home CORUPTIE, POLITICA PSD, prin CURS, IRES şi Avangarde, va face exit-poll-urile la prezidenţiale

PSD, prin CURS, IRES şi Avangarde, va face exit-poll-urile la prezidenţiale

Share

Institutele de sondare a opiniei publice CURS, IRES și Avangarde vor realiza exit-poll-urile la alegerile prezidențiale, aşa cum era de aşteptat.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

CURS este controlat de jurnalistul Ioşka Buble, ex-Antena 3, proprietar la ŞtirPeSurse, soţul pesedistei Diana Tuşa, cel care când vorbeşte zici că a dat drumul cineva la o mitralieră în studio. IRES este deţinut de sociologul clujean Vasile Dăncu, iar Avangarde este croitoria de sondaje a lui Marius Pieleanu.

Biroul Electoral Central a acreditat săptămâna aceasta trei institute pentru efectuarea de exit-poll-uri (sondaje de opinie la ieşirea de la urne la alegerile prezidenţiale la nivel naţional), transmite Agerpres.

Cele trei institute acreditate să realizeze sondaje în ambele tururi (10 noiembrie și 24 noiembrie) sunt Centrul de Sociologie Urbană şi Regională CURS, Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie – IRES şi Grupul de Studii Socio-Comportamentale Avangarde.

Operatorii de sondaj au acces în zona de protecţie de 500 de metri a secţiilor de votare, în intervalul orar 7,00 – 21,00, dar nu în interiorul secţiilor, se arată în deciziile BEC.

Share