Puigdemont şi alţi lideri separatişti au şters-o în Belgia

Share

Fostul şef al Cataloniei, Carles Puigdemont, este la Bruxelles. Nu este singur, sunt în Belgia şi alţi lideri demişi ai Guvernului regional al Cataloniei. Ei vor face luni o declaraţie, a relatat Reuters, citând La Vanguardia.

El Mundo a fost acasă la socrii lui Carles Puigdemont, în Vaslui

Şi El Periodico a notat că Puigdemont se află în capitala Belgiei, fără a da alte detalii. Puigdemont se confruntă cu acuzații din partea guvernului spaniol. Aceasta după ce Catalonia şi-a declarat independența sub conducerea lui.

20 de foşti lideri secesionişti catalani sunt inculpaţi, a anunţat procurorul Spaniei. Cinci foşti miniştri îl însoţesc la Bruxelles pe Carles Puigdemont.

Puigdemont a avut ceva pregătit dinainte cu oficialii belgieni?

Evoluţia are loc după ce ministrul belgian de azil și migrație Theo Francken a declarat că fostul președinte ar putea solicita azil. Mass-media spaniolă informează că fostul lider este însoțit de un număr nespecificat de alți membri ai guvernului catalan.

Spain’s prosecutor José Manuel Maza said on Monday morning that rebellion, sedition, and provocation charges would be levelled at the former leaders of the Catalan government, which has been suspended by the Spanish central government in Madrid.

Acuzaţii pentru Puigdemont: revoltă, răsturnare şi provocare

Procurorul Spaniei, José Manuel Maza, a declarat luni dimineața că acuzațiile de revoltă, răsturnare și provocare ar fi fost ridicate. În conformitate cu legislația spaniolă, judecătorul nu va evalua acuzaţiile.

Spania a refuzat să recunoască rezultatul unui referendum privind independența Cataloniei. Acesta a fost ținut de guvernul regional al Cataloniei la începutul lunii, pe baza faptului că este ilegal în temeiul legislației spaniole.

După ce parlamentul regional catalan a votat vineri să declare independența, guvernul spaniol a declarat că va revoca autonomia regiunii și o va conduce direct din Madrid.

Share