home CORUPTIE, POLITICA PSD şi Antena 3 continuă fake news cu testele rapide

PSD şi Antena 3 continuă fake news cu testele rapide

Share

PSD este demascat pentru campania de fake news,organizată împreună cu organul său de propagandă, Antena 3, care marşează pe principiul bielă-manivelă.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Antena 3 a anunţat că procurorii au blocat o cantitate uriaşă de teste pentru depistarea coronavirusului. Parchetul General a emis ulterior un comunicat de presă, în care anunţa că totul era o uriaşă înşelăciune.

Ştirea difuzată de Antena 3 a fost rostogolită apoi de propaganda PSD, în frunte cu Lia Olguţa Vasilescu.

„Unele din testele care vin nu ajung în spitale şi asta deoarece procurorii decid să le ţină sub sechestru pentru a verifica ei înşişi dacă sunt valide sau nu”, a declarat Ana Maria Roman, prezentatoare Antena 3.

 

Parchetul General anunţa că „într-o cauză penală înregistrată pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti în care s-a dispus începerea urmăririi penale în rem cu privire la săvârşirea infracţiunii de înşelăciune prevăzută de articolul 244 alin.1 şi 2 Cod penal, au fost ridicate de la sediul unei societăţi comerciale un număr de 684 de teste inscripţionate „Core Test – One Step Test Kit” care erau prezentate, în mediul online, drept teste rapide pentru depistarea infecţiei cu Covid-19 şi de la o altă societate comercială un număr de 9360 de teste inscripţionate „VivaDiag Covid – 19 IgM/IgG Rapid test”, care încheiase un contract de vânzare – cumpărare având ca obiect 10.000 teste către prima societate comercială.

În cuprinsul prospectului întocmit de producătorul chinez se menţionează în mod expres că testele nu pot fi folosite pentru diagnosticarea cu Covid-19″, arată procurorii.

Comunicatul integral:

Cu privire la informaţiile difuzate de postul Antena 3, în dată de 07.04.2020, în care se menţionează că o cantitate uriaşă de teste pentru depistarea infecţiei cu Covid-19 este blocată de procurori, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti formulează următoarele precizări:

Într-o cauză penală înregistrată pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti în care s-a dispus începerea urmăririi penale în rem cu privire la săvârşirea infracţiunii de înşelăciune prevăzută de articolul 244 alin.1 şi 2 Cod penal, au fost ridicate de la sediul unei societăţi comerciale un număr de 684 de teste inscripţionate „Core Test – One Step Test Kit” care erau prezentate, în mediul online, drept teste rapide pentru depistarea infecţiei cu Covid-19 şi de la o altă societate comercială un număr de 9360 de teste inscripţionate „VivaDiag Covid – 19 IgM/IgG Rapid test”, care încheiase un contract de vânzare – cumpărare având ca obiect 10.000 teste către prima societate comercială.

În cuprinsul prospectului întocmit de producătorul chinez se menţionează, în mod expres, că testele nu pot fi folosite pentru diagnosticarea cu Covid-19. Totodată, prin adresa nr.3653/25.03.2020, Institutul Naţional de Boli Infecţioase Prof. Dr. Matei Balş a comunicat că testul „VivaDiag Covid – 19 IgM/IgG Rapid test” evidenţiază anticorpii ce apar după o infecţie (recenta sau mai veche) şi testele nu sunt folosite pentru identificarea pacienţilor aflaţi în perioada de incubaţie sau pe cei aflaţi în infecţie acută la debutul acesteia.

Prin ordonanţele procurorilor de caz au fost dispuse mai multe constatări ştiinţifice care urmează să fie efectuate de către specialişti din cadrul Ministerului Sănătăţii şi din cadrul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale pentru a se stabili caracteristicile testelor şi capacitatea lor de depistare a coronavirusului.

Menţionăm că Ministerul Sănătăţii nu a formulat niciun răspuns, iar Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale a comunicat un răspuns parţial, fără a fi înaintat un raport de constatare.

Prin cererea din data de 31.03.2020, societatea comercială a formulat o solicitare de restituire a celor 9360 de teste inscripţionate „VivaDiag Covid – 19 IgM/IgG Rapid test, iar prin ordonanţa procurorului din data de 01.04.2020 s-a dispus respingerea cererii formulate de societatea comercială. S-a reţinut că testele reprezintă obiectul material al infracţiunii de înşelăciune, constituie mijloace de probă şi urmează a fi efectuate constatări de către specialişti. Ordonanţa a fost comunicată prin e-mail la data de 02.04.2020 societăţii comerciale.

Se impune precizarea că nu au fost ridicate teste de la C.N. Unifarm S.A şi nici de la o societate comercială din China, ci doar de la cele două societăţi comerciale anterior menţionate care au sediul social în România.

Testele au fost ridicate pentru efectuarea constatărilor şi pentru a se evita inducerea în eroare a persoanelor cu privire la capacitatea acestora de depistare a infecţiei cu coronavirus, existând posibilitatea ca o persoană infectată cu virusul SARS COV-2 să aibă un rezultat fals negativ, ceea ce poate duce la un pericol de infectare a celor din jur şi întârzierea aplicării unui tratament adecvat.

La acest moment cercetările se efectuează cu maximă celeritate, fiind evaluată permanent posibilitatea restituirii testelor, în funcţie de evoluţia anchetei.

Citeşte şi
Ludovic Orban: PSD a transformat Parlamentul în guvern paralel

Premierul Ludovic Orban a declarat că intenţia PSD de a depune o moţiune de cenzură Read more

PSD, sondaj de uz intern. Ciuma Roşie este în sevraj acut

Surse din interiorul PSD au declarat că la ultimul sondaj intern partidul a fost cotat Read more

Paul Stănescu vede năluci. „PSD s-a schimbat enorm, în ultimul an”

La un an după înfrângerea de la alegerile europarlamentare, secretarul general al PSD, Pau. Stănescu, Read more

Ludovic Orban: „Liderii PSD se comportă ca dulăii, sunt deasupra legii”

Premierul Ludovic Orban a sancţionat din nou refuzul liderilor PSD din Parlament, Marcel Ciolacu şi Read more

Cum blochează PSD eliminarea pensiilor speciale în România

PSD continuă să blocheze eliminarea pensiilor speciale. Deputatul USR Cristian Seidler a cerut, în şedinţa Read more

Codrin Ştefănescu s-a curentat. Vrea zeci de mii de PSD-işti în stradă

Codrin Ştefănescu, fost secretar general al PSD, anunţă că în curând ar putea avea loc Read more

PSD spune că nu va cere niciodată expulzarea ambasadorului SUA, ca Pleşoianu

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, a anunţat că PSD se delimitează de poziţia Read more

PSD şi UDMR au votat la Senat noi pensii speciale

Senatoarea USR Florina Presadă anunţă că majoritatea PSD - UDMR din Senat a votat o Read more

Oana Lovin, manifestantă pro-PSD din Piaţa Victoriei, face videochat

Noaptea, Oana Lovin este actriţă de videochat, care se mângâie live pe bani. Ziua este Read more

PSD şi UDMR vor prelungirea mandatelor aleşilor locali la cinci ani

Frăția dintre UDMR şi PSD e dezvăluită din nou. Proiectul de lege al UDMR, prin Read more

Share