home SPORT Răzvan Burleanu a fost reales preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal

Răzvan Burleanu a fost reales preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal

Share

Preşedintele în exerciţiu al Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu (33 de ani), a câştigat un nou mandat. Aceasta încă din primul tur de scrutin. El a fost votat de 168 dintre cei 254 de membri afiliaţi prezenţi la adunarea generală, desfăşurată la Casa Fotbalului.

Ionuţ Lupescu, omul sistemului corupt din fotbalul românesc?

Ionuţ Lupescu a fost învins de Răzvan Burleanu

Principalul său contracandidat, Ionuţ Lupescu, a obţinut doar 78 dintre voturile preşedinţilor de cluburi şi ai Asociaţiilor Judeţene. Pe locul trei, s-a clasat fostul fotbalist Marcel Puşcaş, cu 8 voturi. Pe cel de-al patrulea, Ilie Drăgan, fost lector al Şcolii Federale de Antrenori, care nu a strâns nici un sufragiu.

Azi aţi fost fermi şi mândri. La rândul meu, sunt mândru că fac parte din această familie. Deşi recunosc că nu a fost un fleac, i-am ciuruit. Vă rog ca şi la următorul vot să îmi susţineţi echipa în Comitetul Executiv. Voi fi un preşedinte care va face totul pentru unitate. O unitate a oamenilor de bine.

, a spus Răzvan Burleanu imediat după numărarea voturilor.

Ionuţ Lupescu, resemnat

La rândul său, fostul fotbalist Ionuţ Lupescu a afirmat în faţa membrilor afiliaţi:

În primul rând mulţumesc celor care m-au votat, precum şi celor care nu m-au votat. A fost datoria mea să vin şi să încerc să redresez fotbalul românesc. Sper ca dumneavoastră să reuşiţi acest lucru. Vă doresc să faceţi performanţă.

Votat doar de 8 preşedinţi de cluburi, Marcel Puşcaş s-a arătat dezamăgit de rezultatul obţinut. “Este ultima mea zi în fotbalul românesc. Vă mulţumesc mult pentru tot”, a precizat el.

Chiar dacă nu a obţinut niciun vot, Ilie Drăgan a afirmat că a fost o onoare să participe la alegerile pentru preşedinţia FRF. “Îi felicit pe ceilalţi trei candidaţi pentru rezultatele obţinute. Le transmit că pentru mine a fost o onoare să fiu alături de ei în cadrul acestor alegeri”, a adăugat Drăgan.

Oaspeţi străini

La Adunarea Generală au asistat Servet Yardinici, membru în Comitetul Executiv al UEFA şi Bjorn Vassallo, directorul asociaţiilor naţionale din Europa în cadrul FIFA, precum şi trei reprezentanţi ai Ministerului Tineretului şi Sportului, Dacian Stan, Florin Moroşan şi Cezar Anghel. De asemenea, au fost prezenţi antrenorul Mircea Lucescu şi fostul fotbalist Cristian Chivu, în calitate de invitaţi ai candidatului Ionuţ Lupescu.

Răzvan Burleanu conduce Federaţia Română de Fotbal din 5 martie 2014, atunci când a câştigat alegerile pentru preşedinţie în dauna celorlalţi trei candidaţi: Vasile Avram, Gheorghe Chivorchian şi Sorin Răducanu, aminteşte Agerpres.

Citeşte şi
Valer Dorneanu a fost reales președinte al Curții Constituționale pentru un nou mandat de 3
Simona Halep a desfiinţat-o efectiv pe Karolina Pliskova în două seturi, 6-3, 6-2, pe cehoaica
A apărut Dosarul Transferurilor 2, după celebrul dosar, în care nouă oameni de fotbal au
Jucătoarea de tenis de câmp româncă Simona Halep a jucat la Melbourne, la Australian Open,
Serena Williams, tenismena în vârstă de 36 de ani, îşi pregăteşte revenirea în forţă în
~au stiut, n-au miscat un deget~Pavel, manelistul de casa al PSD~3 prostii cunosc pe lume~banii
HotNews, vineri, 29 iulie 2011, 20:33 Sepp Blatter: Voi fi prezent la amicalul Romania - Argentina,
Surse demne de crezare au dezvaluit ca “greii” federali pregatesc salvarea Timisoarei si, bineinteles, a
La umbra pelicanilor pusi pe ingrasare, geambasii de oameni vor continua sa danseze pe bani,
~LPF TV goneste televiziunile de pe stadioane~Rusia vrea garantii ca scutul nu ii tinteste focoasele
Share