home EVENIMENT Regele Mihai a trecut în lumea celor care se uită la noi din istorie

Regele Mihai a trecut în lumea celor care se uită la noi din istorie

Share

Majestatea Sa Regele Mihai, ultimul rege al României secolului XX, a murit la Aubonne, la ora 13. Este un moment de mare tristeţe, pentru că în acest moment am rămas fără ultimul monarh al României interbelice.

Dilemele morţii neconfirmate a Regelui Mihai I

Sirul va rămâne în istorie ca şeful de stat care ne-a dat din nou o ţară democratică dupăî al doilea război. Apoi, a fost forţat de tancurile sovietice şi de pumnul lui AI Vîşinski să abdice.

A plecat în exil, de unde a făcut tot ce a putut pentru binele ţării Lui năpăstuite, ocupate de comunişti, cu mâna URSS..După 1990, Regele a continuat să joace un rol activ în actualitatea românească. De la izgonirea din ţară de către urmaşii comuniştilor, la primirea triumfală din 1992. Până la rolul fundamental avut în primirea ţării în NATO.

Pios respect unui mare om. Mai jos, comunicatul Casei Regale. Intertitlurile cu roşu aparţin redacţiei Starea Presei.

Regele Mihai a părăsit lumea aceasta

5 decembrie 2017
Secretariatul Regal

Biroul de Presã al Majestãţii Sale Regelui este autorizat să transmită următorul comunicat:

Majestatea Sa Regele Mihai I a încetat din viaţă astãzi, 5 decembrie 2017, la ora 13 (ora României), la reşedinţa privată din Elveţia.

La căpătâiul Regelui a stat, până în ultima clipă, Alteţa Sa Regală Principesa Maria.

În această seară, la ora 19, Custodele Coroanei române va face o declaraţie către ţară.

În cursul zilei de mâine va fi făcut public, în detaliu, programul funeraliilor.

Ne vom lua la revedere de la Regele Mihai în Sala Tronului Plaatului Regal

Trupul neînsufleţit al Regelui Mihai I va ti depus în Holul de Onoare al Castelului Peleş, iar apoi pentru douã zile în Sala Tronului, la Palatul Regal din Calea Victoriei. Slujba de înmormântare va avea loc la Catedrala Patriarhala.

Înmormântarea va avea loc la Curtea de Argeş, în Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală.

La dorinţa Custodelui Coroanei române, funeraliile Regelui Mihai l vor respecta tradiţia inaintaşilor Majestăţii Sale Defuncte.

Regele Mihai. Cărţi de condoleanţe, locaţii

Începând de mâine, cărţi de condoleanţe vor ti deschise simultan la Castelul Peleş, la Palatul Regal din Calea Victoriei şi Ia Palatul Elisabeta. Ele vor fi la dispoziţia publicului timp de 40 de zile. Condoleanţe pot fi transmise online la adresa http:/Mww.familiaregala.ro/mesaje/

Toţi cei care doresc să depună flori, jerbe sau coroane sunt invitaţi să o facă, începând de mâine, la Palatul Regal din Calea Victoriei, în faţa intrării principale.

Share