home POLITICA Regele Mihai va fi în Parlament cand împlineşte 90 de ani

Regele Mihai va fi în Parlament cand împlineşte 90 de ani

Share

Recunosc ca am putine momente in care ma incearca o astfel de satisfactie ca acum. Pentru mine (si cred ca pentru toti romanii al caror creier nu a fost influentat iremediabil de inculcarile reflexe comunistoide), Majestatea Sa Regele Mihai I este un reper de moralitate si un exemplu de consecventa, de responsabilitate si de seriozitate.

Faptul ca Sirul va fi in Parlamentul Romaniei de ziua Sa, pe 25 octombrie 2011, într-o şedinţă solemnă a Legislativului, este un lucru care ar fi trebuit sa se intample an de an, din 1990, imediat dupa ce am scapat de ultimul guvern comunist.

Reporter Virtual

Mai cred ca Regele Mihai I trebuia sa redevina monarhul Romaniei, care trebuia sa redevina monarhie constitutionala imediat dupa 1990, ca sa intram de facto in legalitate si constitutionalitatea noastra fireasca.

• Regele Mihai I a acceptat invitaţia de a se adresa Parlamentului României

Nu spun ca ar fi pogorat imediat in Carpati Edenul, dar in nici un caz nu ne-am fi aflat unde suntem acum, ci in alta etapa de dezvoltare, ca stat si ca natiune. Poate ca, odata redevenita monarhie, Romania isi putea propune ca seful statului sa fie actorul principal al unei sedinte solemne doar la anumite ocazii speciale.

• Theodor Paleologu: neinvitarea Regelui Mihai în Parlament este o “ghiolbănie fesenistă”

Din pacate, puterea a fost luata, dupa caderea lui Ceausescu si a acolitilor acestuia, de o clica de filorusi, care au facut tot ce au putut ca sa il tina pe Rege cat mai departe de tara, cat mai mult timp cu putinta. Pana acum le-a reusit.

• Mare gafa a lui Basescu in privinta Regelui Mihai

Voi spune de asemenea ca ma uimeste foarte mult conduita lui Traian Basescu in aceasta chestiune. Chiar daca a invatat la scoala istoria falsificata de comunisti, ca Regele Mihai ar fi fost sluga la rusi, presedintele ar fi trebuit sa se informeze inainte sa-si exprime un punt de vedere public.

Chiar daca acest punct de vedere era diferit de cel personal, el avea obligatia de sef al statului sa-l prezinte public pe cel obiectiv, nu pe cel profund subiectiv, personal.

Pe de alta parte, ma deranjeaza in cel mai inalt grad faptul ca Opozitia politizeaza acest subiect. Este jenanta in primul rand pozitia PSD, partid care in 1990 si ulterior a facut tot ce i-a stat in putere sa-l tina pe Rege departe de tara, receptandu-l ca pe un pericol.

De aceea, devine foarte interesant acum ce se va intampla pe 25 octombrie.

Citeşte şi
Cortegiul funerar care îl aduce pe Regele Mihai I al României a ajuns la Bucureşti,
Prinţul Nicolae a postat recent pe Facebook un mesaj cutremurător despre Majestatea Sa Regele Mihai
Mişcarea pentru Regat şi Coroană cere Protocolului Regal modificarea unor detalii din timpul ceremoniilor în
Un marş de comemorare a Regelui Mihai, urmat de un miting anticorupţie, va avea loc
Sicriul cu trupul neînsuflețit al Regelui Mihai I va fi transportat de la București la
„Lumea de mâine nu poate exista fără morală, fără credință și fără memorie”, afirma Maiestatea
Majestatea Sa Regele Mihai, ultimul rege al României secolului XX, a murit la Aubonne, la
Prinţul Nicolae a dat publicităţii un comunicat de presă, în care face noi dezvăluiri despre
Starea de sănătate a Regelui Mihai s-a ameliorat, în pofida celor afirmate de mai multe
Regele Mihai I de România ar avea probleme de sănătate grave, după ce starea sa
Share