Radu Carp şi-a dat demisia din CNADTCU. E legat de doctoratul lui Bode

Share

„Eu dorm liniștit noaptea” – spune Radu Carp, care a fost în comisia pentru doctoratul lui Lucian Bode, după ce şi-a dat demisia din CNADTCU.

Fost coleg de partid cu Lucian Bode și membru în comisia de la Universitatea Babeș Bolyai care i-a validat teza de doctorat a ministrului de Interne cu magna cum laudae, Radu Carp a demisionat din CNATDCU, unde era membru al Comisiei de ştiinţe politice, studii de securitate, ştiinţe militare, informaţii şi ordine publică.

Decizia a fost luată după ce în Consiliul Facultății de Științe Politice a Universității București i s-a cerut demisia din CNATDCU, de către colegii săi.

„Mi s-a cerut demisia din Comisia CNATDCU din cauza situației cu Bode. Eu am precizat că vreau să-mi dau demisia de multă vreme, dar nu pentru acest motiv pentru că eu dorm liniștit după chestiunea asta cu Bode.

Da, îmi reproșez într-adevăr că trebuie să fiu mai atent la unele citări și să le sesizez, să le pun acolo în referat, dar eu dorm liniștit știind că mi-am îndeplinit atribuțiile pe care le-am avut. Într-adevăr îmi reproșez dar nu este o culpă uriașă.

Și toți membrii comisiei dorm liniștiti pentru că noi am făcut ce trebuia să facem (…)

Alții nu pot să doarmă liniștiți. (…) responsabilitatea acordării acelui titlu îi aparține doamnei Andronescu care a semnat acel titlu, comisiei de la minister CNATDCU care a recomandat panelului care a avut la dispoziție toate elementele, acolo este responsabilitatea nu UBB conferă oferă titluri, doar recomandă.”, a declarat Radu Carp pentru HotNews.

Carp a ținut să precizeze că principalul motiv pentru care demisionează este ca urmare a faptului „că se vor pune mari presiuni pe CNATDCU și nu vrea „să se interpreteze cumva”.

„Nu are nici o legătură cu chestiunea domnului Bode, din contră, nu vreau să se creeze comentarii și discuții că s-ar încerca ca în comisia CNATDCU să se stopeze acțiunea(…)

Demisia mea din CNATDCU se datorează faptului că instituția funcționează defectuos, nu există un cadru juridic care să ne protejeze pe noi ca membrii și în fața a ceea ce urmează sau în fața unor acuzații noi nu avem niciun fel de protecție”, a subliniat Carp.

Mai departe, profesorul explică că membrii comisiei nu au avut la dispoziție „un raport de similitudini”.

„Noi nu am avut la dispozitie un ghid de redactare a lucrărilor pentru că el nu exista în așa fel încât comisia nu a putut să verifice toate trimiterile bibliografice și nici să se raporteze la modul de citare din moment ce nu exista un standard care să fi fost pus la dispoziție.

Singurul lucru care s-a pus la dispoziție a fost declarația conducătorului de doctorat care a spus clar că procentul este sub procentul admis la Universitatea Babeș Bolyai, sub 30%”, a explicat profesorul.

Share