Revista presa(rilor)

Share

Patriciu a cumparat Libertatea“, anunta Tiberiu Lovin, in nou-infiintata “Stirea voastra”:

Dinu Patriciu ar fi batut palma cu Michael Ringier pentru achizitionarea ziarului Libertatea.

Daily Business” face o analiza despre vanzarea de catre Michael Ringier a cotidianului “Evenimentul Zilei” si a saptamanalului “Capital”:

La 18 ani de la intrarea in Romania, zdruncinati puternic de criza, elvetienii au vandut doua dintre cele mai puternice branduri din portofoliu, EvZ si Capital, au inchis revista Diva, si au dat curs unei restructurari masive a intregului business. Se naste intrebarea: isi pregateste Ringier exitul din Romania?

Islanda ar putea sa devina raiul jurnalismului de investigatie, anunta AP via CNBC:

Islanda ar putea deveni cel mai bun loc din lume pentru jurnalismul de investigatie, daca legiuitorii si activistii vor propune un pachet de masuri legale de reforma pentru mass-media.

Propunerile, care se asteapta sa ajunga in Parlamentul de la Reykjavik in aceasta marti, tintesc sa ii determine pe publisheri si organizatiile media internationale sa faca afaceri in tara geizerelor, prin introducerea celor mai consistente legi de protectie a jurnalistilor si a surselor acestora.

Expertii sustin ca pachetul de legi respectiv va fi cel mai folositor publisherilor independenti si jurnalistilor online, care doresc sa publice informatii controversate.

Concluzia este ca, dupa ce spre finalul Sultanatului Adrian Nastase ne gandeam sa emigram cu totii in Congo, acum incepem sa ne gandim sa plecam in Islanda ca sa ne facem ca lumea meseria. Aviz amatorilor!

Internetul este dusmanul regimului ayatolahilor de la Teheran, sustine organizatia Reporteres Sans Frontieres:

Reporters Sans Frontieres condamna ultima ofensiva a guvernului de la Teheran contra Internetului, care coincide cu cea de-a 31-a aniversare a Revolutiei Islamice. Accesul online a fost sabotat si se asteapta noi manifestatii de protest ale Opozitiei.

In marile orase ca Teheran, Mashhad, Ispahan, Ahvaz ori Shiraz conexiunile la Internet au fost incetinite, restrictionate in jurul acestor orase ori pur si simplu suspendate complet in ultimele zile. Unele companii de telefonie mobila au blocat trimiterea de SMS-uri din dimineata zilei de 6 februarie.

Ziare.com publica o analiza foarte buna semnata de Constantin Racaru, “Mogulizarea presei continua“:

Bobby Paunescu a cumparat Evenimentul zilei si Capital, care se adauga televiziunii generaliste B1 si tentativei, deocamdata, de televiziune de stiri Vox News, care va primi, se pare, infuzii financiare masive.

Proprietarul anunta ca intentioneaza sa faca si alte achizitii, cu alte cuvinte sa mareasca trustul. Se declara animat, desigur, de cele mai nobile intentii: grija pentru soarta presei scrise care nu trebuie sa moara.

Citeşte şi
Shahrvand-e-Emrooz a fost închisă de autorităţi, după ce publicase un colaj fotografic ironizându-l pe preşedintele
Premierul israelian profita de situatia creata in Libia pentru a se rafui cu regimul lui
Egiptul revine la modelul de conducere din 1952, cu un consiliu militar. Intrebarea e daca
Dupa o zi de vineri in Egipt dominata de mari manifestatii de protest, in Cairo
Mubarak nu se lasa dus si e doritor de glont, altfel nu se explica nesimtirea
Egiptul se pregateste sa treaca de la regimul de forta al lui Hosni Mubarak la
Revolta din Tunisia și, cu atît mai mult, demonstrațiile de masă din Egipt au pus
In cursul noptii trecute, protestantii au fost atacati de manifestanti violenti pro-Mubarak, care spuneau ca
Inflatia coborase de la 11,7% (in octombrie 2010) la 10,2%. In trimestrul al treilea din
Occidentalii sunt puşi în faţa unei alegeri pe cât de dificile pe atât de importante
Share