PSD minte pentru a mutila Codul Penal, miza pe abuzul în serviciu

Share

Preşedintele Comisiei speciale de la Camera Deputaţilor, Florin Iordache, a spus una, iar realitatea este cu totul alta. PSD minte, încercând să atribuie Consiliului Superior al Magistraturii intenţiile sale. Aceste intenţii au legătură directă cu spaimele lui Liviu Dragnea.

Dragnea ar putea scăpa de condamnare prin modificarea codurilor penale

Liderul PSD poate fi condamnat pentru abuz în serviciu. Aşa că Iordache a anunţat că CSM a propus comisiei reefinirea abuzului în serviciu, astfel încât să nu mai fie încriminate faptele penale sub 50.000 de euro prejudiciu. Dar CSM neagă faptul că ar fi propus aşa ceva comisiei din Camera Deputaţilor.

PSD minte. Actant – Florin Iordache

CSM propune prag de 50.000 euro pentru abuzul în serviciu și alte infracțiuni de serviciu comise de alte persoane decât funcționarii publici. Așa este cazul personalului contractual. Propunerea CSM ar fi fost trimisă către Florin Iordache marți.

Ea se află la prima lectură pentru majoritatea parlamentarilor. Cei de la PNL se declară împotrivă. Sursa informaţiei este însuşi Florin Iordache, preşedintele comisiei speciale. Dar PSD minte, pentru că reacţia CSM a fost simplă: “Nu am propus nici un prag valoric la abuzul în serviciu”.

Comunicat confuz al CSM

CSM a transmis un comunicat de presă în care nu face precizări clare despre amendamentul controversat care prevede prag de 50 000 de euro pentru abuzul în serviciu. Astfel desi amendamentul este al lor, CSM precizează…

Consiliul Superior al Magistraturii nu poate accepta însă, excesele de limbaj din expunerea de motive în susţinerea unor astfel de amendamente, în cadrul acestei proceduri parlamentare.

Redresare

Ulterior, CSM a revenit cu un alt comunicat mai clar, din care reiese că PSD minte:

Consiliul Superior al Magistraturii nu a propus instituirea unui prag valoric în cazul vreunei infracţiuni. Cu atât mai puţin în cazul infracţiunii de abuz în serviciu săvârşită de funcţionarii publici sau în cazul infracţiunilor de corupţie.

Consiliul a înaintat Comisiei speciale comune a Camerei Deputaților și Senatului pentru sistematizarea, unificarea și asigurarea stabilității legislative în domeniul justiției, un punct de vedere asupra solicitării Ministerului Finanţelor Publice, de modificare a Legii nr.241/2005 privind evaziunea fiscală. În acest cadru s-a urmărit orientarea spre recuperarea prejudiciului şi nu preeminenţa măsurilor punitive.

Share