PSD: Nu vom permite transformarea ţării în lagăr medical!

Share

Marcel Ciolacu, lideri interimar PSD, preşedinte al Camerei Deputaţilor, susţine că partidul său a descoperit orori juridice în Legea carantinei, pe care tot PSD a modificat-o și a votat-o în Camera Deputaților.

Votul dat ieri a avut loc după o discuție între Marcel Ciolacu și Raed Arafat. Legea trebuie adoptată și de Senat, care este cameră decizională.

„Ieri, la Cameră, am corectat o parte importantă a acesteia, eliminând zeci de nenorociri, dar descoperim alte orori juridice și o luăm acum de la capăt în Senat”, scrie Ciolacu pe Facebook, după anunțul făcut de președintele Senatului, Robert Cazanciuc, că legea nu va fi adoptată astăzi.

Legea continuă să fie subiect de dispută politică. Proiectul a fost adoptat joi de Camera Deputaților după ce PSD și PNL au ajuns la o formă agreată și cu secretarul de stat Raed Arafat.

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a declarat, joi, la şedinţa Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor în care s-a dezbătut proiectul Guvernului privind carantinarea şi izolarea, că, în urma discuţiei cu reprezentanţii Parlamentului, s-a ajuns la un proiect viabil, care permite autorităţilor să-şi facă treaba.

În acest moment, autoritățiile nu au un cadru legal pentru izolarea sau carantinarea persoanelor infectate sau suspecte. Acum, Marcel Ciolacu cere premierului Orban și ministrului Justiției să vină în Senat, la dezbateri.

„Le solicit prezența premierului și ministrului Justiției la dezbateri, față în față cu CSM, ONG-urile de apărare a drepturilor și libertăților cetățenești, medici și pacienți!

În niciun caz NU vom permite transformarea țării în lagăr medical! Guvernarea PNL a produs numai aberații! Pe bandă rulantă. Însă, cei care suferă din cauza incompetenței crase a PNL sunt românii!”, mai scrie Ciolacu.

Share