Revista pres(arilor). Concedieri la RTV

Share

După principiul “şi ei concediază, deci noi să nu rămânem mai prejos”, cu addenda exemplară “personalul trebuie împrospătat ritmic, prin concedierea forţată cu precădere a celor competenţi şi păstrarea unui amestec de competenţi docili şi incompetenţi servili, cu talente de viitori manageri”, RTV a anunţat 30 de angajaţi că trebuie, volens-nolens, să plece.

nhusser

Mai bine, decât să persiste ca masochiştii în a se angaja în aceste oficine de intoxicare prin media, unde intri ca-n mină şi ieşi drezină, aceşti oameni se gândeau să se reprofileze şi să înceapă o altă viaţă.

De-acum încolo o să ne umplem de ştiri mondene. Nu ştiu ce ne-am face fără ele, probabil că am fi mai săraci, mai goi, mai puţin spiritualizaţi.

Analistul politic, economic, financiar, judiciar, pe probleme culturale, de corupţie şi pe probleme globale Sorin Ovidiu Vântu (dar mai ales specialist în fonduri mutuale) a devenit vocal şi-şi cu părerea (poc! – tocmai s-a auzit cum şi-a dat cu propria părere-n sinele său frământat) despre cestiunile arzătoare la ordinea zilei.

De exemplu, după ce a cujetat adânc, luni de zile, contemplându-şi cu seriozitate propria zeghe alb-albastră, SOV a concluzionat: mai devreme sau mai târziu, Adevărul va da faliment. Adânc, nu? Ce ne făceam dacă nu ne-o spunea Vântu, oare am fi descoperit asta?

Adevarul: Radu Banciu: „Badea e prost şi pe lângă subiect, dar credibil“ “Realizatorul TV Radu Banciu spune despre Mircea Badea, care realizează emisiunea „În gura presei“, de la aceeaşi oră, la Antena 3, că, deşi e prost, are ca avantaj credibiltatea”. Oare ce crede despre el Banciu, că e invers decât Badea?

Un ziarist cu diplomă de masterat în mass-media poate să câştige aproape 100.000 de dolari pe an. La ei. La noi, jurnalişti buni sunt concediaţi, pentru că jurnaliştii buni nu fac concesii profesionale, cunoscând regulile meseriei foarte bine. La periferia sistemului capitalist ies la iveală toate măselele stricate ale acestuia.

Un schelet găsit în Coasta de Fildeş se presupune a fi rămăşiţele jurnalistului Guy-Andre Kieffer, care a dispărut în orașul Abidjan în anul 2004, au anunțat oficialii ivorieni.

Charles Evans, directorul unui serial documentar care expune tehnicile prin care marii producători de tutun ascund faptul că nicotina creează dependenţă, a donat 15.000 de dolari unei şcoli de jurnalism, numită Daniel Pearl Magnet High School. Cam puţini bani, la cât de mare jurnalist a fost Pearl.

Daniel Pearl, absolvent de Stanford University, un ivestigator pur-sânge, era în anul 2002 şeful Biroului din Asia de Sud-Est Wall Street Journal, cu centrala în Mumbai, India. Pearl a plecat într-o investigaţie complicată în Pakistan, la Karachi, unde a fost răpit, decapitat, tăiat în zece bucăţi, ars şi îngropat într-o suburbie a oraşului.

Share