Rapid Bucureşti este în realitate cinci echipe, nu una singură

Share

Rapid Bucureşti îşi continuă sucombarea în subteranele fotbalului românesc. La începutul anului competiţional erau două echipe. Acum ar putea să fie nu două, ci aproape cinci. Spunem “aproape”, pentru că lucrurile sunt foarte ceţoase. Nici măcar nu ştim dacă corect este “aproape cinci”, poate că mai corect ar fi peste cinci, pentru că…

 

AFC Rapid, urmaşa defunctei SC FC Rapid SA, figurează cu o datorie gigantică la Fisc pentru un pigmeu, cum este acum. Şi AFC, şi CSM CFR, ambele fruntaşe în două serii diferite din Liga a 5-a, au probleme. AFC cu banii. CSM CFR cu scindările care se prefigurează.

 

O coda cu puţin plegomazin: preşedinte de onoare la AFC este liderul PRU, Bogdan Diaconu. Este vorba despre arici-pogoniciul uman care anul trecut, prin toamnă, ne întreba dacă vrem anticorupţie sau prosperitate.

 

Partenerul de dubioşenii politice al lui Sebastian Ghiţă. Apoi, după victoria din alegeri, era foarte mândru că e român:

Rapid Redivivus, Rapid Frumoşii Nebuni, Rapid Legione Granata…

 

Jurnalistul sportiv Matei Udrea scrie în ProSport:

 

Datele existente la Registrul Naţional ONG de la Ministerul Justiţiei arată că, la poziţia 3335, a fost rezervat numele Asociaţia Clubul Sportiv Rapid Redivivus 2017 Bucureşti. Rezervarea a fost făcută pe 6 luni şi expiră pe 21 august 2017, dar poate fi prelungită.

 

Această asociaţie ar aparţine Clubului Aristocratic Rapid. Inflaţia de rapizi nu se opreşte aici. Mai este încă un nou club:

 

La poziţia 4277 figurează rezervat numele Asociaţia Clubul Sportiv Rapid Frumoşii Nebuni ai Giuleştiului. Rezervarea este, de asemenea, pe 6 luni şi expiră pe 24 septembrie 2017.

 

Şi, în fine, a treia entitate:

 

În sfârşit, pe 3 februarie 2017, Tribunalul Bucureşti a acordat personalitate juridică unei alte entităţi, Asociaţia Clubul Sportiv Legione Granata Giuleşti Bucureşti.

 

Aşa arată drumul pierzaniei.

Exemplul Glasgow Rangers

 

Acum câţiva ani, Glasgow Rangers a intrat în faliment şi a fost retrogradată în Liga a IV-a scoţiană. Am şi avut un român în acea echipă: pe băcăuanul Dorin Goian. Rangers a revenit anul acesta în Scottish Premiership.

 

Etapa trecută, Glasgow Rangers a învins pe Aberdeen cu 3-0, pe terenul acesteia. Aberdeen e pe locul 2, Rangers pe trei. Echipa joacă de rupe pământul şi nu are cum să nu ajungă în Europe League.

 

Nu a existat nici o entitate alternativă care să apară din nimic, să submineze clubul acesta, doar societatea falimentară a fost înlocuită cu alta. Atât. Se poate şi la noi?

Share