Revista presa(rilor)

Share

Pagina de Media anunta ca “Adrian Sârbu, şeful CME, vrea să aducă televiziunea 3D în regiune“:

Central European Media Enterprises, grupul care controlează în România posturile din grupul Pro intenţionează să introducă televiziunea 3D pe piaţa Europei Centrale şi de Sud-Est, relatează Bloomberg, care îl citează  pe Adrian Sârbu, CEO şi Preşedinte CME.

Compania condusă de Adrian Sârbu se aşteapă la un profit mai mare în 2010, după vânzarea operaţiunile din Ucraina, care înregistrau pierderi considerabile.

HotNews informeaza ca “Postul moldovenesc Publika TV isi prezinta conducerea editoriala“:

Echipa care va conduce editorial postul pe care Sorin Ovidiu Vantu il va deschide in Republica Moldova, Publika TV, este formata din fosti jurnalisti BBC si Radio Europa Libera, potrivit unui anunt facut de directorul general al postului, Dumitru Tira, citat de Unimedia.md.

Cei patru sefi sunt Maia Metaxa – editor-sef la Redactia Stiri, Valeriu Cater si Anatol Caslaru – editors of the day, Iulia Mihailova – coordonator al stirilor in limba rusa.

Scandal pe piata domeniilor web: Hostway acuza RoTLD de monopol, dictarea preturilor si concurenta neloiala“, arata Daily Business:

Modalitatile in care RoTLD, unicul serviciu de inregistrare de domenii .ro din Romania, alege sa isi desfasoare activitatea este contestat vehement de catre Hostway, unul dintre cei mai mari furnizori de hosting din tara.

“RoTLD concureaza proprii parteneri prin vanzarea directa de domenii, iar contractele nu sunt negociabile. Saptamana aceasta vom sesiza autoritatile pentru a lua masuri si a dezgheta in sfarsit aceasta piata”, spun cei de la Hostway.

Presa n-are gust pentru eroi, crede Claudiu Tarziu:

Previzibil, ziarele de astăzi n-au găsit loc nici măcar pentru o ştire seacă despre trecerea la Domnul a veteranului de război, fostului deţinut politic şi publicistului Gabriel Constantinescu.

În vreme ce Vladimir Tismăneanu şi ai lui s-au năpustit pe ciolanul anticomunismului, iar presa abundă de cancanuri şi prostii politice, un anticomunist, care şi-a dovedit credinţa printr-o viaţă de jertfă, şi un reper major pentru românitate ne părăseşte fără nici un ecou mediatic.

BBC închide 200 de site-uri, anunta Mediafax:

Erik Huggers, Digital Chief al BBC, a anunţat închiderea a 200 de site-uri ale corporaţiei, strategie despre care a declarat că nu este doar un exerciţiu de “curăţare” a portofoliului digital al companiei, ci o restructurare care îi va ajuta pe rivali, informează Media Guardian.

Si “Ziarele din întreaga lume fac inovaţii în ceea ce priveşte vânzarea de publicitate” – este o alta stire data de agentie:

Ziarele din întreaga lume fac inovaţii în ceea ce priveşte modul de a vinde publicitate, pe fondul crizei economice, care a determinat reducerea investiţiilor în advertising, potrivit concluziilor conferinţei World Newspaper Advertising, care a avut loc săptămâna trecută, la Copenhaga, Danemarca.

Share