home POLITICA Reversarea contrareformei. Când va începe oare aceasta?

Reversarea contrareformei. Când va începe oare aceasta?

Share

Reversarea contrareformei instituționale care se manifestă în aceste luni cu virulență este o necesitate. Până când aceasta va începe și ne vom mărgini la esența ad literam a sloganului #rezist, vom avea mari probleme.

Fitch Ratings, oglinda pe care ne-a pus-o Occidentul, să ne privim

A rezista și atât înseamnă, în cazul nostru, a gestiona post ludum efectele acțiunilor nocive ale celor care destructurează treptat, ca o eroziune, statul de drept. Demonstraţiile de stradă superbe pentru apărarea drepturilor şi libertăţilor sunt frumoase, dar nu suficiente.

A reversa activ contrareforma înseamnă a găsi metodele de a acţiona activ pentru statul de drept.

Reversarea contrareformei şi părculeţul cu copii

Scriu aceste rânduri într-un părculeț plin cu copii. Se prea poate ca părculețul să fie amenajat de primarul mafiot local, prin clientul său, pușculiță de bani pentru partid. Copii sunt aduși în parc de mame pașnice și de bunicuțe simpatice.

Mamele pașnice primesc bani politizați de la acești politicieni mafioți. Bunicuțele pașnice pensii. Votând o bunăstare artificială într-un stat falimentar, mamele și bunicuţele perpetuează sistemul mafiot actual. Ele sunt transformate în arme sociale, ce lucrează la baza societăţi, destructurândi Fără să ştie acest lucru, desigur.

Vor suferi copiii lor, ce vor trăi mâine, ca oameni maturi, într-o lume.autarhică, dominată de reflexe totalitariste. Cum reversăm situaţia aceasta?

Reversarea contrareformei, criza economică

Aşadar, la baza societăţii, PSD a montat o toxină, pe care a pus-o la lucru. Cum şi cine o demontează? În lunile ce urmează, criza bugetară se va adânci. Mamele vor descoperi cum alocaţia pentru copii scade sau dispare.

Pensionarii vor constata că punctul de pensie, care a ajuns la 1.000 de lei, nu mai ajunge. Din cauza inflaţiei. Coaliţia PSD-ALDE este într-o căutare febrilă după noi resurse financiare pasive. Active nu mai sunt, pentru că nu se fac investiţii.

Va fi o perioadă de timp în care predatorii aceştia vor lichida rezervele existente. Apoi, în două-trei luni, mamele simpatice şi bunicuţele paşnice vor deveni fiare. Când? Simplu. Atunci când vor descoperi că nu vine alocaţia, pensia, că nu vin ajutoarele.

Reversarea contrareformei. Criza Justiţiei

În acest timp, atacurile asupra Justiţiei independente vor continuă. Am scris anterior despre instituţiile ocupate. O instituţie ocupată folosită contra Justiţiei este CCR. Prin Curtea Constituţională, sistemul corupt ia, încet-încet, independenţa Justiţiei. Anulează articole de lege.

Reversarea contrareformei va începe la un moment dat. Dar până atunci vom pierde, treptat, ritmic, câte ceva din drepturile şi libertăţile câştigate. Pentru care apoi va trebui să luptăm, pentru a le recâştiga, mulţi ani.

Reversarea contrareformei va include reconstrucţia sistemului judiciar. Este obligatoriu. Trebuie refăcută colaborarea instituţională dintre procurori şi SRI, de exemplu. O pletoră întreagă de decizii strâmbe ale CCR, de castrare a sistemului judiciar, va trebui desfiinţată de viitoarea Curte Constituţională, post-contrareformă. Atunci când instituţia va fi eliberată de sub ocupaţie.

Reversarea contrareformei, sistemul politic, falimentul

Sistemul politic românescnu oferă în acest moment anticorpii pentru reversarea contrareformei. Cel mai important partid politic de opoziţiei, PNL, este moale şi ezitant. Opinia noastră este că la un moment dat PSD va încerca să spele putina.

Momentul va croit exact înainte de declararea defaultului României. PNL va fi atunci obligat să preia puterea într-un fel sau altul. În acel moment, acest partid va plăti oalele sparte de PSD. Mămicuţele simpatice şi bunicuţele paşnice, devenite arme politice, vor striga în stradă contra guvernanţilor.

Aceste biete victime ale politicianismului Stângii Reacţionare vor fi intoicate pe A3, RTV şi chiar B1.

Iar a venit Dreapta, iar intră ţara în faliment! Noi v-am dat bani, ei vi-i iau. Noi vă asiguram prosperitatea, ei sărăcesc ţara.

Figura din 2012 se va repeta. Cum ne asigurăm că nu se va întâmpla asta?

România trebuie să intre în faliment cu PSD la putere

Mămicuţele paşnice şi bunicuţele simpatice, motorul electoral al PSD, trebuie să simtă falimentul pe pielea lor. Când pensiile, alocaţiile, salariile bugetarilor nu vor mai veni, acestea, forţa motrice a Stângii Reacţionare, trebuie să facă legătura între pauperitatea lor extremă şi cauza acestei pauperităţi.

Evident, li se va spune că vinovatul este Klaus Iohannis, care nu a lăsat coaliţia să guverneze. Important va fi în acel momentca o masă critică din electoratul Stângii Reacţionare să înţeleagă adevărul. Nu tot electoratul. Aceasta nu se întâmplă nici imediat, nici deodată.

Atunci va fi momentul pentru reversarea contrareformei. Ea va presupune un nou pact social între români şi clasa lor politică.

Citeşte şi
Pomeni promise de Dăncilă. Munţi de pilaf, râuri de miere

Pomeni grosolane au fost promise de prim-ministrul Viorica Dăncilă, la orizontul electoral al anului 2020. Read more

Fondul Suveran de Prăduire a României sub atac asimetric

Fondul Suveran de Investiţii pregătit de Guvern este un instrument eficient de prăduire. Am scris Read more

Paradigma borfaşilor care conduc astăzi România. Toată

După mica Revoluţie Colectiv, au început contrarevoluţia şi represiunea. Vom descrie în continuare paradigma borfaşilor Read more

Rareş Bogdan, doar ţi-am spus să nu intri în politică…

Rareș Bogdan, izolat de Ludovic Orban în PNL? Eu cred că este o aparenţă. „Probabil, Read more

Remus Borza: “La anul mă las, în politică au carieră amantele şi hoţii”

În politică au carieră amantele şi hoţii, a declarat fostul consilier guvernamental Remus Borza, care Read more

Olguţa Vasilescu: Radu Mazăre e folosit politic, pe modelul Nicolae Popa

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lia Olguța Vasilescu, a afirmat că aducerea lui Radu Mazăre Read more

Băsescu se retrage din viaţa politică şi cheamă Opoziţia la unitate

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, a declarat că la finalul mandatului de senator îşi încheie activitatea Read more

Putin ar putea lansa noi acţiuni politice şi militare în Europa de Est

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, probabil va încerca să lanseze noi acţiuni politice şi militare în Read more

Agerpres este la un pas de dependenţa politică totală de PSD

Federaţia Europeană a Jurnaiştilor (FEJ) anunţă că un proiect de lege ameninţă independenţa Agenţiei de Read more

Defectul cel mai mare al societăţii civile azi, în România, este…

.. că nu e structurată coerent, pe ONG-uri militante, cu lideri vizibili, clar stabiliţi. Defectul Read more

Share