home MASS MEDIA, STIRI DESPRE JURNALISTI Revista pres(arilor). Concedieri la RTV

Revista pres(arilor). Concedieri la RTV

Share

După principiul “şi ei concediază, deci noi să nu rămânem mai prejos”, cu addenda exemplară “personalul trebuie împrospătat ritmic, prin concedierea forţată cu precădere a celor competenţi şi păstrarea unui amestec de competenţi docili şi incompetenţi servili, cu talente de viitori manageri”, RTV a anunţat 30 de angajaţi că trebuie, volens-nolens, să plece.

nhusser

Mai bine, decât să persiste ca masochiştii în a se angaja în aceste oficine de intoxicare prin media, unde intri ca-n mină şi ieşi drezină, aceşti oameni se gândeau să se reprofileze şi să înceapă o altă viaţă.

De-acum încolo o să ne umplem de ştiri mondene. Nu ştiu ce ne-am face fără ele, probabil că am fi mai săraci, mai goi, mai puţin spiritualizaţi.

Analistul politic, economic, financiar, judiciar, pe probleme culturale, de corupţie şi pe probleme globale Sorin Ovidiu Vântu (dar mai ales specialist în fonduri mutuale) a devenit vocal şi-şi cu părerea (poc! – tocmai s-a auzit cum şi-a dat cu propria părere-n sinele său frământat) despre cestiunile arzătoare la ordinea zilei.

De exemplu, după ce a cujetat adânc, luni de zile, contemplându-şi cu seriozitate propria zeghe alb-albastră, SOV a concluzionat: mai devreme sau mai târziu, Adevărul va da faliment. Adânc, nu? Ce ne făceam dacă nu ne-o spunea Vântu, oare am fi descoperit asta?

Adevarul: Radu Banciu: „Badea e prost şi pe lângă subiect, dar credibil“ “Realizatorul TV Radu Banciu spune despre Mircea Badea, care realizează emisiunea „În gura presei“, de la aceeaşi oră, la Antena 3, că, deşi e prost, are ca avantaj credibiltatea”. Oare ce crede despre el Banciu, că e invers decât Badea?

Un ziarist cu diplomă de masterat în mass-media poate să câştige aproape 100.000 de dolari pe an. La ei. La noi, jurnalişti buni sunt concediaţi, pentru că jurnaliştii buni nu fac concesii profesionale, cunoscând regulile meseriei foarte bine. La periferia sistemului capitalist ies la iveală toate măselele stricate ale acestuia.

Un schelet găsit în Coasta de Fildeş se presupune a fi rămăşiţele jurnalistului Guy-Andre Kieffer, care a dispărut în orașul Abidjan în anul 2004, au anunțat oficialii ivorieni.

Charles Evans, directorul unui serial documentar care expune tehnicile prin care marii producători de tutun ascund faptul că nicotina creează dependenţă, a donat 15.000 de dolari unei şcoli de jurnalism, numită Daniel Pearl Magnet High School. Cam puţini bani, la cât de mare jurnalist a fost Pearl.

Daniel Pearl, absolvent de Stanford University, un ivestigator pur-sânge, era în anul 2002 şeful Biroului din Asia de Sud-Est Wall Street Journal, cu centrala în Mumbai, India. Pearl a plecat într-o investigaţie complicată în Pakistan, la Karachi, unde a fost răpit, decapitat, tăiat în zece bucăţi, ars şi îngropat într-o suburbie a oraşului.

Citeşte şi
Piaţa de media valorează aproape 514 milioane de euro

Piaţa de media din România va creşte, în acest an, cu 5,5%, comparativ cu anul Read more

Ameninţări asupra presei. Poliţia Constanţa cere dezvăluirea sursei!

Poliţia Constanța a solicitat unei publicații locale să dezvăluie identitatea unei surse, care le-a trimis Read more

MediaSind atrage atenția Guvernului că angajaţii din cultură şi mass-media nu sunt salariați de mâna a doua

Federaţia FAIR-MediaSind, singura organizaţie reprezentativă la nivel de sector cultură şi mass-media, conform sentinţei TMB Read more

Ben Oni Ardelean, din aripa PNL/USL, a sărit la gâtul jurnaliştilor

Deputatul PNL Ben-Oni Ardelean i-a făcut nesimțiți si tupeiști pe jurnaliștii care au vrut să Read more

Jurnalişti ucişi anul acesta, mai mulţi decât în anul 2017

După trei ani de scădere, numărul violenţelor împotriva jurnaliştilor a crescut din nou în 2018. Read more

Mălin Bot, ca şi toată familia acestuia, are toate conturile blocate

Primăria liberalului Nicolae Robu a blocat toate conturile jurnalistului civic Mălin Bot şi ale membrilor Read more

Cozmin Guşă îi cere lui Rareş Bogdan să-şi ceară scuze ca să intre pe post

Patronul postului Realitatea TV, Cozmin Gușă, a declarat că Rareș Bogdan, realizatorul emisiunii ”Jocuri de Read more

PSD mituieşte iar presa cu bani de la ministere, ca acum 15 ani

Corina Crețu și-a acuzat pe Facebook propriul partid, PSD, că direcționează către presă ”sume incredibile” Read more

FIJ (Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor) îşi informează afiliaţii despre ce s-a întâmplat în România

FIJ (Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor) a reacţionat dur la agresarea şi baterea jurnaliştilor în timpul Read more

Micky Şpagă iese la rampă împotriva televiziunilor (Stenograme PSD)

Apare în arenă politicianul frenetic Şerban Mihăilescu a.k.a. Micky Şpagă. Aceasta este o nouă stenogramă Read more

Share