home EVENIMENT, POLITICA Regele Mihai i-a retras lui Nicolae calitatea de principe

Regele Mihai i-a retras lui Nicolae calitatea de principe

Share

Majestatea Sa Regele Mihai al României i-a retras nepotului său, Nicolae, fiul Principesei Elena, titlul de „Principe al României” și calificativul de „Alteță Regală”.

În comunicatul Casei Regale, Majestatea Sa Regele Mihai a afirmat, cu trimitere directă la Nicolae, că Familia Regală și societatea românească din vremurile “care vor veni după încheierea domniei și vieții fiicei sale, Margareta” vor avea nevoie de o cârmuire “sub semnul modestiei, bine cumpănită, cu principii morale, respect și mereu cu gândul la ceilalți”.

Carevasăzică, fostul Principe Nicolae, devenit acum probabil Nicholas Medforth-Mills, a călcat cumva strâmb sau poate că doreşte să se dedice vieţii sale personale, care nu are legătură cu exigenţele unei vieţi de principe moştenitor şi alteţă regală.

Potrivit Normelor Fundamentale ale Familiei Regale a României, Principele Nicolae era al treilea în Linia de Succesiune la Coroana României, notează Flux24.

Redăm mai jos Comunicatul Casei Regale a României:

În ziua de 1 august 2015, Majestatea Sa Regele Mihai a semnat un document prin care a retras nepotului său Nicolae, fiul Principesei Elena, titlul de “Principe al României” și calificativul de “Alteță Regală”. De asemenea, Regele a exclus pe Nicolae din Linia de Succesiune la Coroana României. Aceste hotărâri au intrat în vigoare în aceeași zi.

În calitate de Șef al Casei și Familiei Regale ale României, Regele Mihai a luat deciziile de mai sus cu gândul la România timpurilor care vor veni după încheierea domniei și vieții fiicei sale, Margareta, Custodele Coroanei. Majestatea Sa a afirmat că Familia Regală și societatea românească din acele vremuri vor avea nevoie de o cârmuire sub semnul modestiei, bine cumpănită, cu principii morale, respect și mereu cu gândul la ceilalți.

Păstrând aceeași afecțiune nepotului său, Regele Mihai nădăjduiește că Nicolae va găsi, în anii viitori, un fel potrivit de a-și servi idealurile și de a folosi calitățile cu care Dumnezeu l-a înzestrat.

Alteța Sa Regală Principesa Elena, mama lui Nicolae, a primit înștiințarea acestei decizii, printr-o scrisoare personală trimisă de Majestatea Sa Regele.

Citeşte şi
Fostul președinte Ion Iliescu, trimis în judecată în Dosarul Revoluției, pentru infracțiuni contra umanității, a
Fiul lui Traian Berbeceanu, Bogdan, a lansat o piesă hip-hop numită „Momente grele” în care
Parlamentarii PSD Gheorghe Dorel Căprar, Florin Tripa și Ioan Chisăliță sunt urmăriți penal de DNA
Fostul premier Adrian Năstase, fostul miinistru de Externe Adrian Severin şi patronul Intact, Dan Voiculescu,
Înalta Curte a respins ca inadmisibilă contestația în anulare a sentinței în cazul fostului președinte
Parlamentarii PSD Dorel Căprar, Florin Tripa și Ioan Chisăliță sunt cercetați de DNA pentru mai
Lia Savonea a rămas preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii până la următorul vot pentru
Primarul general, Gabriela Firea, solicita Parlamentului sa aprobe amendamentele pe care municipalitatea le-a propus la
Ion Cristoiu a realizat un lung interviu cu Prinţul Nicolae, plin de lucruri interesante, care
Cineva încearcă la greu să matrafoxeze imaginea prinţului dezmoştenit Nicolae de România şi aproape că
Share