PSDragnea ar fi decis deja să-l mazilească pe Mihai Tudose

Share

PSDragnea pregăteşte retragerea sprijinului politic al PSD pentru premierul Mihai Tudose, în CExN de mâine, de la ora 16.00. Retragerea sprijinului politic înseamnă, în linii mari, repetarea scenariului Grindeanu. Aceasta echivalează cu o sinucidere politică a PSD.

Dacă social-democraţii ar decide să-l schimbe pe Mihai Tudose, mingea ajunge din nou la Klaus Iohannis. Şansele ca şeful statului să nominalizeze un al treilea premier de la PSD sunt aproape nule.

Dacă și acest guvern ar cădea, atunci cu siguranță ar trebui să îmi pun întrebarea la modul extrem de serios dacă PSD ar mai avea capacitatea să guverneze.

, a spus recent președintele Iohannis.

PSD CExN – este noua denumire a partidului lui Liviu Dragnea

Nicolae Bădălău este anti PSDragnea

Preşedintele executiv al PSD, Niculae Badalau, a declarat duminică seara că scandalul public generat de conflictul dintre premierul Mihai Tudose şi ministrul de Interne, Carmen Dan, este…

… un lucru foarte grav…

şi a afirmat că “e clar că unul dintre ei trebuie să plece”. Întrebat pentru ce soluţie va pleda în şedinţa CEN de luni pentru detensionarea situaţiei din partid, Badalau a spus că va cere—

… o soluţie de înţelepciune şi maturitate, pentru a putea funcţiona mai departe cu un guvern Tudose care a funcţionat bine.

Să luăm acum pe rând declaraţiile grupărilor. Mai întâi, PSDragnea

Convocarea cât mai rapidă a CExN este cea mai bună soluţie pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă partidul. E poziţia liderului PSD Galaţi, Dan Nica. Preşedintele organizaţiei judeţene Botoşani a PSD, senatorul Doina Federovici, susţine necesitatea organizării “în cel mai scurt timp” a CExN.

Gruparea Pro-Tudose

Ministrul Transporturilor, Felix Stroe, preşedinte SD Constanţa, a afirmat că “premierul are responsabilitatea actului de guvernare, dar trebuie să aibă şi decizia”. Senatorul Adrian Ţuţuianu, preşedintele PSD Dâmboviţa, e de partea lui Tudose şi el.

Ţuţuianu spune că o nouă schimbare de Guvern “ar fi sinucidere politică” pentru social-democraţi. Politicianul e declară “îngrijorat” cu privire la evoluţiile interne din partid, fiind de părere că formaţiunea se află într-un moment de “răscruce”.

Ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Marius Nica, a afirmat că responsabilitatea actului de guvernare aparţine prim-ministrului. Dar şi echipei sale. Orice decizie guvernamentală trebuie luată în interiorul Guvernului.

“Neutrii” care o fac pe obiectivii iubitori de PSD

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, se declară încrezător că, în Comitetul Executiv Naţional al PSD, se va lua o ”decizie înţeleaptă” şi face apel la calm, responsabilitate şi unitate. Gheorghe Şimon, ministru al Economiei şi deputat PSD Maramureş, promite că se va “supune necondiţionat”.

Aceasta la orice decizie ce va fi luată de CExN. El susţine că liderii centrali ai partidului şi factorii decizionali ai Guvernului trebuie să dea dovadă de unitate.

Preşedintele PSD Prahova, Bogdan Toader, consideră convocarea pentru luni a CExN ca fiind o decizie importantă, în condiţiile în care problemele de comunicare trebuie rezolvate. Primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, a lansat duminică un apel către conducerea PSD…

… să lase Guvernul să lucreze, pentru că este pe calea cea bună, chiar dacă trebuie să ia măsuri care deranjează pe unii…

Organizaţia PSD Buzău, condusă de Marcel Ciolacu, este alături de Mihai Tudose.

Liderul TSD, contra PSDragnea

Preşedintele TSD, Gabriel Petrea, afirmă că doreşte o definire mult mai clară a relaţiei dintre conducerea partidului şi Guvern. Numirile în funcţii publice trebuie să fie făcute pe criterii de competenţă.

Petrea propune organizarea unui Consiliu Naţional al PSD sau a unui congres pentru clarificarea situaţiei din partid.

Gabriela Firea se dă Gargantua în Pantagruel

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, vicepreşedinte al PSD, consideră că liderul partidului, Liviu Dragnea, şi prim-ministrul Mihai Tudose “au greşit amândoi” şi că tot amândoi trebuie să îndrepte lucrurile.

Social-democraţii gorjeni sunt de părere că nu trebuie aşteptat Comitetul Executiv Naţional (CExN) de la Iaşi. Acela;i lucru ]l spune liderul PSD Dolj, Claudiu Manda. Liderul social-democraţilor din Alba, deputatul Ioan Dîrzu, a spus că PSD trebuie să rămână unit. Tensiunile de la vârful partidului trebuie să fie eliminate, a atras atenía Dîrzu.

Share