home MASS MEDIA, POLITICA, STIRI DESPRE TELEVIZIUNI Radu Banciu spune orori despre Islam

Radu Banciu spune orori despre Islam

Share

Radu Banciu a avut pe 8 ianuarie o ieşire de extremist de dreapta ateu, condimentată puternic cu accente xenofobe şi rasiste. Transcriptul care urmează este oribil şi el marchează decăderea unui om de televiziune, paranoia sa. Noi vom marca punctul nostru de vedere prin scurte comentarii, evidenţiate cu roşu.

Radu Banciu: “Sunteţi nişte căcaţi!”

“Au confiscat pentru 24 de ore peniţa unor oameni de geniu, unor oameni îndrăzneţi, a unor adevăraţi jurnalişti, a unor adevăraţi pionieri ai libertăţii cuvântului. Sunteţi nişte căcaţi! Vă transmit tuturor celor care v-aţi denumit Charlie în aceste zile, furându-le practic identitatea unor oameni cu care n-aveaţi nimic în comun. Mi se pare o blasfemie uluitoare.

Radu Banciu

Cine sunteţi voi să vă intitulaţi aşa? Sunt singurul cetăţean capabil să vorbească în această ţară adevărat în aceste momente. N-a fost nimeni capabil să le explice oamenilor ce s-a-ntâmplat!”

Da, fără discuţie, Radu Banciu este singurul cetăţean din lume capabil să vorbească pe cele mai felurite subiecte. Mai ales în aceste momente.

Radu Banciu: “Sunteţi nişte Charlot, porcilor!”

“Cu câteva săptămâni în urmă, pe 16 decembrie, a avut loc la Peshawar, în Pakistan, un carnagiu, pe care tot islamiştii, tot fundamentaliştii, tot rahaţii ăştia l-au comis, împotriva unei şcoli, unde cadrele militare cu grade multe din Pakistan îşi duceau copiii între 10 şi 18 ani. Undeva între 130 şi 140 de copii au fost mătrăşiţi fără milă, conform autorităţilor pakistaneze. A vorbit cineva în lume mai multe de cinci minute despre asta? Nu! Ei, de-asta sunteţi nişte Charlot, porcilor.”

Radu Banciu: “Coranul, acest rahat de carte”

“Haideţi să arătăm puţin caricatura din Charlie Hebdo, aia cu ce fac arabii când vine Mahomed pe pământ. Asta fac: îi taie capul lui Mahomed! Mai avem una, cu gloanţele care străpung Coranul. Coranul, acest rahat de carte, care nu reuşeşte să oprească gloanţele, spune caricaturistul. Este un moft acest “Je suis Charlie!”, aţi furat identitatea unor oameni excepţionali.”

Doi ucenici ai lui Iisus, aflaţi în drum spre Emaus, au mers cu Mântuitorul şi nu l-au recunoscut. (Luca, XXIV, 13-25) Istoria omenirii, în toate etapele sale, din vremea Sumerului şi până în prezent, este plină de profeţi ucişi de oameni pentru credinţa pe care o propovăduiesc. Ceea ce spune Banciu e o prostie.

“Într-adevăr, aiuritor, toţi bandiţii de pe mapamond au încercat să ne explice să nu facem amalgam între terorism şi islamism. Lăsaţi că vă explică tăticu. Ce amalgam, mă? Era foarte clar ce vor să spună (n.n.: cei de la Charlie Hebdo): făceau ceva pe toate religiile planetei. Şi-acum să-i protejăm pe islamişti. Islamul e o religie blândă. Tolontan, săracul, a scris astăzi despre Taj Mahal. Ok, sigur că putem să respectăm prostia unora. Dar aflaţi, oameni buni, că aceşti demenţi pe care-i vedem ucigând peste tot în lume ucid tot în numele Islamului. Chiar dacă Islamul şi Profetul şi… ştiu mai multe anecdote decât ştiţi voi!

Banalitate. Tot mapamondul ştie că fanaticii jihadişti ucid în numele Islamului.

Radu Banciu: “Această cretinitate de religie”

“Să ştiţi că această religie, indiferent cum a fost predată, este la originea evoluţiei tuturor acestor oameni. Ei cu toţii ştiu că religia e deasupra capului lor ca sabia lui Damocles. Asta e marea problemă a Islamului. La origini, această cretinitate de religie i-a îndobitocit pe oameni.”

Dintotdeauna, religiile au fost pentru a-i eleva pe oameni şi au fost folosite de unii oameni pentru a-i îndobitoci pe alţi oameni.

Radu Banciu: “Acest rahat care este Islamul”

“Pentru că ei îşi trag seva cu toţii din acest rahat care este Islamul. Tot comportamentul acestor oameni vine din Islam. Ei nu se pot comporta ca nişte europeni, pentru că nu au această religie. (n.n.: probabil cea creştină)”

Deci, dacă un om are o anumită religie, probabil cea creştină, el se va comporta automat ca un european! Ce prostie! Există creştini în Macao, în sud-estul continentului asiatic, ergo ei toţi în Macao se comportă ca nişte europeni!

Radu Banciu: “Islamul este de vină!”

“Indiferent că sunt doctori eminenţi sau scriitori de Premiul Nobel sau că sunt ingineri sau că se ocupă cu descoperirea cometelor sau sunt simpli terorişti, ei cu toţii îşi trag seva din această îndobitocire a religiei pe care o au. Pentru că ea nu poate să fie decât manipulată de oameni de-a lungul timpului. Cum să nu, Islamul este de vină.”

Toate religiile au fost manipulate în multe feluri de-a lungul timpului, nu numai Islamul.

Banciu către imamii din Franţa: “Duceţi-vă dracului de tâmpiţi!”

“Toţi imamii din Franţa au venit acum să spună să nu facem amalgam. Duceţi-vă, mă, dracului de tâmpiţi! Bineînţeles că din cauza voastră s-a întâmplat toată problema asta. Bineînţeles, pentru că aţi fundamentalizat religia, când ea nu trebuia să existe. (…)”

Aha, religia nu trebuia să existe. E bine de ştiut cum gândeşte Radu Banciu, realizatorul unei emisiuni la postul B1 TV.

Rasism

“Pentru că el a predat chiar şi prin sânge, chiar şi prin genă genul ăsta de religie. Că sunt suniţi, că sunt şiiţi, că sunt arabi, că sunt musulmani, ei se trag toţi din aceeaşi pălărie, care este religia. Religia i-a omorât pă oameni.”

După o asemenea lecţie, comparabilă cu cea dată de un personaj al lui Marin Preda despre Cosorul lui Moceanu, noi nu mai avem nimic de spus.

Citeşte şi
Românul erou care s-a bătut cu teroriştii la Londra e brutar

Mulţi s-au întrebat dacă este şi vreun român victimă a atacurilor din noaptea de 3 Read more

Stuart Ramsay şi deontologia tomberonului răsturnat

Stuart Ramsay este unul dintre acei buni jurnalişti occidentali, pe care, dacă-i întâlneam în debutul Read more

Atentat terorist în Munchen (live commentary)

Un atac terorist a avut loc într-un magazin McDonald's aflat într-un mall dintr-un cartier din Read more

HVIM voia să arunce în aer o conductă de gaz metan

Liderii HVIM din Transilvania au discutat posibilitatea de a arunca în aer o conductă de Read more

De ce nu e pregătită România pentru refugiaţi

Săptămânile care au trecut au adus în prim-plan o nouă întrebare: este pregătită România să Read more

USL. Coerenţi în destructurare, incoerenţi în guvernare

Cum se explica oare faptul ca aceiasi oameni sunt foarte eficienti in a destructura statul Read more

10 ani de la 9.11 (7) Tehnica discreditării

In loc să ne confundăm cu creierul unic prin care respiră fluxul de idei oficial-confirmate, Read more

10 ani de la 9.11 (6) Revoluţia, lovitura de stat şi conspiraţia din 89

Exemplul care ne este cel mai la îndemână nouă, românilor, este cazul Revoluției şi loviturii Read more

10 ani de la 9.11 (5) Între teoria conspiraţiei şi aberaţie

Ce este o teorie a conspiraţiei? O prostie? Există sau nu există conspiraţii? Noi credem Read more

10 ani de la 9.11 (4) Neo/teoconservatorii americani

Va trebui să înţelegem că orice sistem democratic conţine în sine germenii propriei sale decadenţe Read more

Share