home EVENIMENT, POLITICA PSD, PNL, după negocieri la Cotroceni, aceeaşi mizerie

PSD, PNL, după negocieri la Cotroceni, aceeaşi mizerie

Share

PSD şi PNL au fost astăzi la Palatul Cotroceni, să-şi depună icrele politice în mantisa negocierilor pentru formarea unui cabinet de tehnocraţi.

PSD, cu Liviu Dragnea-n vârf de băţ

Liderul PSD Liviu Dragnea, condamnat în primă instanţă la un an de puşcărie cu suspendare pentru fraudarea referendumului din 2012, i-a propus preşedintelui Klaus Iohannis ca premier tehnocrat să fie incompetentul Liviu Voinea.

Voinea a fost incapabil să pună la punct un buget coerent. El este acum ţinut sub cheie la BNR, cu cameră de luat vederi deasupra capului şi cartelă de acces, să nu facă tâmpenii pe-acolo, ca pe vremea când era ministru.

După negocierile de la Cotroceni, Dragnea a ieşit la declaraţii în faţa presei şi a început să spună poezia următoare, din care parafrazăm:

Ţara are nevoie de stabilitate, nu de anticipate. Dl. Liviu Voinea este un tehnocrat (sanchi, este din pepiniera de cadre a PSD), care va avea misiunea să aleagă în jurul său profesioniştii care să menţină creşterea economică actuală a României (aia făcută pe consum, cu stoparea investiţiilor) şi stabilitatea financiară (cea pe care PSD a subminat-o la greu, până în ultima zi a mandatului pontanac, cu pomeni electorale).

Şchiopul, chiorul şi surdul de la penele

Au fost la negocieri apoi liberalii. Pat şi Patachon, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, amândoi compromişi, l-au încadrat pe fostul turnător al Securităţii, de 98 de ani (da-i-ar Domnul sănătate multă), Mircea Ionescu Quintus, care publica epigrame prin presa comunistă în anii 80.

Din punctul de vedere al credibilităţii, cei trei sunt ca şchiopul, chiorul şi surdul. Unul aude, altul vede şi altul merge, dar nici unul dintre ei cum ar fi normal, ci sprijinindu-se unul de altul, ca să nu o ia razna.

Şchiopul Vasile Blaga are probleme cu Dosarul EADS – Microsoft. Chioara Alina Gorghiu ar fi implicată în mai multe dosare instrumentate tot de DNA, iar Quintus, săracul, este plimbat ca sfintele moaşte ca să îi credibilizeze pe primii doi, iar aceştia îi iau microfonul când vrea să vorbească.

Ce au propus reprezentanţii PNL? Parafrază din nou:

Noi vrem anticipate, dar celelalte forţe politice nu o doresc, deci, ca să nu blocăm ţara, îl lăsăm pe domnul preşedinte să propună un tehnocrat. Nu ne place Liviu Voinea, dar noi nu dăm un nume, să-l dea dl. Iohannis.

Iohannis înclină spre soluţia Călin Georgescu

Dar cu cine vine preşedintele? După ce a dat semnale, iniţial, că este pentru anticipate, inserând în media numele lui Cioloş, acum pare a susţine ideea unui cabinet de tehnocraţi, condus de filorusul implicit, antiamerican, ultranaţionalist Călin Georgescu, e drept, un tip foarte bine pregătit.

Dar poate că bine pregătit, dincolo de faptul că este membru al Clubului de la Roma, şi pentru a izola România de lumea occidentală, ceea ce ar fi un dezastru.

Citeşte şi
Viceprimarul PSD, Marian Olan, din comuna giurgiuveană Izvoarele, apare într-o filmare amenințându-l cu o sabie
Este panică mare la PSD. Duminică vor veni peste şapte milioane de români la vot.
A apărut un song de campanie marca PSD care este anti Frans Timmermans. Nişte copii
Preşedintele PNŢCD, Aurelian Pavelescu, a declarat miercuri, la Brăila, că semnarea de către partidul pe
PNl s-a detaşat în intenţiile de vot la europarlamentare, conform unui sondaj recent realizat de
Liderul Pro România, Victor Ponta, a declarat că ştie de la "prieteni şi colegi din
Carmen Avram, de pe lista PSD la europarlamentare, este sluga perfectă. Ea a declarat că
Călin Popescu Tăriceanu continuă seria de declaraţii revoltătoare. De data aceasta, este vorba despre Frans
Jandarmul-şef care a condus acțiunea revoltătoare de la Topoloveni, cu băgarea în dubele Jandarmeriei a
Candidații lui Voiculescu de pe lista PSD vor pleca la PPUSL imediat după validare. Liviu
Share