home POLITICA PSD pregăteşte un nou atac disperat la penalitate

PSD pregăteşte un nou atac disperat la penalitate

Share

PSD pregăteşte o nouă lovitură la adresa statului de drept, pornind de la noi modificări pe care strategii acestui partid vor să le facă la Codul Penal şi Codul de Procedură Penală.

Faptul că şeful Integrităţii şi şefa Antimafia sunt arestaţi de către procurorii DNA e considerat de către liderii PSD o oportunitate, pentru că o parte din opinia publică ar fi momentan dezorientată de aceste arestări.

Ele ar confirma teoriile Stângii Reacţionare, conform cărora Traian Băsescu ar fi condus un stat mafiot, care acum iese la iveală şi este demantelat.

Pe această fereastră de oportunitate încearcă să se plieze liderii PSD. Aparent adoptând la Consiliul Naţional o rezoluţie pentru integritate, ce prevede ce se va întâmpla, într-un orizont de timp neclar, după inculparea, trimiterea în judecată sau condamnarea definitivă pentru fapte de coruptie a unui pesedist, PSD pregăteşte alte lucruri.

Abuzul în serviciu

Primarul Craiovei, Olguţa Vasilescu:

Codul Penal este foarte prost. Abuzul în serviciu a devenit la ordinea zilei. Orice decizie ai lua, te duce la abuz în serviciu. (…)

Mai nou, partidul nostru ne spune că, dacă suntem trimişi în judecată pentru o astfel de faptă, trebuie să ne retragem din politică. Mi se pare o aberaţie.

Să vedem deci cum e definit abuzul în serviciu (Capitolul II, Infracţiuni de serviciu, Art. 297) în Codul Penal actualizat anul trecut:

(1) Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, nu îndeplineşte un act sau îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică.

(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, îngrădeşte exercitarea unui drept al unei persoane ori creează pentru aceasta o situaţie de inferioritate pe temei de rasă, naţionalitate, origine etnică, limbă, religie, sex, orientare sexuală, apartenenţă politică, avere, vârstă, dizabilitate, boală cronică necontagioasă sau infecţie HIV/SIDA.

Olguţa Vasilescu, primarul Craiovei, susţine că orice edil poate fi acuzat pe drept de abuz în serviciu: apare un nebun, care îl acuză că l-a discriminat, că nu i-a respectat drepturile, că nu a îndeplinit sau a îndeplinit defectuos un act, şi gata, dosarul penal eca şi rezolvat.

Şi dacă edilul e incompetent şi consideră că e normal să discrimineze cetăţenii, ori să ducă la îndeplinire defectuos un act legal, de ce mai trebuie să rămână el în funcţie?

De ce crede acest om, indiferent cum se numeşte el, că e acolo ca să ia cu ambele mâini, el şi întregul său clan, fără să aibă şi îndatoriri? Nu cumva ar fi logic ca în locul său să vină altul?

Când au avut loc alegerile locale, în primăvara anului 2012, nişte cetăţeni au fost aleşi primari. Ei “s-au băgat” convinşi că nu trebuie să aibă competenţe de om aflat în slujba cetăţeanului, asta e, aşa, o chestie la care pot să facă joc de glezne la prânz, pe lumină, ci trebuie să fie în primul rând dexteri la ciordit. Ei bine, nu mai merge aşa.

Acţiune

Ce e de făcut? Adrian Năstase zice: “Cred că e nevoie de acţiune“. Ce acţiune? O spune Georgică Severin. Pe scurt – multă nesimţire, îngroşarea tovalului ce ţine loc de obraz şi modificarea legilor în favoarea corupţilor:

Aş vrea foarte mult ca noi, ca un partid de stânga, să înţelegem că s-a greşit cu acel Cod Penal asumat al domnului Predoiu, iar juriştii noştri să vină cu propuneri prin care, fără jenă că vor ţipa unele ambasade sau vor striga unii deontologi apropiaţi de vechea putere, s-o spunem extrem de clar că avem nevoie de legi care să facă dreptate şi nu răzbunare.

Invit pe juriştii noştri să se aşeze pe Codul Penal şi pe Codul de Procedură Penală şi să vină cu propuneri, să le votam. Nu să spunem că, dacă ne legăm de asta, avem probleme.

Adică, tradus, să se aşeze cu fundurile lor grase pe CP şi CPP şi să le facă praf:

Scapă cine poate! Oricum nu avem unde să fugim de lege, aşa că mai bine să nu ne pese că ne umplem de oprobriu şi să modificăm legea ca să scăpăm!

Seamănă grozav cu modificările ratate din Marţea Neagră. Care de fapt a fost Marţea Albă, că nu le-a ieşit.

Citeşte şi
Olguţa Vasilescu: „Haştagiştilor, gata cu principiile care vă scoteau în stradă?”

Lia Olguta Vasilescu are un nou mesaj agresiv la adresa sutelor de mii de romani

Mircea Marian cere ca PSD să fie scos în afara legii

Jurnalistul Mircea Marian solicită din nou că PSD să fie scos în afara legii, după

Manda e contra frăţiei Ciolacu – Ponta. “Ponta minte cum bea apă!”

Marcel Ciolacu a participat la Convenţia Naţională a Pro România. La intrarea în sală, survenită

Marcel Ciolacu îi cere astăzi scuze lui Frans Timmermans

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, va efectua o vizită de lucru astăzi, la Bruxelles,

Florin Cîţu, despre cum a subminat PSD, la guvernare, România

Florin Cîţu, ministrul Finanţelor Publice, arată, într-o postare pe reţelele de socializare, cum a influenţat

Violeta Alexandru (PNL Bucureşti) îi exclude pe cei doi blatişti din CGMB

Preşedintele PNL Bucureşti, Violeta Alexandru, anunţă: cei doi consilieri PNL care au votat bugetul Gabrielei

PSD e mândru de cei doi blatişti PNL din Consiliul General al Capitalei

Marius Pavel, consilier general din partea PSD, i-a lăudat pe cei doi consilieri PNL care

PSD acuză PNL pentru procedura de deficit excesiv

PSD consideră că au fost suficiente trei luni pentru a se vedea „de ce este

PSD recunoaşte, în culise, că s-a făcut praf singur

Președintele interimar al Consiliului Național al PSD, Ionuț Vulpescu, a realizat un raport asupra evoluției

Mihai Tudose, celălalt șef de campanie PSD: Nici un condamnat pe listele electorale!

Mihai Tudose se va ocupa, împreună cu europarlamentarul Claudiu Manda, de campania electorală a PSD

Share