Revista presa(rilor)

Share

Tiberiu Lovin a anuntat azi primul ca “Nistorescu detine cotidianul.ro“:

Dupa ce a ingropat Cotidianul, Cornel Nistorescu a obtinut licenta pentru cotidianul.ro, pentru care va vinde publicitate regia F5.

UPDATE: www.cotidianul.ro apartine in continuare de F5 Webcorp srl. Atat la ROTLD cat si la OSIM. De marca de print Cotidianul, care apartine apartine Poligraf, Nistorescu nu se poate atinge pina la finalizarea procesului de insolventa.

Mediafax a preluat subiectul si a anuntat, peste cateva ore:

Proprietarul domeniului şi mărcii cotidianul.ro este F5 Webcorp, licenţiatorul fiind Casa Serafim, a lui Cornel Nistorescu, a declarat pentru MEDIAFAX Dragoş Stanca, directorul F5, adăugând că regia F5XMedia se va ocupa de vânzarea spaţiului publicitar al site-ului.

Agenţia F5, care aparţine grupului Realitatea -Caţavencu – proprietarul ziarului Cotidianul, care în decembrie 2009 a fost închis – se va ocupa de vânzarea spaţiului publicitar al site-ului www.cotidianul.ro, a cărui licenţă a fost preluată de Cornel Nistorescu.

SNA: Audienţa presei scrise, în scădere, în perioada octombrie 2008 – octombrie 2009“, anunta tot Mediafax:

Ediţiile tipărite ale ziarelor şi revistelor româneşti au raportat, per ansamblu, scăderi ale audienţelor faţă de livrarea de date anterioară, piaţa de presă fiind fluctuantă, potrivit celor mai recente date furnizate de Studiul Naţional de Audienţă pentru perioada octombrie 2008 – octombrie 2009.

Potrivit ultimelor date furnizate de Studiul Naţional de Audienţă (SNA), realizat de Biroul Român de Audit al Tirajelor (BRAT), în perioada octombrie 2008 – octombrie 2009, numărul de cititori pentru presa scrisă, la nivel urban, a fost, per ansamblu, în scădere.

Tot agentia de stiri anunta ca propunerea de publicare a declaraţiilor de interese ale ziariştilor a fost respinsă de catre Comisia juridică:

Propunerea senatorului PDL Iulian Urban ca jurnaliştii din presa scrisă şi audio-vizual să fie obligaţi să îşi facă publice declaraţiile de interese nu a fost acceptată, marţi, de senatorii din Comisia juridică.

La dezbaterea priectului de lege de modificare a Legii privind organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale pentru Integritate, preşedintele Comisiei juridice, Toni Greblă (PSD), a făcut observaţia că PDL intenţionează să adopte o lege împotriva jurnaliştilor. “Mă gândeam că PDL, prin vocea domnului Băsescu, va da o lege împotriva mogulilor, dar văd că o dă împotriva jurnaliştilor”, a opinat Greblă.

Cornel Nistorescu ratează. Acum, şi în online“, titreaza jurnalistul Alex Mihaileanu:

Tocmai am văzut ştirea: Cornel Nistorescu preia Cotidianul.ro în regim de licenţă, va da cotă parte din publicitatea vîndută, Oana Stănciulescu va fi în continuare redactor-şef al gazetei online. Şi alte poveşti similare.

Acum, stau şi mă întreb de ce e necesar ca domnul Nistorescu să-şi dea încă o dată cu stîngul în dreptul (asta ca să nu pomenesc nimic de teslă). Ţine neapărat să demonstreze că nu mai e capabil să cîrmuiască o publicaţie, fie ea şi online?

Adevarul dirijat despre politia politica“, este titlul unui articol din Revista 22, scris de Cristi Patrasconiu:

Pentru a respecta integral adevărul cu privire la cazul „Felix“, să spunem din capul locului că încă nu putem consemna definitiv că, legal vorbind, Dan Voiculescu a făcut poliţie politică.

E drept: vineri, 5 februarie, Curtea de Apel Bucureşti a respins contestaţia avocaţilor turnătorului umanist-conservator şi a decis că liderul din umbră al PC şi patronul de fapt al unui trust de presă, care joacă apăsat şi adesea murdar, a făcut poliţie politică.

Decizia nu e definitivă, iar Sergiu Andon – un fel de bodyguard al lui Dan Voiculescu, mai loial acestuia decât un câine – e scandalizat de hotărârea instanţei din care rezultă că şeful său a făcut poliţie politică şi spune că se va merge până în pânzele albe pentru ca situaţia să revină la normal.

HotNews scrie despre “Opt ziaristi furiosi versus degradarea presei“. Cei opt colegi sunt francezi. Publicatia electronica arata:

Cei 8, nume celebre in Franta, pornesc de la constatarea ca Internetul a modificat total statutul meseriei de jurnalist.

Internetul, spun ei, ameninta chiar sa reduca la tacere jurnalismul traditional, de exemplu cel scris. Tot mai putina lume cumpara ziare, iar tinerii, cind vor sa se informeze, au reflexul de a-si cauta informatia pe Internet. Altadata, mai spun acesti opt ziaristi furiosi, ziaristul era purtatorul de cuvint al publicului, al comunitatii, al oamenilor. Acestia le incredintau ziaristilor punctul lor de vedere.

Acum, publicul aproape ca si-a pierdut increderea in ziaristi. Si in orice caz prefera sa-si exprime parerea direct, tot prin intermediul internetului. Sute de mii de bloguri au aparut in ultimii ani, ceea ce nu este un lucru rau pentru ca asistam la crearea unei democratii directe, inclusiv pe tarimul informatiei… Din pacate, insa, pe internet putem gasi, alaturate, atit informatii competente furnizate de experti si specialisti, cit si provocari lansate de sarlatani si psihopati… Altfel spus, un amestec teribil, iar criteriile de selectie a informatiilor fiabile ramin… greu de definit.

Share