed?

Adica nu tu discutii principiale, nu tu cazuistica, ci pur si simplu box. Si pugilat in inferioritate numerica.

Ani in sir (si cel putin in ultimul an s-a ajuns la obscenitate mediatica) am vazut acelasi gen de pugilat 3 la 1 si, cu tot cu moderatorul sau moderatorii, 4 la 1 sau 5 la 1. Este ca si cum pe ring s-ar juca box pe echipe: intr-una un boxer si in cealalta trei, patru sau cinci.

Ce ziceti, cat ar rezista bietul om? De cate ori ar accepta sa urce astfel in ring, sa-si rupa dintii, sa-si sparga arcadele si sa ajunga mereu la spital, facut knock-out? In negocieri (de orice tip, politice, economice, sindicale) exista o regula de aur: paritatea.

Daca ai o negociere si partea cealalta vine cu patru delegati, aduci si tu patru, altfel de bate numeric si patru minti au mai multe argumente decat una singura.

Invitarea la infinit a cate unui reprezentant al fiecarei formatiuni din Parlament la un talk-show, in conditiile in care trei formatiuni sunt coalizate contra uneia, inseamna, cred eu, doua lucruri: ipocrizie si oportunism.

Citeşte şi
Serinela Spătărelu o rupe cu Andrei Siminel/Ziare.com şi formează alt website

Serinela Spătărelu pleacă din NCH. Publicația online Ziare.com rămâne, în perioada următoare, fără întreaga echipă Read more

Mihai Paun si-a dat demisia din ActiveSoft (HotNews)

Mihai Paun, directorul general al companiei Active Soft din grupul NCH care detine site-uri precum Read more

Exit ziare.com, enter ziare-pe-net (Mos Califar)

N-am nevoie de ersatz voxpublica - gen, forumistele moldovence ale udrei sau alti ciudatei anonimi Read more

Zoso se baga in seama cand nu-l baga nimeni…

... tot in seama, evident. Ieri scriam despre CT Popescu si ultima sa excrematie jurnalistica Read more

Ziare.com anunta apocalipsa fiscala

Nu e prima data cand Ziare.com face asa. Cel mai mult rau il fac acest Read more

Revista presa(rilor). Turcescu, in locul lui Sassu?

Adrian Tudor sustine ca Turcescu nu vine interimar, ci definitiv, si nu director, ci presedinte Read more

Revista presa(rilor)

TVR 1 revine in Moldova in doua luni, anunta website-ul Stirea Zilei, din Republica Moldova: Read more

Revista presa(rilor)

Michael Schroeder în locul lui Răzvan Corneţeanu, la conducerea Adevarul Holding, anunta Tiberiu Lovin: Organigrama Read more

Revista presa(rilor)

Reporter Virtual anunta ca Peter Imre e noul şef de la Adevărul Holding: In curand, Read more

Revista presa(rilor)

"Trafic.ro s-a tâmpit", crede Tiberiu Lovin: Ma gandesc ca trafic.ro s-a tampit definitiv. De doua Read more

Share