home EVENIMENT, POLITICA Rareş Bogdan: Preşedintele are toată strategia făcută, pas cu pas

Rareş Bogdan: Preşedintele are toată strategia făcută, pas cu pas

Share

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a anunţat că PNL va merge astăzi, la Palatul Cotroceni, cu propunerea ca Ludovic Orban să fie desemnat premier.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Bogdan le-a cerut românilor să aibă încredere, menţionând că „preşedintele României are toată strategia făcută, pas cu pas”.

„Foarte probabil va fi Ludovic Orban, nu avem motive să renunţăm la domnia sa. Avem totală încredere în decizia lui Klaus Iohannis, vom merge pe soluţia dânsului.

Trebuie să combatem această confuzie, ca premierul desemnat şi-a depus mandatul. Asta nu înseamnă că nu îndeplineşte în continuare calitatea de premier interimar. Guvernul Orban este extrem de responsabil în gestionarea ţării. Miniştrii sunt în tranşee şi îşi văd de treabă.

Ludovic Orban este în continuare premier al României, este premier interimar. Nu mergem pe o altfel de guvernare decât guvernare politică. Anticipatele rămân un obiectiv”, a declarat Rareş Bogdan. El a subliniat că depunerea mandatului de premier desemnat nu este un pas înapoi.

„Nu e niciun pas înapoi, să urmăriţi ziua de mâine, să vedeţi decizia preşedintelui. Preşedintele României are toată strategia făcută, pas cu pas”, a a mai spus Rareş Bogdan. Ciolacu, Ponta şi Tăriceanu au anunţat că ei îşi doresc un premier independent care să conducă un guvern de specialişti, până la alegerile parlamentare din noiembrie.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat marţi ca Ludovic Orban şi-a depus mandatul de prim-ministru desemnat şi că a acceptat.

„În această seară, domnul Ludovic Orban şi-a depus mandatul de prim-ministru desemnat; motivaţia este pe cât de simplă, pe atât de clară: regulamentul activităţilor comune din Parlament pentru Camera şi Senat prevede un termen de 15 zile, termen în care trebuie să se pronunţe Camerele reunite asupra propunerii de guvern. Aceste 15 zile s-au epuizat fără să se fi votat. În esenţă, (…) se datorează această situaţie PSD-ului.

Din cauza PSD-ului, care a boicotat şedinţa de ieri, nu s-a putut da un vot. În acest mod, riscăm să intrăm într-un blocaj. Or, un blocaj este ultimul lucru pe care ni-l dorim în această situaţie. De aceea, am acceptat această depunere de mandat din partea domnului Ludovic Orban”, a declarat Iohannis la Palatul Cotroceni.

În context, el a mai anunţat că miercuri se va consulta cu partidele şi formaţiunile parlamentare.

„Constat că propunerea pe care am făcut-o şi solicitarea de investitura s-a finalizat fără rezultate. Nu are rost să începem să numărăm, însă noi nu dorim să intrăm într-un blocaj. Noi dorim să mergem mai departe, fiindcă lucrurile trebuie să se mişte şi România trebuie guvernata”, a spus Iohannis.

Şeful statului a subliniat că este ‘foarte multumit’ de munca depusă de Ludovic Orban în calitate de prim-ministru.

„A reuşit acest guvern să facă într-un termen foarte scurt, doar sfârşitul anului trecut şi începutul acestui an, lucruri care au fost absolut necesare pentru ţara – mă gândesc doar la bugetul pe anul 2020, la reglementări foarte importante în multe domenii, la chestiuni care au tot fost amânate de guvernele dinainte.

Sub linie nu doar că nu aş avea ce să-i reproşez, chiar aş avea pentru ce să-l laud. Iar procedura în Parlament nu s-a blocat fiindcă Ludovic Orban a făcut sau n-a făcut ceva anume, fiindcă el a făcut ce trebuie – a întocmit o listă, s-a prezentat în Parlament -, însă întreg blocajul s-a produs din cauza PSD, care mai întâi a tras de timp cu audierile, care altădată se făceau într-o zi sau într-o zi jumate, s-au făcut într-o săptămână jumate, după care, termenul la care s-a pus votul pentru investitura a fost termenul maximal admis în regulamentul activităţilor comune ale celor două Camere. Se vede clar intenţia de a bloca acest demers”, a mai spus Iohannis.

El a reiterat ca Ludovic Orban şi-a depus mandatul pentru a debloca situaţia.

„România nu are nevoie de blocaje. România are nevoie să meargă înainte. Sunt suficiente probleme care trebuie rezolvate, nu avem nevoie de astfel de blocaje”, a conchis Iohannis.

Citeşte şi
Rareş Bogdan solicită reducerea la 300 de parlamentari

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan anunţă în premieră că solicită reducerea numărului de parlamentari la 300, Read more

Rareş Bogdan vorbeşte despre bătălia pentru Primăria Capitalei

Euroarlamentarul PNL Rareş Bogdan arată că numai dreapta unită o poate învinge pe Gabriela Firea, Read more

Rareş Bogdan: „Sunt fierţi, sunt pe tavan! Să vă aduceţi aminte de zilele astea!”

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan are o primă reacţie dură, după ce pesedistii au votat în Read more

CURS, firma lui Buble, spune că Firea este favorita bucureştenilor

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, are cea mai mare cotă de încredere pentru un Read more

Codrin Ştefănescu îl face dobitoc pe Rareş Bogdan pentru că l-a ironizat pe Dragnea

Două figuri marcante ale aripii peremiste din PSD, Codrin Ştefănescu şi Ionel Arsene, îl atacă Read more

Rareș Bogdan: PNL nu are cum să nu aibă candidat propriu la Capitală

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a afirmat că este exclus ca liberalii să nu aibă candidat Read more

Rareş Bogdan: Am venit să guvernăm pentru zece ani România!

Prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, a anunţat duminică, în cadrul Consiliului Naţional al PNL, că liberalii Read more

Rareş Bogdan: Gabriela Firea va fi bătută fără probleme!

Europarlamentarul Rareş Bogdan se arată încrezător că PNL poate câştiga la viitoarele alegeri locale, atât Read more

PSD, în corzi. Rareş Bogdan anunţă anularea pensiilor speciale şi desfiinţarea Secţiei Speciale

Prim-vicepresedintele PNL, Rareş Bogdan, a anunţat duminică, la Antena 3, că liberalii vor veni cu Read more

Rareş Bogdan: Dacă pe o uşă intră Tăriceanu, pe alta ies eu!

Rareş Bogdan a anunţat că, dacă liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, va fi acceptat în Read more

Share