home EVENIMENT, POLITICA Rea-credinţă. Orban Viktor: “Transilvania, acasă!”

Rea-credinţă. Orban Viktor: “Transilvania, acasă!”

Share

Ca în fiecare an, premierul Ungariei Orban Viktor este primit cu prietenie în România, la Tuşnad, iar el răspunde, sfidând autorităţile române şi statalitatea noastră. Orban a si postat o fotografie pe pagina sa de Facebook de la Băile Tuşnad, unde a scris “Transilvania, acasă”, conform BZI.

Orban, simpatizant al lui Donald Trump

De ce nu ne mirăm? Trump este simpatizant al lui Vladimir Putin. Putin şi Orban sunt acoliţi, deci nu e de mirare.

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a declarat sâmbătă, la Universitatea de Vară de la Băile Tușnad, că împărtășește câteva dintre ideile lui Donald Trump, candidatul republican la președinția SUA, privind măsurile pentru stoparea terorismului, care ar putea fi preluate și implementate în Europa.

Eu nu sunt omul de campanie a lui Donald Trump, (…) nu aș fi crezut niciodată că vreodată se va naște în capul meu ideea că dintre oferte el ar fi cea mai bună soluție. (…) Zicea că în America trebuie creat cel mai bun serviciu secret din lume.

În Europa de asta e nevoie pentru siguranța noastră. Cele mai bune servicii secrete, care să colaboreze. (…) A doua, zice Trump, trebuie să oprim politica exportării democrației. Nu aș fi putut să zic mai bine nici eu.

Orban cere o armată europeană

Asta aşa, numai ca să iasă ca uleiul diversiunea putinistă la iveală. Noroc că europenii nu vor fi niciodată capabili să-şi facă o armată la nivel continental. Orban a declarat că NATO, în formatul actual, “este capabil să garanteze pacea în Europa“, dar consideră că statele membre ar trebui să joace un rol mai activ.

Aşadar, exact când NATO are o reală problemă şi o slăbiciune evidentă în flancul sud-estic, prin mişcările din Turcia, Orban Viktor afirmă inversul, apoi înfige un cuţit în coastele NATO:

NATO, în formatul actual, este capabil să garanteze pacea în Europa. (…) În continuare, NATO este un lucru de care avem nevoie şi trebuie să fim membri activi în NATO, e clar acest lucru.

Marea Britanie, (…) a cincea economie şi o putere nucleară, a ieşit din structurile UE, deci eu cred că, din acest motiv, trebuie să ne gândim foarte serios la crearea unei armate comune în spaţiul comunitar, însă avem nevoie de o armată adevărată, în care să avem un singur limbaj comun (…) în care se dau instrucţiuni într-o singură limbă (…), o armată nu doar de formă, ci şi de fond.

Atenţie cum lucrează acest cuţitoi orbanoid: Marea Britanie, stat NATO, nici nu a ieşit din UE, iar Orban cere formarea unei armate europene, ca şi cum UK ar fi ieşit din NATO.

Orban priveşte la Tökés cum compară Ţinutul Secuiesc cu Tirolul de Sud

De faţă cu Orban Viktor, Tökés László, aflat la “prezidiul” adunării în aer liber de la Tuşnad, a vorbit în favoarea autonomiei Ţinutului Secuiesc. Tökés a amintit de afirmaţia sa făcută în urmă cu câţiva ani la Tusványos, din cauza căreia ulterior i-a fost retrasă distincţia statului român.

Citându-i pe specialiştii Institutului pentru Drepturile Minorităţilor din Tirolul de Sud (EURAC), László Tökés a precizat că Austria exercită şi în prezent statutul de protectorat asupra austriecilor din Tirolul de Sud.

Carevasăzică, la fel, România ar putea să exercite şi peste 20 de ani protectoratul asupra Ţinutului Secuiesc? Oare aceasta vrea să spună omul? Nici vorbă. Din contră… ia uite ce explică Ştiri pe surse:

“În acest fel, România şi Ungaria ar putea să ajungă la o înţelegere, în mod european, în privinţa autodeterminării maghiarilor din Ţinutul Secuiesc, Transilvania, România” – a declarat László Tökés, care i-a mulţumit lui Viktor Orbán pentru protectorat şi pentru sprijin.

Aşa, deci protectoratul, crede trădătorul acesta de ţară, ar trebui asigurat de Ungaria, pentru un teritoriu aflat în mijlocul României…

Share