home MASS MEDIA, STIRI DESPRE JURNALISTI Revista pres(arilor). Şi clovnii ca Mircea Badea aduc bani

Revista pres(arilor). Şi clovnii ca Mircea Badea aduc bani

Share

Şi clovnii fac bani. Pe vremuri, erau angajaţi de circuri. Îşi puneau nasul roşu, dansau strâmb, se făceau că beau şi le iese votca pe ureche, lumea râdea. Era o meserie onrabilă. Acum îi angajează televiziunile. Ca pe Mircea Badea, de exemplu.

insolent
Bircea Madea luându-şi avânt

Noua grilă transformă B1 TV în televiziune de ştiri. Am o singură problemă de calcul matematic: câte televiziuni de ştiri avem? Hai să vedem: B1 TV, Realitatea TV, Antena 3, DigiNews (încă nu s-a lansat), DolceInfo (nici aceasta nu e încă lansată) şi TVR Info (s-a lansat). Întrebare: e piaţă în România pentru toate? Că nici SUA nu are atâtea.

Să fie vreo legătură între paragraful anterior şi faptul că Elan Schwartzenberg e acum oficial acţionar la B1 TV? Şi oare să fie cuşer că acesta deţine şi concurenta Realitatea TV? Au poate se formează un fel de trust transpatronal.

Dar este de bine că Lucian Mândruţă, un jurnalist despre care am spus întotdeauna că este foarte bun, u0n adevărat profesionist, revine în Trustul Pro. Unde s-a lansat în lumea mare a televiziunii. Unde îi este şi locul. Cred că i-ar sta bine în campanie cu un talk-show politic în prime-time.

Radu Herjeu nu a fost până acum şi la Realitatea TV. De la Antene a ajuns la B1 TV, iar acum e în curtea lui Elan. Sau la RTV, în cea a lui Ghiţă, încă nu ştim sigur.

Ceva informaţii din burta monstrului fost eolian avem de la Gabi Bugnar, care zice că Ghiţă sapă din interior. Nu ştim nici pentru cine, nici de ce. RTV se spune că va fi o altă televiziune de ştiri.

Straniu e ce se petrece cu Saşa Sassu, care, după ce a trimis SRTV într-o situaţie financiară cruntă, a trecut în curtea lui Patriciu, unde pregăteşte Adevărul TV. Straniu e că omul PSD lucrează acum pentru defectorul care se îndreaptă spre Băsescu & Co.

De la Bogdan Gheorghe aflăm cum poţi să-ţi scazi vânzările la ediţia pe print a cotidianului, punând-o pe website  înainte de apariţia acesteia.

Peste Mediterană, În Egipt, sunt altfel de probleme. Manifestanţii din Piaţa Tahrir au descoperit că au căzut din Lacul Mubarak fix în Puţul Dictatură Militară. Presa e mai cenzurată decât înainte vreme.

Dincolo de Canalul Mânecii, The Sun, deţinut de alţi mărdoci de presă, se pare că este şi el implicat în scandalul telefoanelor interceptate ilegal. Mă aşteptam. Jos cu tabloidele imunde!

Iar la News Corp. mărdocul cel tânăr James Murdoch nu mai e dorit de acţionari, care îl sfătuiesc pe mărdocul tată Rupert să-l trimită la cosit iarba cu crosa de golf.

Citeşte şi
Poliţia Constanța a solicitat unei publicații locale să dezvăluie identitatea unei surse, care le-a trimis
Federaţia FAIR-MediaSind, singura organizaţie reprezentativă la nivel de sector cultură şi mass-media, conform sentinţei TMB
Deputatul PNL Ben-Oni Ardelean i-a făcut nesimțiți si tupeiști pe jurnaliștii care au vrut să
După trei ani de scădere, numărul violenţelor împotriva jurnaliştilor a crescut din nou în 2018.
Primăria liberalului Nicolae Robu a blocat toate conturile jurnalistului civic Mălin Bot şi ale membrilor
Patronul postului Realitatea TV, Cozmin Gușă, a declarat că Rareș Bogdan, realizatorul emisiunii ”Jocuri de
Corina Crețu și-a acuzat pe Facebook propriul partid, PSD, că direcționează către presă ”sume incredibile”
FIJ (Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor) a reacţionat dur la agresarea şi baterea jurnaliştilor în timpul
Apare în arenă politicianul frenetic Şerban Mihăilescu a.k.a. Micky Şpagă. Aceasta este o nouă stenogramă
În prima stenogramă, protagonist este Adrian Năstase. Aici se vede una dintre bolile pe care
Share