home CORUPTIE, POLITICA PSD se baza pe faptul că românii au probleme penale

PSD se baza pe faptul că românii au probleme penale

Share

Atunci când a atacat Justiţia, PSD şi-a făcut calcule foarte cinice. Procurorul Daniel Horodniceanu, candidat la şefia Parchetului General, a afirmat că Ministerul Public gestionează în prezent aproape 1.750.000 de dosare.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Aceasta înseamnă că unu din şase romani ar fi implicat într-un caz penal. Liderii PSD şi ALDE au avut cel mai probabil acces la această statistică şi au sperat că vor împuşca doi iepuri dintr-un foc. prin masacrarea Legilor Justiţiei: îşi scapă pielea şi obţin şi voturi consistente din partea a 3,5 milioane de romani implicaţi în dosare penale.

„Trebuie să spunem că la acest moment Ministerul Public gestionează undeva spre 1.750.000 de dosare. Dacă, rezonabil, putem să credem că sunt măcar două persoane implicate – unul care a reclamat şi cel care a fost reclamat, deci sunt undeva spre 3.500.000 de cetăţeni romani.

Dacă ne uităm la Comisia Naţională de Statistică şi spune că suntem 20.000.000 de oameni, înseamnă că unu din şase romani este implicat într-un dosar penal, ceea ce pare foarte mult şi asta la o primă vedere, pentru că aceste dosare penale nu au toate aceeaşi implicaţie. Sunt care se termină de la sesizare sau sunt unele la care se dă clasare de la a doua săptămână.

(…) Sunt extraordinar de multe dosare şi foarte multe dintre ele iau foarte mult timp din cele care de fapt ar trebui rezolvate cu celeritate şi sunt cu adevărat importante. Trebuie să ne mai gândim ca 40% dintre procurori – mă refer aici la parchetele locale – rezolvă 75% din întreaga suma a dosarelor, ceea ce din nou este foarte mult, sunt diferenţe foarte mari de la instanţă la instanţă, de la parchet la parchet, şi de 800 de dosare de procuror în plus faţă de cel care activează în oraşele foarte mari sau în oraşele mari şi veniturile financiare sunt aceleaşi”, a precizat Horodniceanu, la interviul susţinut pentru numirea şefului Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, desfăşurat la Ministerul Justiţiei.

El a adăugat că ar trebui făcută o analiză, urmată de o strategie, care să spună dacă anumite parchete ar trebui desfiinţate.

„Nu putem să le desfiinţăm doar noi, trebuie vorbit şi la nivel de instante şi să vedem ce e mai important, pentru că şi accesul cetăţeanului la justiţie este foarte important. Dar, aceste lucruri vor trebui nivelate în urma unei strategii pe resurse umane pe care ar trebui să o facă procurorul general, deşi cred că i-ar fi foarte greu la acest moment, pentru că din nou cadrul pe care ar trebui să îl aibă este mult ştirbit de imposibilitatea de a face delegări”, a afirmat acesta.

Daniel Horodniceanu s-a aflat la conducerea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, fiind respins de fostul ministru al Justiţiei Tudorel Toader pentru un al doilea mandat.

Ultimii patru dintre cei opt candidaţi care au îndeplinit condiţiile de participare la selecţia pentru numirea procurorului-sef al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie susţin, miercuri, interviurile la Ministerul Justiţiei. Este vorba despre Pompiliu-Marian Drilea-Marga, Daniel Horodniceanu, Sorin Sandel Vasilache şi Răzvan Horaţiu Radu.

Rezultatele selecţiei vor fi anunţate public pe 21 ianuarie.

Citeşte şi
Codrin Ştefănescu este anchetat de DIICOT şi DGA

Codrin Ştefănescu este vizat şi va fi audiat într-un dosar instrumentat de DIICOT. Anchetatorii au

CTP salută decizia PNL. “Firea nu mai doarme liniştită!”

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu (CTP) salută decizia Partidului Naţional Liberal, de a îl susţine pe

PSD, val de invective despre Cîţu. „Bufon/ Trage liniuţe/ Este detestat”

Senatorul PSD Eugen Teodorovici, fost ministru de Finanţe, a declarat că, prin desemnarea lui Florin

Secţia maghiară a PSD nu vrea anticipate, prevalându-se de coronavirus

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, consideră că alegerile anticipate trebuie scoase de pe ordinea de zi,

Şerban Nicolae, alături de Clanul Sportivilor, la un bairam din anul 2016 VIDEO

Şerban Nicolae, propus de PSD pentru funcţia de preşedinte al Senatului, a doua funcţie în

PSD a decis să-l susţină pe Şerban Nicolae la şefia Senatului

PSD a decis să-l propună pe Şerban Nicolae pentru funcţia de preşedinte al Senatului. Votul

Marcel Ciolacu: Guvernarea Dăncilă a fost de excepţie

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, şi-a făcut apariţia în emisiunea lui Ionuţ Cristache de

PSD, democraţie de faţadă. S-a stabilit deja cine va conduce

Marcel Ciolacu s-a înţeles cu taberele din PSD, astfel încât capii grupărilor şi-au împărţit deja

Rareş Bogdan vorbeşte despre bătălia pentru Primăria Capitalei

Euroarlamentarul PNL Rareş Bogdan arată că numai dreapta unită o poate învinge pe Gabriela Firea,

Daniel Breaz, senator PSD, îşi negociază trecerea la PNL

Surse liberale susţin că senatorul PSD Daniel Breaz şi-a negociat cu PNL intrarea în acest

Share